Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка Терано2 2,4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нова придобивка Терано2 2,4

Колега паркинга и пазара е на бащата на жена ми и тези коли и бусове са ни на фирмата и личните ни коли не сме го пускали като платен паркиг защото няма място,но ако излезе нещо в развитието по нататък ще те уведомя.
    NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
    Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

Колеги вчера си купих масло за скоростната кутия Равенол EPX 80W90 GL5. Мисля да сложа същото в предния диференциал и раздатъчната кутия. Според вас то подходящо ли е за скоростна кутия, раздатъчна кутия,и преден диференциал. Ще ми свърши ли работа защото не можах да разбера дали трябва да е GL4 или GL5.

Коментар

Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнение
        Колеги вчера си купих масло за скоростната кутия Равенол EPX 80W90 GL5. Мисля да сложа същото в предния диференциал и раздатъчната кутия. Според вас то подходящо ли е за скоростна кутия, раздатъчна кутия,и преден диференциал. Ще ми свърши ли работа защото не можах да разбера дали трябва да е GL4 или GL5.
        Не, не е подходящо за скоростната кутия. Това е масло за диференциял. При това става само за предния. За задния трябва такова за LSD.

Ако го сложиш в скоростите ще скапеш де що има елементи, различни от стомана. Ако го сложиш в задния диф, ще скапеш ламелите на LSD-то.

Маслото за скороси трябва да е GL-4, или GL-4 + GL-5, но не и само GL-5. и трябва да е 75W90, а не 80W90.

Я задния диференциал - 80W90 или 75W140, но такова, на което си пише че е за диференциали с ограничено приплъзване (LSD).

Сега погледнах:
        За преден диф - Ravenol EPX 80W90
        За заден диф - Ravenol SLS 75W140
        За скорости и раздатка - Ravenol TSG 75W90, VSG 75W90, SSG 75W90
        За двигател - 5W40, 10W40, 15W40. Аз зимата карам с 5W40, а след месец-два ще го сменя с 10W40.
        Последно редактирано от sparkybg; 30-03-10, 08:28.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито за покупката!

И, може ли да ти се включа в темата с един въпрос?
          Решил съм и аз, да си купувам Терано 2, и в нета за сега съм намерил два на прилична цена. Единият е в Плевен. Търся съдействие за оглед от човек в района /за да не се разкарвам ако няма смисъл/. Готов съм да си заплатя за услугата.
          Другата джипка е в Монтана ако познавате някой от там, ще се радвам на помощ и от там.
          Разбрах, че има отделна тема за това, но тук ми се струва че се обръщам направо към правилните хора.

Коментар

Първоначално публикуван от gromi4 Преглед на мнение
            Честито за покупката!

И, може ли да ти се включа в темата с един въпрос?
            Решил съм и аз, да си купувам Терано 2, и в нета за сега съм намерил два на прилична цена. Единият е в Плевен. Търся съдействие за оглед от човек в района /за да не се разкарвам ако няма смисъл/. Готов съм да си заплатя за услугата.
            Другата джипка е в Монтана ако познавате някой от там, ще се радвам на помощ и от там.
            Разбрах, че има отделна тема за това, но тук ми се струва че се обръщам направо към правилните хора.
            Колега кажи кое терано и ще отида да го видя аз имам терано 2 2.4 12 v ако искаш ми звънни тел:0886721330. Скоро по автокъщите гледах няколко маверика да не е някой от тях?

Коментар

Голямо мерси на колегата Tsonislav, оказа се че е виждал джипа. Мерси за мнението!

Коментар

Първоначално публикуван от gromi4 Преглед на мнение
                Голямо мерси на колегата Tsonislav, оказа се че е виждал джипа. Мерси за мнението!
                ... не става ли?

Коментар

Бил доста изгнил отзад, то и на снимките се вижда, че целиа ауспух е в ръжда. Има и други проблеми.
                  Сега остават 2-3 в Монтана за оглед. Дано да стават, че лятото идва.

Коментар

Оф, това по снимките винаги лъже за реалното състояние. За този ли иде реч http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act...Nissan_Terrano
                    Последно редактирано от rmihalev; 02-04-10, 19:38.

Коментар

Тази от линка ти изглежда добре, но съм се спрял на бензинова.
                      "Ръждивата" е от Плевен. На външен вид е супер симпатяга, ама...!
                      Този път съм решил да не бързам и да избера възможно най-подходящата.

Коментар

http://www.mobile.bg/21268075974955216 за този симпатяга става въпрос.

Коментар

След като покарах тераното и му навъртях едни 3000 километра реших да си го оставя като единствено МПС и да си го ползвам като лека кола и джип. Продадох си колата и сега съм само с него, но предвид на това че ще въртя около 30 000 километра на година реших да го газифицирам! По груби сметки обикновена газова при тази разлика на цените газ-бензин се избива за 5-6 000 километра,а газов инжекцион за 10-15 000 километра. Всички знаем че има много пишман гаражни "маистори", които слагат газови уредби и газови инжекциони! Не ми се иска като сложа газова да стана постоянен абонат на сервиза! И молбата ми е да ми препоръчате читав газаджия в плевен или близките градове! А другата ми голяма дилема е дали да сложа обикновена газова или газов инжекцион? Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от Emo_-_ Преглед на мнение
                            След като покарах тераното и му навъртях едни 3000 километра реших да си го оставя като единствено МПС и да си го ползвам като лека кола и джип. Продадох си колата и сега съм само с него, но предвид на това че ще въртя около 30 000 километра на година реших да го газифицирам! По груби сметки обикновена газова при тази разлика на цените газ-бензин се избива за 5-6 000 километра,а газов инжекцион за 10-15 000 километра. Всички знаем че има много пишман гаражни "маистори", които слагат газови уредби и газови инжекциони! Не ми се иска като сложа газова да стана постоянен абонат на сервиза! И молбата ми е да ми препоръчате читав газаджия в плевен или близките градове! А другата ми голяма дилема е дали да сложа обикновена газова или газов инжекцион? Благодаря предварително!
                            Колега аз също съм от плевен джипът ми е с обикновенна газова и не ти трябва тая с...т ако слагаш слагай инжекцион.Моето мнение вече е че колкото избиеш от газта толкова ще набиеш после ама ти си знаеш аз го карам по малко и от 3-4 месеца карам само на бензин и няма проблеми никакви.Ако имаш въпроси 0886721330 съграждани сме се пак

Коментар

При вас не бяха ли много силни "Фобос" ? Моя съвет също е за Газ-Инжекцион. Цените вече доста се "поочупиха". мисля че за около 1000 лева ще се оправиш.

Коментар

БРАВО!!!Честито, ФОРДЬО е супер на снимките ако имаш пари слагай газов инжекцион и не се чуди,няма да збъркаш разхода е приличен и върви като на бензин.Ако правиш сметка да го караш по-дълго време,сложи хубава уредба и няма да имаш грижи.Някаде писахме за 2,4i газ!Много безавариини километри на всякаде
                                Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X