Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не можах да се стърпя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не можах да се стърпя

Неприятното на този форум е, че зарибява, май трябва да го забранят.След две години залитане между автомобил и джип, най - сетне и аз с паркетник.

Мотора е 2.7 тди.На -18 пали от раз с едно подгряване.Извършена смяна на шерата в мотора, проверка на антифриза-40,както и на наличните оливии из ск.кутия, раздатка и дифове-на макс са, няма течове от никъде.
    За сега като цяло съм доволен-отговаря на това което очаквах.Стои относително стабилно в завои и не клати особенно .Стряскат някой дреболии, като разхода , който в тези студове клони към 16-17 градско, при това почити само на задно предаване-незнам до колко е нормално това.
    За момента не ми се прави нищо по него-атмосферните условия не позволяват.За в бъдеще- привеждане в състояние за нормална експлоатация-разни джунджурии не работят-часовник - не може да се свери, външна температура-показва 00, километража от време на време отказва при влизане в дупка, при някоя от следващите отново се появява.Вероятно ще излязат и други проблеми-надявам се да са дреболии.Не се предвижда сериозен OFF тъй като ролята му е на асфалтов паразит- детевоз, че станахме четирима-необходима ни беше по -надеждна каталяска.Особенно с наличните гуменки -pirely skorpion е меко казано смешен-горките са тръгнали да си ходят, така че и поне четири нови гуми.
    Понеже във варна рядко се радваме на такова изобилие сняг съм доволен и от факта че успях да го потествам - добре се представя , дори и с тези гуми.Е разбира се заседнах -то човек с всяко преминато препятствие става по- смел, но за 20 минути се измъкнах, без чужда помощ.
    Тепърва ми предстои да разбера истинските му възможности, поради факта че това е първото ми 4x4.
    Поздрави на всички
    Последно редактирано от Ясен; 03-02-10, 14:59. Причина: "не можах" не се пише слято

До: Неможах да се стърпя

Честито. Оправи снимката, за да го видим.

Коментар

Втори опит , дано е по- успешен
      Прикачени файлове

Коментар

Хубавец! Със здраве да си го строшиш и по-хубав да си вземеш!
        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Честито!
          SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
          0878299791

Коментар

Честито !

Добро съчетание между джип и ежедневно превозно средство.
            Ще останеш изненадан от къде можеш да минеш и да се качиш с него .

А дисплея на километража си прави проблеми на този модел- доста от тях са сменени гаранционно но след време пак се скапват.
            Ако се свали може да се направи.
            Часовника се сверява като завъртиш и задържиш малкото лостче с което се нулира километража - ляво за часовете , дясно за минутите.

пс: ааа и т.н "паркетници" нямат понижаващи предавки, за разлика от тераното

Коментар

Честито!

...да ти пусна и аз една муха - може да се чипоса до 155 коня. В момнта ти е 124. Побира гуми 31-ци, без да режеш ламарини...

Има и още, ама....

ПП: И при -20 пак пали така. От четвърт. Стига свещите да са здрави, а явно твойте са.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не би трябвало да гори чак толкова, но зависи от градското. Чисто извънградско би трябвало да е около 9 л. Разбира се, ако не се правиш на състезател. Да ти е честит ! Ще бъдеш доволен. И не го наричай паркетник. Не е чак така...
                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                  Не би трябвало да гори чак толкова, но зависи от градското. Чисто извънградско би трябвало да е около 9 л. Разбира се, ако не се правиш на състезател. Да ти е честит ! Ще бъдеш доволен. И не го наричай паркетник. Не е чак така...
                  Чисто извънградско с оригиналните гуми е 9 - 9.5, лятото на жегата с пуснат климатик и 130км./ч. Многократно тествано. Без климатик и около 100км/ч вероятно ще падне до към 8.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Чисто извънградско с оригиналните гуми е 9 - 9.5, лятото на жегата с пуснат климатик и 130км./ч. Многократно тествано. Без климатик и около 100км/ч вероятно ще падне до към 8.
                    Има ли някаква разлика в разхода преди и след чипването?

Аз пък така:

извънградско за преход от 800км плюс 20-30км градско ми даде 8.3л/100 при скорост към 110-120 -двама човека + багаж до горе.

Пак извън но със скорост не по-голяма от 100 - 7.3/100.

Градско 10 -11 + .

Всичките ми замервания са без вкл.климатик.
                    Гуми 235/75/16 - почти като заводските

Коментар

Честито, найстина добър избор според мен. Относно разхода в градски условия варира между 12 - 14 , но при извън градско ако издържиш да караш до 100 км. пада до 7.5 . Наистина повечето екземпляри след 2000г. имат проблеми с електрониката : километража прекъсва, прозорците по някой път отказват, изчезват цифрите на дисплея и т.н. Но пък неможе всичко да е перфектно
                      Nissan Terrano R20 2.7TDI
                      Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                        Има ли някаква разлика в разхода преди и след чипването?
                        В първия момент не. Ама после поради повишената мощност като и свикнеш те подканя да я настъпваш повече, и съответно разхода малко се качва. При еднакво каране обаче преди и след, разхода дори може да падне малко. Ама аз не се стремя да икономисвам.

Коментар

До: Не можах да се стърпя

Честито и от мен
                          Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                            извънградско за преход от 800км плюс 20-30км градско ми даде 8.3л/100 при скорост към 110-120 -двама човека + багаж до горе.

Пак извън но със скорост не по-голяма от 100 - 7.3/100.

Градско 10 -11 + .

Всичките ми замервания са без вкл.климатик.
                            Гуми 235/75/16 - почти като заводските
                            Колега rsv, сега ми сложи хатър на душата. Преко сили чисто извънградско със скорост 90-100 съм постигал разход 8.5 л. Вярно, с малко включен климатик (20% от прехода). Гумите са 235/75R15. Да не би нещо да не е наред на колата. Какво ще кажеш, Спарки ?
                            Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
                              Колега rsv, сега ми сложи хатър на душата. Преко сили чисто извънградско със скорост 90-100 съм постигал разход 8.5 л. Вярно, с малко включен климатик (20% от прехода). Гумите са 235/75R15. Да не би нещо да не е наред на колата. Какво ще кажеш Спарки ?
                              Всичко е наред. Просто още не си и свикнал, а и реалното измерване на разхода трябва да правиш за 500км, да речем. Иначе не е точно. При това - пълниш до гърлото, сам (не бензинджията), караш колкото караш, наприметр докато светне лампата, и после пак сам пълниш до гърлото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X