Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теранно2/Маверик 97 Проблем температура!ПРОБЛЕМА РЕШЕН!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тестът с вестника.....до колкото може да му се има вяра...показва че перката е постоянно зацепена.....
    Колко струва една виско муфа????
    Divers do it deepеr

Коментар

сега обратния тест, като я оставиш цяла нощ загасена преди да запалиш виж дали се върти на ръка. Трябва да е осезаемо тежко но да се върти ако не помръдва явно е зацепена постоянно. За Фронтера виско стеува 300 лв.
      no signature no problems

Коментар

При здав и затворен термостат ако ще и хеликоптер да духа на радиатора трябва да си стагне до работната температура двигателя муфата не я закачай щом не загрява.Смени термостата.

Коментар

.....

Вижте....колата не загрява...но на студен и на тоъл мотор перката се върти еднакво тежко или леко .....Няма никаква осезаема разлика.
          Наумил съм си да спра 1вият срещнат с такъв автомобил и да му надникна под капака

Помня като търсих мигач как "гепих" един чичко на паркинга на Била с Терано 2 . Викам му "дай си номера на рамата"...а тои се блещи Като му обясних ....помогна човека...

А всъшност историята беше много глупава....няма мигач никъде за Маверик..... и Мото_пфое не го внасят... Отивам в Нисан и там ми искат номер на рама от Нисан.... да ама като имам Форд.....
          Divers do it deepеr

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
            Аз имам Терано и мога да те уверя,че не е от перката.И моята си върти постоянно,но си загрява нормално.
            Ти май не четеш!!!Остави на мира виското.

Коментар

АБЕ СТИГА ГЛУПОСТИ КВО Е ТВА ОСТАВИСИ ВИСКОТО НА МИРА? КВИ ХОРА СТЕ? АЗ ОТ ТАКИВА СЪВЕТИ ТУК ПРЕДИ ВРЕМЕ СЕГА СЪМ СЪС СПУКАНА ГЛАВА? нека си провери човека. И на брат ми такива съвети нормално си е та нормално си е добре че ме послуша и си поръча като го сменихме имаше разлика от тук до луната. Виското си се разваля като всяка друга част и трябва да се сменя. В амерка е без пари но тук ни дерат но това не значи че не трябва да се прави!
              no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
                Остави на мира виското.
                Добре де, а ако наистина му е постоянно зацепена виско муфата? Както знаем, това се прави масово за да се избегне смяна на виското. Вярно е, че няма да прегрее, ама пък добре ли е да вее непрекъснато вентилатора?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Човека каза,че го върти на ръка-значи,че не е "заключена"муфата.От две години имам тераното и моето е така.Колко време трябва да мине за да се развали А колко време се е въртяла преди да го купя Загрява си като всяка кола и стрелките са му на ред.Тогава какво да я правя тази перка,а?Да я вържа с тел за да не се върти ли.Карам го къде ли не.Нищо.Проблема му е другаде.Ако иска да слуша менАко иска-вас.Аз спирам до тук,че нещо взехте да се нервите.

Коментар

Tова е моето виско. Преди година щателно го разглобих, изследвах, четох литература по въпроса и взех решение за моя си случай. Само искам да споделя, че докато беше на операционната маса карах без никаква перка, значи без никакво принудително охлаждане. Имаше тенденция за прегряване само при каране на първа дълго време. Значи при изправни други елементи на охладителната система естествения поток на въздуха е достатъчен при скорости над 30-40 км/час независимо от натоварването и сезона. Това ей така, за обща култура...

Коментар

Неизправна виско муфа може да създаде проблем с прегряване(само при много големи жеги и тежка експлоатация) , но не и с преохлаждане , ако термостата е перфектен.Не забравяйте че при по-стари модели автомобили перката си се върти постоянно .
                      Те по тая логика трябва през зимата въобще да не могат да загреят , което не е така.Проблема е в термостат , или центровка.
                      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                      Суперскан България www.decbg.com
                      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Аз имах сходен преоблем и след смяна на термостата се оправи. Виж също дали са ти сложили правилниа датчик защото има два вида които ги бъркат във магазините. Зелен и черен. Аз си разхождам един зелен за Фиеста 92. Първо него ми пробутаха и колата все едно прегряваше. После сложих черен и всико ОК!
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Jimi

Jimi говорим за датчика на термостата,който е вързан със стрелката на таблото - нали???
                          Divers do it deepеr

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26
                            При здав и затворен термостат ако ще и хеликоптер да духа на радиатора трябва да си стагне до работната температура двигателя муфата не я закачай щом не загрява.Смени термостата.
                            Освен това един термостат струва 15-20лв. и даже да смениш здрав термостат не е кой знае какво,докато ако се хвърлиш направо да сменяш виското има вероятност да смениш накрая от много тестове здраво виско и ще се набуташ много......
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Re: Jimi

Първоначално публикуван от deepdiver_
                              Jimi говорим за датчика на термостата,който е вързан със стрелката на таблото - нали???
                              Точно за този!
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

Благодаря на всички!!!

Благодаря на всички които помогнаха с мение и съвети!!!
                                Карам колата вече 15000 км и този проблем си го имаше и през лятото,но не толкова осезаемо!!!Ето какво се оказа:

Първоначално таблото на загряла кола беше такова-

http://deepdiver.free.bg/tablo.jpg
                                през лятото 1-2 мм.стрелката беше по-нагоре

термостатът работеше,както показваха всички проби.След отваряне и проверка в каталозите се оказа,че трябва да сработва 88градуса,а тоя в автомобила беше на 82.смених го с някакъв откровен ментак 20лв.-поне изглежда като ментак,въпреки ,че пише Germany
                                Ето резултата:

http://deepdiver.free.bg/Imageterm.jpg
                                Колата има парно да опече прасенце.....

Още веднъж благодаря на всички!!!
                                Divers do it deepеr

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X