Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комън рейл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Комън рейл

Колеги, може ли някой да ми каже дали двигателят на Нисан Патрол 2001 год. 3.0 л, турбодизел, четири цилиндъра е тип Комън рейл? Благодаря!
    Трудно е да си мъж на днешно време! Доста се отказаха.
    "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

До: Комън рейл

Според аутодата не е. Какво значение има това?

Коментар

Да ти кажа правичката, след като съм купил джипа наистина няма никакво значение, ама слушам какви ли не мнения и искам да си знам. Един ми казва едно, друг друго, а не намирам място откъдето да прочета.
      "Никой не бива да се шегува с руския президент. Особено на тема война." Бойко Борисов, 30.11.2018 г.

Коментар

Според това което прочетох Комън рейл трябва да е. Мисля че стрария мотор е малко по издържлив но след като вече си го купил не го мисли много а му се радвай !

И отивай да го окаляш някъде

Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
        :D

Коментар

НЕ Е !!!!

Комън рейла е около 2007 ...насетне .....и означението му е: 3dCi
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Е нали си го купил - погледни му дюзите дали имат управление (кабелчета) или не.

Коментар

Да го погледне, който разбира. Ама аз и да гледам...

Коментар

Колега със сигурност не е комън рейл ; вашият двигател е на основата на 2.7 TDI след 97г. на Терано ІІ , само че е с увеличена литрова мощност и подобрена електроника , а между другото сложихте ли му чип на по-добрия джип ?
                Поздрави !

Коментар

Не е комън рейл, турбо дизел е!
                  stay up and keep shining!!

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                    Колега със сигурност не е комън рейл ; вашият двигател е на основата на 2.7 TDI след 97г. на Терано ІІ , само че е с увеличена литрова мощност и подобрена електроника...
                    Мисля, че има една съществена разлика - 3di двигателя е директна инжекция.

Първоначално публикуван от newmiro Преглед на мнение
                    Комън рейл системата, не е ли дизел и няма ли турбо!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Мисля, че има една съществена разлика - 3di двигателя е директна инжекция.

И това също
                      Последно редактирано от Goblin; 20-11-09, 21:10.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Комън рейл системата, не е ли дизел и няма ли турбо!
                        има, но тя има и така нареченото директно впръскване, а ТДи го няма. ТДи си е предният стар дизел, който всички знаем от преди.
                        stay up and keep shining!!

Коментар

2001год е сигурно или не е? Преди 2000год тоя двигател имаше проблеми при даване на много газ по-дълго време (високи обороти). Нещо с обратното стичане на маслото. После го оправиха. Ако не се правиш на Шумахер няма проблеми дори и стария (до 2000 год.). Имам такъв на 200 000км и само динамото успях да прецакам до сега.....и амовете са за нови..

ПП Не се набутвай за чип. Това не е Порше. За всичко друго мотора е достатъчно мощен.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Преди 2000 год. тоя двигател го няма, има само 2.8, проблемни са двигателите до 2003 год. след това е оправен проблема.
                            По въпроса дали е комън рейл: не е !
                            Основната разлика между комън рейл и директ инжекшън (3.0Di) е в това, че рейла е с обща рейка в която има постоянно налягане и на която са закачени всички дюзи, които се управляват от ECU-то.
                            При Di-то от помпата(примерно VP-44) до всяка дюза има отделна тръбичка, иначе и двете системи са с директно впръскване, но се управляват по различен начин.
                            Прикачени файлове
                            TLC 100
                            TLC 120

Коментар

има, но тя има и така нареченото директно впръскване, а ТДи го няма. ТДи си е предният стар дизел, който всички знаем от преди.
                              3Di на въпросния Патрул, не е TDI. 2,8 мотора, който се монтира на Y61 е TDI. Той е "предния стар дизел" - с предкамерно впръскване, електро-управление и добавен интеркулер.

3Di си е дизел, има и турбо, и интеркулер, но е с директно впръскване (Di - директна инжекция) и затова не може да се каже, че е "турбо дизел".
                              Виж по горе "Pat-rolll"-a е пуснал схеми и го е обяснил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X