Странно прекъсване прогресивно започва да се появява в двигателя прекъсването се появява най ясно когато двигателя е по студен и му се подаде газ до край и до максималните обороти при изфорсирването почва да прекъсва и ако му се пусне газта се оказва,че 2 или повече цилиндъра не работят след малко се оправя сам на топъл двигател този проблем го няма.Филтри нови гнп-то го гледахме за запушени цедки добре са или дюзи или нещо друго ама какво?Има нещо специфично точно в този двигател който го знае да си каже.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Патрула прекъсва някой знае ли защо?
Свий
X
-
До: Патрула прекъсва някой знае ли защо?
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение....когато двигателя е по студен и му се подаде газ до край и до максималните обороти....
Иначе една профилактика и проверка на дюзите и помпата няма да са излишни..."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
-
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнениеСтранно прекъсване прогресивно започва да се появява в двигателя прекъсването се появява най ясно когато двигателя е по студен и му се подаде газ до край и до максималните обороти при изфорсирването почва да прекъсва и ако му се пусне газта се оказва,че 2 или повече цилиндъра не работят след малко се оправя сам на топъл двигател този проблем го няма.Филтри нови гнп-то го гледахме за запушени цедки добре са или дюзи или нещо друго ама какво?Има нещо специфично точно в този двигател който го знае да си каже.масло!
0898532785-КИКО
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеИма и по лесни начини да си счупиш мотора.
Иначе една профилактика и проверка на дюзите и помпата няма да са излишни...Последно редактирано от Владимир Раденков(vladyas); 08-04-10, 21:28.0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"
Коментар
-
Като цяло всички имате право но да уточня нещо.
1-За трошенето на двигателя да има и по лесни начини форсирането на студен двигател е образно казано никой не го е тормозил на студено но температура над 75гр.си е вече работна а той на тази температура още прекъсва в краина сметка в гората няма да му се моля заварявам му газта и да се троши до 24-часа след като умер ще му бъде сменен двигателя да не се е раждал двигател.
2-Няма логика да е от маслото и масления клапан защото той е с това масло от отдавна примерно 3000км маслото е 10-40 пълна синтетика а от скоро се засили прекъсването демек ако е от маслтото то се е разредило от работа а не се е згъстило а и на топло дали е 5-40 или 10-40 все е тая обясни ми логиката ако ти се занимава.
3-знам,че повечето 2.8тд имат този проблем но околко мен има още два единия е с изгоряли свещи на другия му тече гнп-то но и двата се форсират и студени и топли как им кажеш така,че не може тая работа да е така ще го преборим няма начин.Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от flex Преглед на мнениеПроблема се казва ПОВДИГАЧИ.Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение...демек ако е от маслтото то се е разредило от работа а не се е згъстило
При дизелите няма засмукване и компресиране на горивовъздушна смес, а само на чист въздух. После надолу проникват само сажди от горенето, но не и нафта, дето да разрежда маслото. Затова и почернява по-бързо, и логиката (пък и субективното ми мнение) е да се сгъстява. Не съм мерил с вискозимер де...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
И аз имам един приятел със същия проблем но при него се оказа повдигачи. Даже докато го запали и прекъсва малко, но след това се оправя. А за повдигачите до колкото знам стават от голф 1.9 ТД. На диаметър са същите мерил съм ги но никога не съм монтирал.
Коментар
-
Първоначално публикуван от flex Преглед на мнениеПроблема се казва ПОВДИГАЧИ.0898532785-КИКО
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнениеТова казвам, и е точно това! Грешката е че сам писал че се пълнят клапаните ама то се тая те в крайна сметка остават отворени и от там е проблема.
Коментар
-
Маслото вече е 5-40 пълна синтетика одобрено за двигатели с филтър за твърди частици и положението си е пак същото.Добре може и да се съглася за повдигачите но каква е логиката:ако му се подава газ плавно си развива примерно 4000об и тогава почва да прекъсва но ако му се подаде газ рязко започва да прекъсва още на 2500об повдигачите в крайна сметка какво им е зор колко бързо се развърта разп.вал ?Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнениеколко бързо се развърта разп.вал ?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеС 2 пъти по-ниски обороти от коляновия.хе хе това е ясно въпроса е защо при плавно развъртане на двигателя до 4000об не прекъсва а ако му дадеш рязко газ започва да прекъсва веднага още на 2500об.няма логика да са повдигачи и налягането на маслото все си е 4 бар.
Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
Sofrace Offroad Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнениехе хе това е ясно въпроса е защо при плавно развъртане на двигателя до 4000об не прекъсва а ако му дадеш рязко газ започва да прекъсва веднага още на 2500об.няма логика да са повдигачи и налягането на маслото все си е 4 бар.
Ако питаш мен ги провери и смени, при съмнение в изправността им.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар