Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КАК ДА МОНТИРАМ НА ТЕРАНО 1 ВТОРИ АМОРТИСЬОР ОТПРЕД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КАК ДА МОНТИРАМ НА ТЕРАНО 1 ВТОРИ АМОРТИСЬОР ОТПРЕД

Благодаря на всички, които могат да помогнат .

До: КАК ДА МОНТИРАМ НА ТЕРАНО 1 ВТОРИ АМОРТИСЬОР ОТПРЕД

Айде колеги давайте жокери задачата не е лесна

Коментар

Според мен никак, без кардинално преправане на горния носач. Просто няма място.

А каква е целта на мероприятието?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При по бързо каране по черно след около 50км. нямаш предни амортисьори направо са като загряти с оксижен

Коментар

Първоначално публикуван от kalasha Преглед на мнение
          При по бързо каране по черно след около 50км. нямаш предни амортисьори направо са като загряти с оксижен
          Еми, сигурно има подходящи FOX-ове с резервоарче. Има и коиловери.

Ама както си говорихме, цената боли!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Еми, сигурно има подходящи FOX-ове с резервоарче. Има и коиловери.

Ама както си говорихме, цената боли!
            Не е само до цената. Поставянето на такива може да е още по-голямо приключение от добавянето на още един амортисьор ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Не е само до цената. Поставянето на такива може да е още по-голямо приключение от добавянето на още един амортисьор ...
              Вероятно...

Calmini продават оразмерени за Pathfinder Coilover-и. Ама там цената съвсем боли. Гледах и някъде из интернет направено, ама не помня къде. Бяха разкарали торсионите и сложили коиловъри.

Проблема е че няма място. Амортисьора минава през дупката на горния носач и минава покрай полуоската. Там практически няма къде да навреш нищо допълнително. Остава някакъв вариант със слагане под ъгъл и да минава покрай горния носач, но пък ъгъла става госта голям...

Коментар

До това заключение и аз стигнах, даже с по широки гуми има шанс при пълен завой да опре гумата във втория амортисьор.

Коментар

Май веселбата ще е голяма..Влизам в голямо приключение

Коментар

Първоначално публикуван от JORO GEORGIEV Преглед на мнение
                    Май веселбата ще е голяма..Влизам в голямо приключение
                    Ако наистина ще си играеш, ако искаш документирай го със снимков материал. Може да е полезно и на други.

Коментар

какво ще кажете за това решение
                      FORD MAVERIK 2.7TD
                      Тел.0898662817
                      LZ1IID

Коментар

По-интересно е къде е хванат горния край.... Щото нагоре шаси няма.

Иначе:

- погледни как е легнало върху тампона - тотално разместено
                        - Има подложка под носача, има и ненужно дебела планка над носача. Това значи че е имало "шев и кройка", докато го нагласят.
                        - Товари се допълнително горния шарнир, а той по принцип е по-кекав от долния и се сменя по-често.
                        - За какво им е тая пружина около амортисьора, след като може да натегне или смени торсиона? От коиловър би имало нужда само се махне торсиона, иначе става сбирщайн с неясно поведение, според мен.

Накратко, поне на мен не ми харесва. Ще създаде проблеми, а дали ще реши такива - не е съвсем ясно.
                        Последно редактирано от sparkybg; 19-05-10, 00:09.

Коментар

Снимката е свалена от статия,как да монтираме 33 ки на терано.
                          Не знаеме в момента на снимката дали джипа не е вдигнат на крик, и затова да лежи горния носач на тампона.Горния носач също е от тунинг фирма.
                          А идеята да се направи предния мост на койловъри ми се върти отдавна в главата.
                          FORD MAVERIK 2.7TD
                          Тел.0898662817
                          LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
                            Снимката е свалена от статия,как да монтираме 33 ки на терано.
                            Не знаеме в момента на снимката дали джипа не е вдигнат на крик, и затова да лежи горния носач на тампона.Горния носач също е от тунинг фирма.
                            А идеята да се направи предния мост на койловъри ми се върти отдавна в главата.
                            Разглеждал съм 100 вида тунингови носачи. Преправян е отпред, където е захвата на амортисьора. А проблема не е в това дали носача опира на тампона, а как опира. При лифт той редовно си се подпира на тампона, и като е разместен по начина, който се вижда на картинката, тампона няма да преживее твърде дълго. А без тампон става неприятно.

Ако цялото това недоразумение е било за да се сложат 33-ки, отново не виждам смисъла. С 3-4 см бодилифт се постига същото, а и пак трябва да се хващаш за флекса - знаеш добре къде опират.

Единствения начин според мен да стане читаво е на мястото на оригиналния амортисьор да се сложат FOX-ове или подобни с външен резервоар, и евентуално да се вдигне нагоре горния захват с колкото трябва. Продават се и готови койловери за Pathfinder, но не знам дали за тях трябва някакво преправяне, и не знам дали се махат торсионите, или се оставят.

Просто според мен за да се направи нещо читаво по това окачване, трябва да си готов да се разделиш с определена сума. Иначе се вкарваш във филм с неизвестен край. Виж отзад е лесно - там можеш да правиш всякакви еквилибристики.

Дай ако можеш линк към статията, да попрочета и разгледам.

Коментар

.http://www.nissan4x4.co.za/
                              Разгледай доло статията за калмини
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-05-10, 09:54. Причина: Корекция на линк
                              FORD MAVERIK 2.7TD
                              Тел.0898662817
                              LZ1IID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X