Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо около 200 коня на Патрол

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нещо около 200 коня на Патрол

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
    Говоря за заден LSD диференциал в Терано 1 3.0.
    В България се продаваше битурбо мотора + скорости за 2500лв, цял ЗХ в гадно състояние и май английски номера - около 5000 лв. В Англия се намират доста често моторите - че и целите коли.
    Отделно VG30DE (без турбо) е доста над 200 коня и се намира масово в разните Нисан Максима.
    Задния е H233B. И на стария Pathfinder, и на Terrano 1, и на Terrano 2 и на Patrol. А предавателни числа дал господ от 3 и нещо до 5 и нещо. Конкретно терано 2 е 4.11, 4.375 и 4.625. Терано 1 е с някакви други, но пак 4 и нещо. Същия е и на патрол, само е с друг брой шлици на полуоските. В тоя смисъл, еднакви са, да.

...ама, какво значение имат дифовете? По-важно е да станат скоростите+раздатката. Кардани до колкото знам могат да се направят всякакви.

ПП: Андро, кога ще ходиш до UK, че да ти кажа и на мен какви железа да натовариш? Там е рай за части, направо!!!

ППП: Погледнах. И ми текат лигите!!! Цяла MAXIMA може да се намери за 500-700 лири. А по моргите дал господ, та може и само двигател да се вземе.
    Последно редактирано от sparkybg; 23-11-09, 15:54.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дифовете има значение доколкото ще ги натоварваш с турбо-мотор (т.е. с троен въртящ момент). В случая става дума за това че стандартния диф най-вероятно си е съвсем адекватен и на по-якия мотор.

ПП: Скоростите си остават същите понеже мотора е същия блок (пак уточнявам - говоря за 3.0).

Коментар

Относно голям мотор на Патрул, според мен ще ви е много интересен проекта от тази тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36291

Коментар

А как стои въпроса с озаконяването на евентуално доста по-мощен от фабричния двигател. Със сигурност са куп разправии и бюрокращина по КАТ, техно тест, данъчно(може би)
          Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
            Относно голям мотор на Патрул, според мен ще ви е много интересен проекта от тази тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36291
            Аз за този мотор бях писал още в първата страница ама никои не ми обърна внимание
            Та както писах там за жалост намирането на блок RB30 не е никак лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от sashko Преглед на мнение
              А как стои въпроса с озаконяването на евентуално доста по-мощен от фабричния двигател. Със сигурност са куп разправии и бюрокращина по КАТ, техно тест, данъчно(може би)
              Няма никакви разправий,технотест и други.Моя го оправих за 5ч в Кат.Между другото новия собственник го продава.

Коментар

Няма никакъв смисъл от RB-мотор, VG30 се е доказал до 900 коня в ЗХ-ите. Няма и какво да се ходи до КАТ, мотора влиза в Тераното като у тях си (в случая в този тип мотор), подозирам че дори е възможно да се използва блока на оригиналния VG30E от тераното и да се напълни с карантиите и главите на VG30DETT.

Коментар

Всъщност доколкото си спомням в случая Патрула от темата е с 2.8 бензинов двигател. Тоя мотор живее именно в стария модел ZX като го има заводско и в турбоверсия:
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_L_engine#L28ET
                  180 коня, леко би достигнала заветните 200. Без нужда от присадка на скорости (понеже блока е пак един и същ).

Доколкото проучвах L28, слагат му коляновия вал от дизела (понеже е по-масивен и як), биели мисля от L16 и надуват до много с турбините...

Коментар

Мотора който стига дори над 900 к.с. е RB 26DETT,и се монтира в Skyline, 2.8 мотора е в 280ZX до 83 год. и е 140к.с. с турбина е 200к.с., двата мотора са редови шестаци, а VG30E 170к.с.и VG 30ET е в 300ZX 203 к.с.от 84 до 90 год. и е V-образен. След 90 год. в 300 ZX се монтира VG30DETT който е 286к.с. също V-образен.
                    Скоростите и дифовете на 300ZX и Terrano не са еднакви, двигателя на Terrano-то е с намалена мощност на 148 к.с.
                    TLC 100
                    TLC 120

Коментар

Няма никакъв смисъл от RB-мотор, VG30 се е доказал до 900 коня в ЗХ-ите. Няма и какво да се ходи до КАТ, мотора влиза в Тераното като у тях си (в случая в този тип мотор), подозирам че дори е възможно да се използва блока на оригиналния VG30E от тераното и да се напълни с карантиите и главите на VG30DETT.
                      А тая тема за Терано ли е или за Патрол? Защото според заглавието е 2рото. Писал съм за RB мотора поради простата причина, че може без никакви фланци и преобразования да се сложи на оригиналните скорости..(RD и RB блоковете са кажи речи едни и същи като структура) друг е въпроса колко ще е мощен мотора и как ще издържат стандарните скорости на Y60 (примерно)

Коментар

Първоначално публикуван от dido0o``` Преглед на мнение
                        А тая тема за Терано ли е или за Патрол? Защото според заглавието е 2рото. Писал съм за RB мотора поради простата причина, че може без никакви фланци и преобразования да се сложи на оригиналните скорости..(RD и RB блоковете са кажи речи едни и същи като структура) друг е въпроса колко ще е мощен мотора и как ще издържат стандарните скорости на Y60 (примерно)
                        Терановския мотор 2.7D/TD/TDI се куплира към патролски скорости от 2.8TD/TDI. Поеже бензиновото 2.4 терано е със същата скоростна кутия като дизела, та може да се куплира и 2.4 бензин. Сега остава да разберем дали скоростите на 2.4 бензин и 3.0 V6 бензин на Terrano 1/Pathfinder са еднакви, поне като куплиране, и ще сме наясно дали 3.0V6 мотора би могъл да влезе както в дизелово терано, така и в дизелов патрол. Ако може - ето го и решението.

Така че, темата е за патрол, но и за терано, дори не само за 1-ца, ами и за двойка.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така е, отклоних се към Тераното. Но постнах и развитието L28ET на Патрула.
                          РБ моторите са невъзможни за доставка и ремонт в България на поносима цена пък и не вярвам някой да успее да свали на пътя повече от 400-тина коня така или иначе и то само в 4Х4 режим. Аз лично не виждам никакъв смисъл да се форсира двигателя над 400, темата е много разумно озаглавена "около 200 коня".

ПП: Патфайндър в САЩ от 90-те си е 170 коня, само за Азия и Европа мотора е 148 (при Терано 1 - същата кола на практика).
                          При развития с VG мотори Терано 1 версия 3.0 не иска доработки към скоростите (FS5W71C) и задния диференциал е същия както на 300ZX 3.0 турбо (H233), при L28/32(дялкан мотор) Патрула 2.8 бензин не иска доработки към скорости.

Коментар

Така е, отклоних се към Тераното. Но постнах и развитието L28ET на Патрула.
                            РБ моторите са невъзможни за доставка и ремонт в България на поносима цена пък и не вярвам някой да успее да свали на пътя повече от 400-тина коня така или иначе и то само в 4Х4 режим. Аз лично не виждам никакъв смисъл да се форсира двигателя над 400, темата е много разумно озаглавена "около 200 коня".

ПП: Патфайндър в САЩ от 90-те си е 170 коня, само за Азия и Европа мотора е 148 (при Терано 1 - същата кола на практика).
                            При развития с VG мотори Терано 1 версия 3.0 не иска доработки към скоростите (FS5W71C) и задния диференциал е същия както на 300ZX 3.0 турбо (H233), при L28/32(дялкан мотор) Патрула 2.8 бензин не иска доработки към скорости.
                            Щатският Патфайндър си е точно 187 кончета,с Андро се се чудили каква щуротия да извъртим с моя.

Коментар

Посочи модела и източника моля (за САЩ има и VG33E!).

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                                ... Ти виждал ли си инсталацията на един съвременен дизел? Свалена от автомобила? Аз съм виждал на 3.0 D4D на ТЛК (1KD-FTV). Настила се идеялно в една стая 3 на 4м., така, че да не остане празно по пода. И това (всичко) трябва да влезе в автомобила приемник.
                                Много си прав, че въпросът с ел. инсталацията и електрониката е изключително съществен, особено ако донорът е от по-новите модели, които са се опитали да ги направят по-умни от шофьора и са ги натъпкали с какви ли не глезотии и датчици.

Защо да трябва всичко да влезе?!? Една от основните причини да се прави трансплантация на по-мощен мотор е осигуряването на повече мощност за по-сериозни "извращения". А за такива цели - колкото по-малко електроника, толкова по-добре. Че иначе като скочиш 2-3 пъти току-виж, че някой Ентелигентен датчик решил, че си катастрофирал и ти забил автоматичната скоростна кутия в авариен режим да караш на не повече от 2-а ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X