Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с мотора на Терано 2.7 tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с мотора на Терано 2.7 tdi

Здравейте колеги, днес както си карам с окло 70-80 км. ми светна жълтата лампа с изобразен мотор и колата започна да прекъсва , след което започна да пуши черно и след около 2-3 км. пушека започна да става сив. Едвам си я закарах до гаража. Някой колега да може да даде някаква идея от какво може да е ? Колата е Терано R20 2,7 TDI 2000 год.
    Nissan Terrano R20 2.7TDI
    Toyota RAV 4 2.2 D-4D

До: Проблем с мотора на Терано 2.7 tdi

Може да са много неща. И сериозни, и не чак толкова.

Например:
    - дебитомер (малко вероятно)
    - умна дюза
    - помпа
    - EGR
    - изгорена гарнитура
    - пукната глава
    - сигурно и още доста други.

...или просто ръждясала клема или прекъсната жица. Иди да ти прочетат грешката, щом ти свети CHECK ENGINE. То ще си покаже.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Някаква информация къде освен в Нисан има четец за компютъра ?
      Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Момчето се казва Иво и отговаря на един от двата тел.0888541821 или 0885504848

Коментар

Друго - цялата горивна система - помпа, дюзи и компютър, с 99% вероятност ти е на BOSCH. Може да питаш в някой BOSCH център. Има в почти всички по-големи градове (а и в някои по-малки).
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси колеги, проблема се оказа следния , много лоша нафта с доста боклуци и вода някакси минала през филтъра и компютъра даде грешка в умната дюза. След смяна на филтъра и изчистване на грешката която отчиташе колата си заработи както тряба.
            Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Колеги, проблема се появи отново и след доста обикаляне по най различни диагностици отидох в Нисан София и излезе грешка '' фаза на впръскване'' и ме насочиха към Супер Дизел, там отново пълна диагностика и ми съобщха , че трябва да се ремонтира ГНП. Поради ''добрата'' репутация на Супер Дизел се чудя дали да се захващам, защото проблема се появява когато колата я карам примерно около полвин час и се явява прекъсване при около 3000 оборота ?
              Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Преди да започнеш какъвто и да е ремонт си направи профилактика като започнеш от резервоара,източи нафтата,свали го ,изплакни го добре с бензин ,газ, или нафта ,каквото имаш ,почисти си отново горивния филтър,сипи читава нафта и изчисти грешката от компиутара,и караи .От написаното по горе става ясно,че като си сменил горивния филтър и джипката ти се оправила за малко,но ако има вода и лоша нафта,те отново са стигнали до мотора и отново проблем.Ште ти отнеме няколко часа и МАЛКО средства.
                "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
                Кольо.

Коментар

Първоначално публикуван от Botev Преглед на мнение
                  Колеги, проблема се появи отново и след доста обикаляне по най различни диагностици отидох в Нисан София и излезе грешка '' фаза на впръскване'' и ме насочиха към Супер Дизел, там отново пълна диагностика и ми съобщха , че трябва да се ремонтира ГНП. Поради ''добрата'' репутация на Супер Дизел се чудя дали да се захващам, защото проблема се появява когато колата я карам примерно около полвин час и се явява прекъсване при около 3000 оборота ?
                  Източи нафтата,сипи на ОМВ хубава нафта и добавка за вода,ако трябва смени пак горивния филтър,ако не се оправи обади се ще ти кажа къде да отидеш на дизелдиагностика.
                  FORD MAVERIK 2.7TD
                  Тел.0898662817
                  LZ1IID

Коментар

Колеги, проблема се оказа найстина елементарен, след като разглобих резервара и видях, че там всичко си е чисто и няма цетка, продължих да търся по горивопровода някакво запушване но нищо не намирах, оказа се , че на входа на ГНП има щуцер в който има монтирана финна цетка която беше на 90 % затлачена, лошото е , че неможеше да се изчисти и се наложи да я избуша и я изхвърих. Колата отново заработи перфектно. Сега тръгвам по магазините да търся щуцер с цетка за да не вкарам боклуци в помпата.
                    Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Колеги, проблема се оказа найстина елементарен, след като разглобих резервара и видях, че там всичко си е чисто и няма цетка, продължих да търся по горивопровода някакво запушване но нищо не намирах, оказа се , че на входа на ГНП има щуцер в който има монтирана финна цетка която беше на 90 % затлачена, лошото е , че неможеше да се изчисти и се наложи да я избуша и я изхвърих. Колата отново заработи перфектно. Сега тръгвам по магазините да търся щуцер с цетка за да не вкарам боклуци в помпата.
                      Може ли да снимаш къде е точно цедката, да проверя и мойта, че така и не можах да разбера къде е.

Коментар

Ще се опитам да снимам мястото , но иначе много лесно ще я намериш , проследяваш маркуча след горивния филтър тои влиза в една метална тръбичка , която завършва с ухо през което минава този щуцер и захранва помпата. Развива се с ключ 17 и цетката на моя модел е вътре в него , а на малко по старите под него в помпата има пружина и под нея е цедката.
                        Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Ще се опитам да снимам мястото , но иначе много лесно ще я намериш , проследяваш маркуча след горивния филтър тои влиза в една метална тръбичка , която завършва с ухо през което минава този щуцер и захранва помпата. Развива се с ключ 17 и цетката на моя модел е вътре в него , а на малко по старите под него в помпата има пружина и под нея е цедката.
                          Мерси за разясненията.

Коментар

Ако оборотите са високи се намаляват от педала на газта и проблема ще изчезне. Имам същото Терано и съм запознат с този проблем. Ако имаш проблеми пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от ventsisss Преглед на мнение
                              Ако оборотите са високи се намаляват от педала на газта и проблема ще изчезне. Имам същото Терано и съм запознат с този проблем. Ако имаш проблеми пиши.
                              Кой проблем ще изчезне? Моля поясни на кой пост е отгтовора ти.

Най-лесно е като го цитираш. Просто вместо на бутона "Отговор", цъкаш на бутона "цитат" в съответното мнение, и дописваш своя отговор отдолу. По тоя начин се получава това, което виждаш в настоящото ми мнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X