Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мотора на Терано 2.7 tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с мотора на Терано 2.7 tdi

Първоначално публикуван от hristo20000 Преглед на мнение
    Може би става въпрос за моята тема аз имам проблем с оборотите,ще помоля колегата да разяси как точно да вдигна оборотите от педала на газта.До колкото видях има един датчик от които излизат 2 букси с кабели и е захванат с 2 болчета за педала на газта,като се разхлабят може да се върти на ляво и дясн.За тази гимнастика ли говорим
    От педала на газта може и да ги вдигнеш, но ще започне да харчи повече, понеже от това "лъжене" ще последва неизключване на подаването на гориво при спускане и ненатиснат педал. Тоест дори тогава ще продължава да пуска гориво в цилиндрите.

В сервизното пише като най-вероятни проблеми - сензор за температура на антифриза и сензор за температура на горивото. Тоя за антифриза е близо до термостата, с 2 извода, а тоя за горивото е в самата помпа, но е описано как точно се проверява и какви трябва да са измерените стойности.

В ръководството има и схема на буксата на компютъра, и всичко, което трябва да излиза там като напрежения, че и осцилограми. В крайна сметка ако нищо друго не помогне, проблема може да се види от там. Дълга и гадна процедура е, но ако има нещо извън компютъра, то ще излезе там със сигурност.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за информацията,ще се побазикам малко и краиния резултат ще отразя тук
      Човек се учи с много практика:D

Коментар

имам проблем с помпата на терано2тди 2.7 2000г няма мошност ходих на диагностика казаха че няма грешки компютра проблема бил във авасовото бутало на помпата някои можели да даде савет благодаря предварително

Коментар

Ако е това, значи ще тропа много, ще пуши много, ще харчи много и няма да върви. Такъв ли е случая?

Има вероятност да е от дюзата с датчик, например, а не от помпата.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

трака катого запаля испушва сиво после не,нехарчи много или несъм розбрал но определено не варви и няма ряз,a от подземен гараж едва палзи нагоре ито с пълна гас.ходих в нисан на дигностика и във бош казаха че е помпата

Коментар

как мога да проверя сам тази дюза и датчика

Коментар

Да, може да е помпата, но надали е авансатора. Как да провериш умната дюза без да я смениш - не знам.

Може просто да е запушено входящото филтърче на помпата. Намира се точно където влиза входящата тръба от големия филтър. Отвиваш (то е болт), и или вътре в самия болт, или под него в помпата, има филтърче, което трябва да почистиш, например със спрей за карбуратори.

Коментар

благодаря,утре ще се пробвам

Коментар

цетката е чиста.Почна ида прекъсва

Коментар

Първоначално публикуван от iilia Преглед на мнение
                      цетката е чиста.Почна ида прекъсва
                      чисти и всичко друго което можеш. Имах преди месец същия проблем и то от време на време. Не постоянно ту се появяваше тази липса на мощност ту си вървеше нормално. Изчистих всичко и смених горивния филтър и се оправи, поне за сега. Като имаш предвид че горивния го сменявам на всяка смяна на масло. Ама май беше от него. просто не и достигаше гориво.
                      Успех
                      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

не е запушено никаде,явно е от помпата

Коментар

Можели някои дами препоръча стенд за гнп в София .Купих си помпа 2рака искам дая проверя дли е исправна

МОДЕРАТОР:
                          При следващо мнение с подобен правопис .... ще бъде изтривано!
                          Последно редактирано от CarTest™; 12-01-10, 15:21. Причина: Правопис

Коментар

[QUOTE=iilia;993194]Можели някои дами препоръча стенд за гнп в София .Купих си помпа 2рака искам дая проверя дли е исправна

извини ме за въпроса но ако не е тайна каква е цената на ГНП

Коментар

1000лв.2-ра рака в ВГ.Моита е от и-беи 300лв пак 2-ра рака

Коментар

Първоначално публикуван от lubomoto Преглед на мнение
                                извини ме за въпроса но ако не е тайна каква е цената на ГНП
                                В UK през eBay вървят 60-90 лири без транспорта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X