Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ИЗНЕНАДА-ХЪБОВЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: ИЗНЕНАДА-ХЪБОВЕ

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
    ...някои намерил ли е лек с уплатненията на хъбовете ,че с тия хартиени гарнитурки....?
    Течна гарнитура (силикон) на VICTOR REINZ, например, или каквато намериш. Но това само за долната. Горната си е добра - не е хартиена. В на болтовете към главината сложи Locktite или нещо друго, против развиване. В MrBricolage в автомобилната секция има 2 чишита. Ползвам едно синьо на Permatex. Работи.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: ИЗНЕНАДА-ХЪБОВЕ

На перматекс са добри, червеното го дават уж, че късаш болта но не успяваш да развиеш. Синьото е ОК

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
        На перматекс са добри, червеното го дават уж, че късаш болта но не успяваш да развиеш. Синьото е ОК
        За случая трябва синьо. Червено не съм опитвал. Болтовете на входящия колектор на двигателя ми си се отвъртяха, след обработка със синьото.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте
          Аз след случая когато щях да си затрия хъбовете слагам лепило SUN-FIX 13;23;32 Nm след употребата му когато се наложи да се развива с удължение на трисчотката се развива лесно и става на прах при първият оборот на болта/гайката.
          И да споделя че и на мен ми предстои "промивка на хъбовете" и слагане на силикон вместо въпросната гарнитурка.
          NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
          Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

И синия Permatex става на прах. Бял прах, при това.

Коментар

Masagero,
              твоят не беше ли произведен без хъбове?
              Ако е така предполагам си ползвал оргиналните шпилки при монатажа/демонтирането им си е гърчавичко/.В този вариант няма нужда от лепене,а и няма какво да се лепи.И на мен не ми допадна хартиената гарнитура, но намазана тънко с грес и стегната, смятам че ще устиска.
              Поздрави!

Коментар

Kikimora,и моита както и твоита беше само с капачка.Използвах старите шпилки с гайките и зегерките и след като ги стегнах прилично и равномерно мисля ,че няма да мръднат.Вече 1000км съм минал и са ок.Относно гарнитурките ги намазах с грес и мисля че са ок.Също така намазах конусните глави на малките еврейски звезди.Горе-долу на колко време трябва да се разглабят и почистват?

Коментар

Горе-долу на колко време трябва да се разглабят и почистват?
                  Според експлоатацията на машината,ако я търкаляш само по асвалт,никога няма да се наложи профилактика,и обратното когато газиш кални води и пясъци си ги профилактираш след тва.
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Kikimora,и моита както и твоита беше само с капачка.Използвах старите шпилки с гайките и зегерките и след като ги стегнах прилично и равномерно мисля ,че няма да мръднат.Вече 1000км съм минал и са ок.Относно гарнитурките ги намазах с грес и мисля че са ок.Също така намазах конусните глави на малките еврейски звезди.Горе-долу на колко време трябва да се разглабят и почистват?
                    От мазането с грес особена полза нямаш. А иначе за другото - веднъж годишно е достатъчно да ги отваряш и проверяваш. Не за друго, а защото конусните болтчета на алуминиевата капачка се спичат и после нямат отвиване. От греста там също нямаш особена далавера.

Коментар

Днес , най- сетне отрегулирах хлабините на клапаните-нямаше нито един както трябва.Кой-знае каква разлика няма в работата на мотора, но всмукателните клапани бяха с много малки хлабини, така че съм доволен от свършеното.Съответно до един изпускателните бяха с над 40 хлабинка.Е мотора като цяло поутихна.
                      Най- сетне изключих EGR/а.Може и да има положителен минимален ефект/моя си работи нормално/, или ефекта да е от поправените хлабини на клапаните/малко вероятно/.Имам субективното усещане, че е малко по-жив - знам ли?Като че ли е малко по-пластичен- върви с по- малко газ и позволява да превключвам малко по-рано на по- ниски обороти.Ако и сега почне да не ми харесва как върви, ще трябва да последвам съвета на Спарки- чип.
                      Поздрави на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                        ...ще трябва да последвам съвета на Спарки- чип.
                        Нямай никакви колебания за чипа. Негативи практически няма.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X