Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 3.0 4H-4L

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano 2 3.0 4H-4L

Привет на всички. От скоро се радвам на чудесно Терано 2 с 3.0 литров двигател. Но както се очаква с радоста идват и гайлетата. Става въпрос за бавните на колата, когато я купувах не пробвах дали работят къде от еуфорията завладяла ме при контакта с това возило, къде и защото не знаех как се включват. След като я придобих и станах горд собственик разбрах че бавните на мога да ги включа заради не достатъчен ход на лоста надолу. Изчетох темите по въпроса и запретнах ръкави разглобявайки лостовата система. Резултатът беше много ръжда и изгнила и счупена пружина. Та питането ми е някой имали представа от къде може да се намери такава пружина. За сега успях да закърпя положението с останалата що годе здрава част от пружината но не мога да разчитам че ще я кара дълго така. Предварително Благодаря за всички предложения и идеи.

Вече по магазините не е като да няма пружини. Евроболт примерно. И в Бриколаж има дори.

А цялата листовка система можеш да я намериш от някоя морга.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за идеята, още утре сутрин ще посетя Евроболт.

Коментар

Здравей, само в прожинката ли беше проблема?
        Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!

Коментар

Здравейте, при мен проблема се оказа само пружината и количество ръжда и кал натрупани на дъното. Решението бе смяна на пружината и изчистване. В Евроболт и други магазини не намерих пружина която да става за това място(имам предвид диаметири вътрешен и външен), обиколих всички магазинчета по Цар Симеон и пак нищо. Накрая ми дадоха сламка за някой в Орландовци който прави пружини. И адреса е ул. Първа Българска армия 81, човекът за десетина минути ми направи пружина която отговаря на всичко необходимо. Качвам и снимка. Поздрави и успех на всички с такъв проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ivosan Преглед на мнение
            Здравейте, при мен проблема се оказа само пружината и количество ръжда и кал натрупани на дъното. Решението бе смяна на пружината и изчистване. В Евроболт и други магазини не намерих пружина която да става за това място(имам предвид диаметири вътрешен и външен), обиколих всички магазинчета по Цар Симеон и пак нищо. Накрая ми дадоха сламка за някой в Орландовци който прави пружини. И адреса е ул. Първа Българска армия 81, човекът за десетина минути ми направи пружина която отговаря на всичко необходимо. Качвам и снимка. Поздрави и успех на всички с такъв проблем.
            Аз нямам (за сега) такъв проблем, но мисълта ми беше че имам много добър приятел който търгува с терана за Части и можеше да съдействам за механизма на лоста или пружината. Важно е че ти си свършил работа, сега го чакат много OFF километри.

Коментар

Честно казано не помня подробности за тоя механизъм, макар че съм го свалял към 4-5 пъти. Мисля си обаче че там кал изобщо не трябва да влиза. Виж там да няма някое уплътнение или маншон, дето да са сдали.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така на мен стартера, ама не на тройката имах едно 2.7 тд, ми събираше кал и буклуци и като почнеше да върти по - мъчно, го свялях и почиствах. Първият път като си се случи така мислех че стартера ще мре, ама на един приятел му се случва същото и го свалях чат пат за почистване, и други с терано 2.7 тд около се мен оплакват от това. С тройката такива ядове не съм имал.

Коментар

Моето 2.7 пък за 13 години - нула проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X