Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ТЕРАНО 2 обороти на празен ход танцуват

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с ТЕРАНО 2 обороти а прзен ход танцуват

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

В цялата схема не виждам място за центробежен регулатор, макар и аз да не съм сигурен има или няма. Просто не виждам смисъла от него.
    Да прав си.Виж тукhttp://www.boschautoparts.co.uk/pdf/3-934584-65-9.pdf Bosch правеха предимно бутално-разпределителни помпи(VE,VA),тази обаче,вече е роторна(роторно-разпределителна).И май,точно такава е на Тераното.
    От тазии тема
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=49535&page=5

Последно редактирано от cecoa1; 27-11-09, 20:00.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ако помпата му е като тази на снимката от пост 11 е "минала покрай електронната" , от пръв поглед се вижда къде се закача жилото
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=49535&page=5

а този линк е за VP 44 която се ползва в Di моторите, а това Терано не е с такъв
      TLC 100
      TLC 120

Коментар

До помпата на терано 2 след 1996г., с интеркулера, НЯМА ЖИЛО и е с умна дюза. До помпата отиват само нафта, тръбички към дюзите и кабели. Друго НЯМА!!!

Старото терано, преди 1996г. е с обикновена помпа, без електроника. Всъщност, с най-сложния вариант на тая помпа май, понеже има и EGR, и други заигравки.

Помпата е роторна. И BOSCH я прави от 100 години като базово устройство. Основните елементи на тия помпи са практически еднакви откак е измислена, та до последните екземпляри. Просто в последните електронни екземпляри всичката сложна механика по управлението с 10 неща за регулиране е заменена от електроника. Нищо повече. Същата като устройство помпа я има и на ZETEX и Lucas на някои автомобили. Лицензирана им е пак от BOSCH.

Та, изцяло компютъра управлява 2 неща - количество подавано гориво и момент на впръскване (предверение). Умната дюза му служи като ориентир какво реално се случва с момента на впръскване, дебитомера му служи за да установи колко въздух влиза в двигателя, а потенциометъра на педала на газта му служи за да разбере колко гориво реално да подава. Има и датчик за оборотите на двигателя, който пък му служи за да знае какво да прави с всичките тия входни данни, в зависимост от оборотите на двигателя.

ПП: Помпата е точно като тая:
        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...79&postcount=2
        Място за закачане на жило на тая помпа не виждам.

ППП: Помпата от пост 11 е на старото терано. Аз я постнах за колегата, който има проблеми със старото терано. Новото терано е с тая от линка по-горе.

ПППП: Центробежния регулатор на старите помпи до колкото знам не подава гориво, а само регулира момента на впръскване. Количеството на горивото се определя от педала на газта, през жилото, та до чарковете в помпата, дето отговарят за количеството подавано гориво.
        Последно редактирано от sparkybg; 28-11-09, 00:53.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Помпата е роторна. И BOSCH я прави от 100 години като базово устройство. Основните елементи на тия помпи са практически еднакви откак е измислена, та до последните екземпляри.
          Има варианти на т.нар.роторни помпи.BOSCH правят одавна варианта на бутално-разпределителна(има съществена разлика в устройството) такава.Означенията при тях(и някои лицензни)са съответно VE и VA.
          Различават се по начина на регулиране на цикловата порция.
          Роторно-разпределителни се правят от Lucas CAV Roto Diesel и много други .И те имат няколко варианта.

ПППП: Центробежния регулатор на старите помпи до колкото знам не подава гориво, а само регулира момента на впръскване. Количеството на горивото се определя от педала на газта, през жилото, та до чарковете в помпата, дето отговарят за количеството подавано гориво.
          Тук грешиш.Центробежния регулатор служи точно за регулиране на цикловата порция(подаването на гориво).Педала на газта действа върху регулатора,а той определя какво количество гориво да подава,в зависимост от оборотите( и налягането на турбината ,ако има)Това е т.нар. всережимен регулатор(може да е механичен при VE,хидравличен при VA).
          Това за което говориш се нарича центробежен авансатор и го има при някои двигатели.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от hristo20000 Преглед на мнение
            Прави го и когато е студена,още като запаля почва да танцува като позагрее се оправя малко и после пак същата работа.Когато е загряла не пуши и си върви много добре, режи се идеално и като спра на оборот пак започва,изрязвам я на место и се оправя после като дам по малко газ пак се започва
            Колега аз имах този проблем още като е купих,светеше ми и оранжевата лампа на таблото за двигателя.Макар че моето терано е ръчка за разлика от твоето.Оказа се ел.дюзата на 1 ви цилиндър.Дадох 500 лева и стана като пушка.Показателно беше и това че пропушваше в бяло.Дано се окаже нещо по безобидно при теб

Коментар

Първоначално публикуван от pifco Преглед на мнение
              Колега аз имах този проблем още като е купих,светеше ми и оранжевата лампа на таблото за двигателя.Макар че моето терано е ръчка за разлика от твоето.Оказа се ел.дюзата на 1 ви цилиндър.Дадох 500 лева и стана като пушка.Показателно беше и това че пропушваше в бяло.Дано се окаже нещо по безобидно при теб
              Като давам газ на място и мойта пропушва, но всичко си е наред и нищо не свети. Сменил съм и дебитомер, и умна дюза, и си е все така.

Виж ако пуши по време на движение, вече е друга бира.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

не,в движение си е наред,на място много слабо ,но е нормално

Коментар

Аз го имам същото припушване , и може би се дължи на това:

taken from the nissan workshop manual

If the engine speed is above 2,700 rpm with no load (for example, in neutral and engine speed over 2,700
                  rpm) fuel will be cut off after some time. The exact time when the fuel is cut off varies based on engine speed.
                  Fuel cut will operate until the engine speed reaches 1,500 rpm, then fuel cut is cancelled.

Коментар

Подозирах нещо такова. Прави го единствено докато развърта. Като качи обороти си ги поддържа, не знам за колко време, понеже не съм го държал в обороти без товар за повече от 10-ина секунди. Но като се настъпи педала рязко, притреперва и припушва, докато завърти. Бяло-син пушек.

Коментар

Подозирах нещо такова. Прави го единствено докато развърта. Като качи обороти си ги поддържа, не знам за колко време, понеже не съм го държал в обороти без товар за повече от 10-ина секунди. Но като се настъпи педала рязко, притреперва и припушва, докато завърти. Бяло-син пушек.
                      Предполагам може да се провери като се включи 1-ва бавна и се тръгне на нея с много-газ - така двигатела ще разврти бързо оборотите, а в това време ще е и под товар.
                      Ако тогава не припушва(притрепва) значи това е причината.

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                        Предполагам може да се провери като се включи 1-ва бавна и се тръгне на нея с много-газ - така двигатела ще разврти бързо оборотите, а в това време ще е и под товар.
                        Ако тогава не припушва(притрепва) значи това е причината.
                        Не припушва в никакъв друг случай, не харчи масло и върви добре. Проверено е всичко, дето може да се провери, без да се разглабя двигателя на кванти.
                        Последно редактирано от sparkybg; 07-12-09, 15:50.

Коментар

Проблема маи ще се окаже елементарен,но ще го коментирам след като го тествам известно време
                          Човек се учи с много практика:D

Коментар

Сега малко уточнение за типа на помпата. Помпата е VE. По-точно VE-EDC, което е ъпгрейд на тая на картинката в предишния пост, която дадох, поне до колкото разбирам. Просто е с електронно управление.

0460404974 е номера по BOSCH.

VE R 715 е конкретния модел, до колкото разбирам.

За същото Terrano има и ZEXEL-ска помпа, за която обаче нямам информация, ама ще да е същата, или много подобна.

По-подробна, макар и не докрай, информация има в прикачения PDF.
                            Прикачени файлове

Коментар

Ето ти я и помпата:
                              http://cgi.ebay.co.uk/Nissan-Terrano...item255743240b

Ето и на картинка:

Здравей Спарки, от няколко дена съм във България и се хванах с джипа, обаче нещо невърви работата засега. Освен че счупих оловната клема на плюса на акумулатора от пренатягане след като го зареждах, нещо не виждам как ще стигна до тази прословута цедка на входа на ГНП. На снимката горе входа е след дългата тръбичка и там където влиза в ГНПто въобще не виждам как може да се бръкне с каквото и да е. Точно под входа има един болт които е завит в помпата - това ли е болта които държи филтърчето на мястото му? То и да е той, до него стигам само с поглед...

Иначе джипа си пали студен и непален от 4 месеца от 1/4 оборот и върви като пушка, но все пак температурите във Варна са като за ранна есен и летния дизел в резервоара не може да замръзне хубаво

Коментар

До: Проблем с ТЕРАНО 2 обороти на празен ход танцуват

На мойте не съм го махал, поради същата причина. Все пак мисля че до там с гедоре с удължител, един или няколко, плюс карданче накрая, може да се стигне сравнително безпроблемно. Някой ден като остане време ще го погледна, макар за момента да нямам никакви проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X