Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ТЕРАНО 2 обороти на празен ход танцуват

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с ТЕРАНО 2 обороти а прзен ход танцуват

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Предверение и закъснение ги управлява компютъра. Едва ли е това. Смени горивен филтър. Ако не се оправи, на входа на помпата има филтърче - свали го и почисти. Ако пак не се оправи - не знам. Собственоръчно по настройките на помпата не ти препоръчвам да пипаш. То не че има кой-знае колко де.

С изключение на празния ход, иначе върви ли си нормално? Пуши ли?

Само на студено ли го прави, или и когато е загряла? Ако само на студено, може да е датчика за температурата на охлаждащата течност. намира се на тялото на термостата - където излиза горния дебел воден маркуч от двигателя. Там са 2 датчика - единия е за стрелката (с един извод), другия - за компютъра (с 2 извода). Като го отвиеш ще почне да тече антифриз. Трябва да имаш готовност да го запушиш с пръст, и после веднага да навиеш новия.

В "систематизирана информация" на подфорум NISSAN имаш сервизно ръководство. В него е описано как се проверява дали датчика е в норма. Става с обикновен мултицет, и без да го сваляш.

...има и вариант проблема да е електрически - кофти връзка или прекъснат кабел. Имах такива ядове с жицата до датчика за стрелката за температурата. Беше прекъснат. Най-често това се случва при прехода на кабелния сноп от двигателя към купето. Моя беше прекъснат точно там. Но обикновено при прекъсване свети "CHECK ENGINE".
    Колега рових в раздела който ми беше писъл за този температурен датчик как мога да го замеря с мултицет,за съжаление нищо не открих.Ако не ти е проблем драсни някои ред как става тази гимнастика че да ми спестиш лутанетоблагодаря предварително.
    Човек се учи с много практика:D

Коментар

До: Проблем с ТЕРАНО 2 обороти а прзен ход танцуват

Първоначално публикуван от hristo20000 Преглед на мнение
      Колега рових в раздела който ми беше писъл за този температурен датчик как мога да го замеря с мултицет,за съжаление нищо не открих.Ако не ти е проблем драсни някои ред как става тази гимнастика че да ми спестиш лутанетоблагодаря предварително.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...1&postcount=13

Раздел EC (EC.pdf), страница EC-361.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До: Проблем с ТЕРАНО 2 обороти на празен ход танцуват

Имам проблем с Терано ІІ -2,7 ТДI -2000 г, къса база --
        - на място като я форсираш - пуши бял пушек и прекъсва
        -по време на движение - при рязко подаване на газ пуши бяло и не върви, няма тяга
        Помпата ходи при 2-ма майстори, смениха клапанче на авансатора но без никакъв ефект.Сега казват че "май е нещо от електрониката" , но никой не знае какво...
        Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ???

Коментар

А сигурни ли са че не е дебитомера, примерно. Не е нужно да дава грешка.

Откъде си? (може да напишеш в профила си).

На студено пали ли? Колко въртиш за да запали?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А сигурни ли са че не е дебитомера, примерно. Не е нужно да дава грешка.

Откъде си? (може да напишеш в профила си).

На студено пали ли? Колко въртиш за да запали?
            Незнам за колегата ама аз когато е студено доста повъртявам докато запаля,даже ми се е случвало и 3 4 пъти въобще да неще Оставям го за час и с завартането пали и отзад става кълбо от сив пушек. Струва ми се че целия пениз е от датчика на педала които подава информация към компа.При студено стартиране пали почти без смукач или когато е много студено само леко се вдигат оборотите за около 10 сек.

Коментар

Обещах на колегите да пиша какво е станало дали съм отсранил проблема за сега проблема клони към механичен на помпата.След дълго баене и тестове изключихме ел.проблем,колата на елкона не показва никакви противопоказателни стоиности-тоест всичко според компа е ОК.Сега предстой регулировка на помпата по механичен път. МИСТЕРИЯТА продължава

Коментар

Обещах на колегите да пиша какво е станало дали съм отсранил проблема за сега проблема клони към механичен на помпата.След дълго баене и тестове изключихме ел.проблем,колата на елкона не показва никакви противопоказателни стоиности-тоест всичко според компа е ОК.Сега предстой регулировка на помпата по механичен път. МИСТЕРИЯТА продължава
                Някакво развитие?

Коментар

Още малко информация за VE помпи. Това е ръководство за обучение на сервизни специалисти на VW, но са коментирани и общи неща за предкамерните дизели изобщо, включая и VE помпите:

https://htftp.offroad-bulgaria.com/s...l_training.pdf

Коментар

Да вече резултата е на лицепроблема се нарича помпа и след механична регулировка на няколко пъти проблема се реши.Сега вече повече от месец няма проблем и паленето се оправи. Офтиката сега пали от четварт.

Коментар

Да вече резултата е на лицепроблема се нарича помпа и след механична регулировка на няколко пъти проблема се реши.Сега вече повече от месец няма проблем и паленето се оправи. Офтиката сега пали от четварт.
                      А имаш ли представа какво точно и регулираха?

Коментар

Имам защото истината ми струваше 1000лв и накрая пак стигнахме до въпроса за вълка и врата му

Коментар

Имам защото истината ми струваше 1000лв и накрая пак стигнахме до въпроса за вълка и врата му
                          Еми кажи де. За някой може да е полезно.

Коментар

Еми кажи де. За някой може да е полезно.
                            Нее проблема да споделя тук с колегите проблема е че трабва да се види как става.Възможно е ако не бъда разбран правилно да се получи по голяма беля примерно струшено ГНП За това споделих вече че този мои експеримент ми струва 1000лв

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X