Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко големи гуми за Патрол У61?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко големи гуми за Патрол У61?

Така е!
    Но тук в Пловдив си имам "съветници", които стигат до 37" и нагоре.
    Далеч съм от мисълта, че Голди ще реализира някаква изгода.
    Пък и това не ме интересува.
    Трябваше ми мнението - виж пич с такива и такива гуми нямаш грижи, оттам нататък си троши главата.

Благодаря на всички! Съжалявам, ако някой се е обидил! Аз все пак ще скокна до сервиза на Голди /ако и той вече не е зает/.
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Ето ти една с 33х12,5х15,достатъчно добра по пресечени терени и на пътя.
      Прикачени файлове
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
        средностатистически потребител

Ето това не искам да съм. Сега да Ви разправям историята на моя живот някакък си не върви, но винаги съм се отличавал от средностатистическите човешки същества!

Затова отворих тази тема. Не да се правим на "забележими" някъде в общественото пространство, а да си купя гуми с които да си осигуря:
        Максимална ефективност и ефикасност на пресечени терени;
        Достатъчен клиренс /ако трябва ще се побутва отзад пасажера - зависи/;
        Добро представяне на асфалт и макадам;
        Много добро спиране на автомобила /важно за здравето/;
        Минимално странично влияние върху възли и агрегати, както и на процеса на управление и поведение на МПС;
        Добра динамика на автомобила /важно за мен, защото макар, че имам книжка и за трактор не смятам да го превръщам в такъв/;
        Приемлив разход на гориво /не чак толкова влияещ фактор/;
        Незабележимост на водача и автомобила в градска среда /много завистници/ - това чак толкова не ме вълнува, така и така говорят;
        Рентабилност - вложените пари, все пак да са разумно похарчени и да изпълняват горепосочените изисквания, а не да са комплексарско-гъзарски елемент от поведението на индивида /т.е. визирам себе си/.
        В случая понятието "средностатистически потребител" няма никакво отношение към историята на твоя живот, а се използва единствено с цел характеризиране на начина на използване на колата.
        Като чета горното, поне на мен ми се струва, че независимо дали го искаш или не, това, което си формулирал като изисквания към джипа си, отговаря на изискванията на една доста солидна част от притежателите на 4х4. Търсиш добра проходимост, но и запазване на качествата на асфалт. Т.е. търсиш баланс, "златната среда" ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Така е!
          Но тук в Пловдив си имам "съветници", които стигат до 37" и нагоре.
          Далеч съм от мисълта, че Голди ще реализира някаква изгода.
          Пък и това не ме интересува.
          Трябваше ми мнението - виж пич с такива и такива гуми нямаш грижи, оттам нататък си троши главата.

Благодаря на всички! Съжалявам, ако някой се е обидил! Аз все пак ще скокна до сервиза на Голди /ако и той вече не е зает/.

Винаги добре дошъл.

Интересното е че аз винаги разпитвам човека срещу мен и се опитвам да влезна в неговите разбирания и критерии и чак след това давам собствено мнение по въпроса. Винаги съм се стремял да съм в полза на клиента. Да уцеля неговите схващания и да съм му от полза...
          В повечето случай и в ущърб на мойте ползи и разбирания.
          Винаги ми е било ясно, че не мога да кача някой начинаещ веднага на валяците и че трябва време за да узрее индивида и сам да стигне до ЛИЧНО НЕГОВИТЕ предпочитания.
          Процеса е бавен и на мен ми е коствал повече от 15 години.
          Хора, темата е трудна защото е свързана с различен начин на живот и предпочитания.
          Извода е не питайте, че ще се объркате съвсем. Просто пробвайте и търсете вашите размери и вашите предпочитания.
          LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Т.е. търсиш баланс, "златната среда" ...
            Точно тази среда ми трябва, пък дори и да ме наричат средностатистически!
            Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Точно тази среда ми трябва, пък дори и да ме наричат средностатистически!
              По въпроса за гумите--на твоята къса база,аз съм категорично за 33/12.5/15.Не е по-висок разхода,силуета на колата се променя в по-добра светлина(повярвай ми ще се накефиш)Цената на една такава гума не е по-висока от една 265/70/16....имаш стабилност,дупките се усещат някак си по-меко--за мен това е гумата за един"средно- статестически Патрол.А за динамиката-като знам моя с тези гуми как е,твоя трябва да е още по-добре обут с тях.
              Добре дошъл в клуба

Коментар

Гудрича в шарка АТ е на цена 430 лв. Става въпрос за размер 285/75/16
                LZ1VMH

Коментар

От: До: Колко големи гуми за Патрол У61?

Здравейте, аз съм нов във форума. Не се занимавам с оффроуд, ловец съм и от скоро имам нисан 3.0 DI, гумите му с които го купих не са много добри и искам да ги сменя. Джипа си е със серийното окачване има блокажи и на двата моста. Искам да му сложа BF goodrich MUD или ALL - може да помогнете в избора, карам по асфалт и по пресечен терен с големи коловози. Искам да си сложа максимално високи гуми без да пипам окачването. Не разбрах какво означава 33/12.5/15??? Това инчове ли са - на каква гума съответства това? Мисля, че проблема ми е подобен на колегата, затова писах в неговата тема.

Ще се радвам на помощ.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от mihata_bg Преглед на мнение
                    Здравейте, аз съм нов във форума. Не се занимавам с оффроуд, ловец съм и от скоро имам нисан 3.0 DI, гумите му с които го купих не са много добри и искам да ги сменя. Джипа си е със серийното окачване има блокажи и на двата моста. Искам да му сложа BF goodrich MUD или ALL - може да помогнете в избора, карам по асфалт и по пресечен терен с големи коловози. Искам да си сложа максимално високи гуми без да пипам окачването. Не разбрах какво означава 33/12.5/15??? Това инчове ли са - на каква гума съответства това? Мисля, че проблема ми е подобен на колегата, затова писах в неговата тема.

Ще се радвам на помощ.

Поздрави
                    Относно означенията за размера на гумите предполагам това ще ви свърши работа:
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1279
                    Дела трябват, а не думи.

Коментар

Мерси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X