Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка Терано2 2,4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова придобивка Терано2 2,4

Здравейте! След много четене по форумите и аз раших да си взема Терано2 2.4 бензин 116к.с. 97г. внос от Швейцария. Днес ще му сменям ремъци,филтри,масла и водната помпа, която протече на има няма 100 километра от покупката. Антифриза имаше някакъв жълтеникав цвят. Явно в автокъщата са му доливали какъвто антифриз са имали. Тераното е много запазено и майстора не можа да му намери някакви сериони забележки поне на тоя етап. Вчера за пръв път го изкарах извън града и при скорост над 80 км/ч.се появява едно жужене което ми се струва че е някъде вътре в таблото(много е дразнещо),при ниска скорост го няма. Ако на някой му се се случвало подобно нещо с неговото или има някакво предположение моля да сподели, че май ще разглабям таблото. Струва ми се че и АБС-а не работи защото го няма специфичното подритване на педала като удариш рязко спирачка. Моля собствениците на такова да споделят за разхода на бензин.Още не съм го снимал да кача снимки, но днес след смяната на консумативите ще го снимам.

До: Нова придобивка Терано2 2,4

Честито колега.Да си го караш с здраве и по малко аварии

Коментар

Честито! Да си го караш със здраве!

Разхода при мене е 8-10 извън градско
      12-18 в града.

Коментар

Честито колега безаварийно каране.Аз също съм горд собственик на терано 2.4.Това с таблото прегледай двата болта който са между долната част на стъклото и тъблото много често се саморазвиват.Ако имаш други въпроси относно тераното пиши ще помагам с каквото мога.ПОЗДРАВИ
        NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
        Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

Пропуснах разхода до 11 извън града и до 15 в града зависи от задкурмилното устройство и като гледам ти също си от плевевн.

Коментар

Честито колега, според мен си направил правилния избор, за избор на бензиновия вариант.
            Това жужене според мен е от жилото на километража. Можеш да свалиш самия километраж и пробваш да го смажеш малко, но според мен си е за смяна.
            Разхода е както са писали колегата 8-10 извън града и 11-13 в града.

Коментар

Вече смених маслото, ремъците и филтрите. Отана да разглобя таблото да видя километража и болтовете,но ми се струва, че ще изчакам малко да се стопли. Днес мисля да го изкарам да видя как се държи на сняг с гуми за мъгла . Досега не съм карал парт-тиме джип. Преди имах Нива после Дайхатцу Фероза и двете фул-тайм. Този сняг ми дойде перфектно за изпробване на блокажа. А и да питам колегата ТsOnIsLaV това терано,което ти е на аватара не го ли държиш на паркинга до ОМВ-то на сторгозия или е друго.

Коментар

Блокаж няма.

А жуженето ти е от жилото на километража със сигурност. И мойто жужи между 60-70 и 100км/ч, но все не намирам време да отворя и да почистя и смажа. На топло време не жужи, обаче, така че ако ще правиш нещо, сега му е времето. Като температурата се вдигне над 10-15 градуса, мойто спира да жужи.

Лошото е че за да свалиш километража се маха и кората под кормилото, а тя е на гадни метални щипки, които често чупят палчетата в пластмасата, на които сложени. Аз смятам да ги махна и да си сложа болтчета, но и аз чакам да се постопли времето.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да Емо там го държа.Ако имаш въпроси тел:0886721330

Коментар

Честито колега и хиляди безаварийни километри с новата придобивка!

Коментар

И моето жило на километража също дрънка здраво ама да ви кажа усилвам си музиката и карам докато се стопли времето и то спира да дрънка.

Коментар

Предполагам е просто въпрос на смазване. Някой ден и с това ще се занимая.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дано да си минал "тестовете" безпроблемно. Джипките са тежки машинки и спирането е ужасно трудно като нямаш добри гуми. Имай няколко на ум! Освен това ако го караш само на задно, ЛСД диференциала спомага за поднасяне по завоите!

Коментар

Да вчера всичко мина безпроблемно. Не успях да разбера само дали LSD-то работи, защото още като го изкарах от гаража, в който го държа временно, малко закъсах и се наложи да включа предното. Тръгна веднага. Гумите са чисто летни, за сметка на това и доста изтъркани. Май ще ми трябват нови гуми. Поразкарах го малко в града още преди да са изчистили улиците с включен преден мост, пробвах и бавните.Добре е, но като го изключа и остана само на заден мост почвам да боксувам и не мога да тръгна особено ако има и малко нагорнище. Имах притеснения дали АБС-а работи. Първите два пъти като ударих разко спирачка се получи един много странен шум като дрънкане на ламарина и се включва помпа която помпи около 15 секунди и спира, но е много шумно. Иначе го имаше характерното подритване на педала. Карал съм леки коли с АБС, при тях не се чува така и незнам дали е нормално. След четвъртото- петото сработване на АБС-а стана значително по тих и като че ли нещата се нормализираха.Дали е възможно да е било нещо клеясало? При другите така ли се чува като помпене на компресор? А за жилото сега ми стана ясно защо когато ходих да гледам Тераното преди да го купя не съм го чул това жужене. Беше топло към 14-15 градуса. Май ще изчакам да се стопли да видя дали ще изчезне. А как мога да проверя най-лесно дали ЛСД-то работи? Колега TsOnIsLaV понеже живея в 10-ти блок и не винаги има места пред блока за паркиране исках да те питам този паркинг до ОМВ-то платен ли е и каква е цената за паркинг? Има ли нощем охрана? Защото ми е съвсем близо и е удобен. Колеги благодаря ви за бързите отговори и се надявам и аз като понатрупам малко опит с Тераното да мога да ви бъда полезен с нещо!

Коментар

Нормални са шумовете от ABS-а. А жуженето, както ти казахме, ти е от жилото на километража.

Нормално е и в тоя сняг с лоши гуми да не може да отлепи на задно. Отзад е лека, най-малкото.

За LSD-то има писано толкова много в тоя форум, че просто си направи труда цъкнеш бутона "Търсене".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X