Обява

Свий
Няма добавени обяви.

успях да счупя патрола

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: успях да счупя патрола

Благодаря колега!На долния край на скоростния лост на ябълката открих една втулка доста
    износена ,изглежда ми сякаш е слагана допълнително да уплатнява ябълката.А вътре в кутията е
    пълно със стружки, и не се отделя от скорост.Ще се купува скоростна кутия.
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от axiles11 Преглед на мнение
      Благодаря колега!На долния край на скоростния лост на ябълката открих една втулка доста
      износена ,изглежда ми сякаш е слагана допълнително да уплатнява ябълката.А вътре в кутията е
      пълно със стружки, и не се отделя от скорост.Ще се купува скоростна кутия.
      Това не е добре. Да не би да си оставил кутията суха? Аз направих така на витарата, само, че с раздатката, и естествено сменах раздатка в най-големия студ-минус 20-25 градуса. Щом има стружки може и да е била суха. Ако не сега-някъде в миналото...
      Днес минах два пъти през мястото където буксуваше, минава се без проблем ама с витара... Хайде оправяй кутията и да пробваме може ли патрола да мине оттам
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

днес стана ясен проблема,На задния край на вала на скоростната кутия който се намира в
        раздатката се е развила контра гайката 42мм,в следствие на което вала се измества назад с
        около 7/8мм и заради това се включват няколко скорости,След тази операция имам износен и спечен синхронизатор и лагер на 4 ск,Комплект нови 370 лева,Намерих скоростна кутия и раздатка и
        ще ги купя а старата за части,Проблема не е от сега когато писах че ми заяждат скоростите
        още тогава гайката се е била развила леко и ето го резултата малко повече газ да извадим
        витарката и тряяяяс!Ако някой има проблем с заяждане на ск,да вземе мерки навреме

Коментар

Колеее закачам те отзад с звяра и в калта само да го направя,нали трябва да се пробва

Коментар

Е така ми харесваш!!!
            Не са кахъри много щото виждаш че дори и старата кутия да оправиш не е такава болка каквато очакваше и те бяха навили твоите "майстори".
            Кой ти я разглоби? Свилен ли?
            TG

Коментар

Качил съм снимките които ми даде днес в темата на Кольо
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...ара./page13
              TG

Коментар

оказа се че разглобяването е най лесния проблем,вътре всичко е зъбчатки като на прадядоми трактора и нямат никакво износване изглеждат като нови ама този синхронизатор ме ядоса

Коментар

До къде я докара Светльо?
                  Последно редактирано от gen4; 21-06-10, 21:38. Причина: правопис
                  TG

Коментар

Направих си една разходка до Дупница и там от едно близко село от един колега купих скоростна
                    кутия + раздатка/600 лв/до края на седмицата съм готов а и гледам се позаформи и калчица,
                    Старата кутия се прави че да има,като знам колко беше трудно да намеря,Колегата от Дупница
                    има още доста части за патроли,намерих го от мобилето ако някой му трябва нещо да звънка,
                    Е ск,кутия е стара ама изглежда наред а и нови няма,

Коментар

Гроби, за търговците от Дупница съм чувал доста лоши неща, та имай едно наум. Що не ревизирате "новата" кутия преди да я сложите? Че после да не я сваляте почти веднага. Много е гадно... Пък и нали знаеш колко тежи...

Успех с ремонта, и като оправиш патруля-пак на проба, пак на същото място.

Коментар

Жената има братовчет бивш полицай там и оня му стана ясно че ако не работи ск,кутия аз ще
                        съм му най малкия проблем ,А и той не е търговец на части а е купил преди доста време няколко
                        патрола и сега ги продава на части,То всичко е вързан чувал ти сам видя колко нелепо се
                        счупих и сега ходене по мъките

Коментар

Над 70% от автокъщите там, по информация от местен търговец (бивш колега), са собственост на действащи полицаи ....
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Тя ск,кутия си е наред отворихме я няма никакви проблеми като нова е,раздатката също,Зглобихме
                            я смених съединителя/феродов и притескателен диск/карета на карданите закачихме всичко и за
                            всеобща изненада и изумление,се оказа , че няма ход на вилката на аксеалния лагер/ който е нов/
                            Болта на кожуха кадето се захваща вилката и на двете кутии е с еднаква дължина, вилките също, но
                            но аксиалния лагер не упира в демферите.
                            На пръв поглед кожусите са еднакви, но пак има растояние.Кутията която купих, е от SD33TD
                            а моят е SD33D,Немога да проумея от къде е проблема?????

Коментар

Да не би съединителите за двата вида двигатели(с или без турбо) да са различни? В смисъл-с оглед на различните мощност и въртящ момент конструкторите да са сложили друг, по-як съединител. В съответствие с това-и камбаната ще е различна, та затова и този проблем...
                              Витарата на Цецо е готова за нови приключения, аз съм винаги на линия, чакаме теб, да видим дали ще минеш през коловозите...
                              Успех с ремонта.

Коментар

Съединителите за Y260 K160 Y60 според каталозите са еднакви без значение от вида на двигателите
                                Сравнил съм стария феродов и притескатепен с новите - еднакви са

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X