Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комън рейл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Комън рейл

Първоначално публикуван от Pat-rolll Преглед на мнение
    Преди 2000 год. тоя двигател го няма, има само 2.8, проблемни са двигателите до 2003 год. след това е оправен проблема.
    По въпроса дали е комън рейл: не е !
    Основната разлика между комън рейл и директ инжекшън (3.0Di) е в това, че рейла е с обща рейка в която има постоянно налягане и на която са закачени всички дюзи, които се управляват от ECU-то.
    При Di-то от помпата(примерно VP-44) до всяка дюза има отделна тръбичка, иначе и двете системи са с директно впръскване, но се управляват по различен начин.

Най-правилното и точно обяснение

Коментар

Джипа е точно 2001 год. Проверено в Нисан и в Митвас. В България е внесен 2005 год. В Нисан ми казаха, че двигателят е сменян 2004 год. в Германия, откъдето е внесен. Така ми каза и продавача, ама много не му повярвах. И в сервизната книжка е отбелязано за смяната. Изкараха и номера на оригиналния двигател, различаваше се от настоящия. На около 75000 км. трябва да е в момента. Друг е въпросът, че при смяната не са нулирали километража.
      Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Нисан смени някои от моторите в гаранция, някои не. Виждал съм такива двигатели и преди 2000год но може и да греша. Не мога да намеря инфото от кога поправиха мотора. Имаше някъде даже и номера, ама къде беше

Километража е на колата не само на мотора. При смяна на мотор не се занулява.

Гавай газ и не се занимавай с глупости. Това е един от последните здрави джипове.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от SMITH 357 Преглед на мнение
          Джипа е точно 2001 год. Проверено в Нисан и в Митвас. В България е внесен 2005 год. В Нисан ми казаха, че двигателят е сменян 2004 год. в Германия, откъдето е внесен. Така ми каза и продавача, ама много не му повярвах. И в сервизната книжка е отбелязано за смяната. Изкараха и номера на оригиналния двигател, различаваше се от настоящия. На около 75000 км. трябва да е в момента. Друг е въпросът, че при смяната не са нулирали километража.
          Колегите може би са Ви казали при проверката-този двигател със сигурност не е common rail.
          Безаварийно

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            3Di си е дизел, има и турбо, и интеркулер, но е с директно впръскване (Di - директна инжекция) и затова не може да се каже, че е "турбо дизел".
            Виж по горе "Pat-rolll"-a е пуснал схеми и го е обяснил.
            stay up and keep shining!!

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              2001год е сигурно или не е? Преди 2000год тоя двигател имаше проблеми при даване на много газ по-дълго време (високи обороти). Нещо с обратното стичане на маслото. После го оправиха. Ако не се правиш на Шумахер няма проблеми дори и стария (до 2000 год.). Имам такъв на 200 000км и само динамото успях да прецакам до сега.....и амовете са за нови..

ПП Не се набутвай за чип. Това не е Порше. За всичко друго мотора е достатъчно мощен.
              Колега можеш ли да провериш още един път за номерата на тези двигатели,защото и моя така като го карам по дълго (междуградско например при 100-110 и светва лампата) и гаранция ли е това че този двигател е от дефектните.Няколко пъти съм разглеждал сервизната книжка,но за смяна на двигател май нищо не пише.Книжката е на немски и не я разбирам цялата,но май не е сменян.Или може би е?И задължително ли е ако не е сменян да е дефектен?

Коментар

Nqmam kirilica. Obadi se.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

харесвам много тези NISSAN (2000-2002 г.)понеже знам че е една от най яките машини , здрави дифове ,раздатки, скорости,окачване но сега като чета за проблемния мотор и мераците ми почват да отминават....То май пълно щастие няма

наистина ли е толкова проблемен този мотор, и какво точно се чупи
                  Последно редактирано от jivo_pr; 31-01-10, 08:56.

Коментар

Първоначално публикуван от jivo_pr Преглед на мнение
                    харесвам много тези NISSAN (2000-2002 г.)понеже знам че е една от най яките машини , здрави дифове ,раздатки, скорости,окачване но сега като чета за проблемния мотор и мераците ми почват да отминават....То май пълно щастие няма

наистина ли е толкова проблемен този мотор, и какво точно се чупи
                    Повечето от тия мотори са сменени в гаранция.

Проблема е, че не се връща достатъчно бързо маслото в картера и при 4000об/мин за по-дълго време (160км/ч.) остава без масло и задира.

Ако го караш като джип а не като бегачка няма проблеми дори и "дефектния".
                    По вин кода се проверява оригиналния мотор и тоя който е на колата. Така може да се разбере дали е сменян.
                    Имам такъв на 200 000км. и няма проблеми, но не го карам със 160, макар, че е с новия (поправения) мотор 3.0DI.

ПП То в тоя форум няма добър достъпен мотор.
                    2.8 криви глави
                    3.0 е калпав
                    2.5 нам к'во си
                    само 4.2 е добър..... защото не се намира. ..... а хората се състезават с 2.8
                    Бе...капризи
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

А колега можеш ли да дадеш линк за вин-декодер,и как да разбера дали и моя е сменян?

Коментар

Първоначално публикуван от drllxr Преглед на мнение
                        А колега можеш ли да дадеш линк за вин-декодер,и как да разбера дали и моя е сменян?
                        Не намерих работещ декодер. Иди при Атанасов на изхода за Карлово. Там могат да проверят.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Както е казал колегата по-горе дори и да не е сменян мотора кара ли се нормално няма проблем.Моя го търкалям трета година няма проблем.

Коментар

Аз и аз карам 2па година и нямам проблем,да чукна на дърво,но просто ми стана любопитно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X