Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко големи гуми за Патрол У61?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко големи гуми за Патрол У61?

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
    Така е!
    Ама не знам, защо хората се занимават непрекъснато да дават акъли. То имаше един мохабед - чужда кола, кокали няма!
    Като го купих ме изядоха лифт та лифт, за да сложа 32"-33". Повече не, че кофти на странични наклони /пък и мен си ме е шубе това туловище да се обърне някъде/.
    Като му сложих 2", не малки му били гумите. Грозно седял! Питам ги, ами при страничен наклон, какво правим?
    Ама явно на чужда кола и 44" са малко!
    В "Тунинг гуми и джанти" съм постнал моя Y61.Темата е 33/12.5/15 разгледай го....това е без изобщо да е повдиган.

Коментар

Първоначално публикуван от kiril georgiev Преглед на мнение
      В "Тунинг гуми и джанти" съм постнал моя Y61.Темата е 33/12.5/15 разгледай го....това е без изобщо да е повдиган.
      Гледал съм го и твоя красавец
      Даже ми се мерна, че го продаваш, май
      Без фланци ли си?
      Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Гледал съм го и твоя красавец
        Даже ми се мерна, че го продаваш, май
        Без фланци ли си?
        Мерси...без фланци е-според мен е безсмислено да слагам.Гумите стоят точно до края на веждата.Да продавам го,но май ще махам обявата--взе да става подигравателна цената....

Коментар

Така е!
          Ама не знам, защо хората се занимават непрекъснато да дават акъли. То имаше един мохабед - чужда кола, кокали няма!
          Като го купих ме изядоха лифт та лифт, за да сложа 32"-33". Повече не, че кофти на странични наклони /пък и мен си ме е шубе това туловище да се обърне някъде/.
          Като му сложих 2", не малки му били гумите. Грозно седял! Питам ги, ами при страничен наклон, какво правим?
          Ама явно на чужда кола и 44" са малко!
          Отговора на Чавдар по-горе бе изключително премерен и правилен.
          С 2" лифт и 33" гуми на Y61 няма да има чувствително повече или по-малко проблеми на странични наклони...

Коментар

Да не отварям нова тема!
            Като слагах окачването ми казаха, че може да се наложи скоро подмяна на феродото на съединителя.
            Проверих в Гладиатор, вече имат усилени съединители, но по 2500-3400 лв. заедно с маховик.
            Леко ми пропушва 2-3 пъти напоследък. Във форума съм чел, че това било слабост на нисаните. Питането ми е дали наистина това е проблем за нисаните и дали оригинален диск ще си свърши работата /10 пъти по евтин/? Оставих Гладиатор да мислят по въпроса, какво се случва като се износи и техния диск /пак сменяме и маховика ли/. Засега съм ги хвърлил в размисъл!
            Може би се продават и от други фирми?

Коментар

Лично аз смятам за един перфектен размер за всичко имам в предвид и за гората и за магистралата /визирам Нисан Патрол/.

34/12.5/16

Този размер е труден за намиране в БГ и затова бих си сложил 295/75/16 /като най близко стоящ размер/.

Станно обсъждане на големите гуми протича /кефите ме/. Да караш големи гуми има и недостатъци, но я си помислете за предимствата.
              Със тези големи гуми имах възможноста тази зима да се кача на места на които иначе нямах шансове. Лунохода нежно плуваше в снежните преспи и за дълбочината на снега се разбираше от закъсалите следващи джипове или при слизане от джипа когато изведнъж ти се налага да сложиш снегоходки за да не си до кръст в сняг.
              Помислете си за дупките по-нашите родни пътища, които даже не разбираш, че си прескочил .
              Помислете за мекотата на возене... несравнима с друг джип. Примерно мойте гуми ги карам постоянно на 1.2 ат.
              При дълбоки снегове спокоино без визуално да се вижда спадам до 0.6:0.8 ат.
              Кога последно се качвахте на джип на който като отвориш прозореца и дадеш пълния завой виждаш една въртяща се маса, която прескача с лекота препятствията и не усеща пън ли е камък ли.
              Стъпиш ли на пясък, въобще не усещаш плаващ ли е или твърд. Просто няма разлика. Машината плува отгоре.
              Ами последната разходка където Миро с 35 не оставяше следа в снега, а след редукторната Уазка оставаха коловози като от ДЖОГАН....
              Абе тежко било, на който му е тежко да не влиза в гората... Де.
              Затова има гуми всякакви. Примерно за дълъг път, особено ако е ежедневен няма смисъл от големина на гумите /просто са скъпи, не за друго/. Тук търсете някоя лимузина с нисък разход, комфортна возия и ниска цена за подръжка. В средния клас коли гумите стуват около 100-150 лв. което е далеч от 800-880 лв, нали?
              Всичко друго е ХОБИ, при това скъпо.
              LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                ... Станно обсъждане на големите гуми протича.
                ...
                Всичко друго е ХОБИ, при това скъпо.
                Кое му е странното? Че се прави от гледна точка на тези, дето плащат сметките, а не от тази на сервизи и търговци на гуми ли?

Хобито наистина е скъпо и това е още една причина да не се прави още по-скъпо, ако наистина не се налага.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Уважаеми колеги, аз ви моля дискусията да продължи в чисто технически аспект... Всеки който смята че знае нещо е добре дошъл да го сподели. Кое е правилно и кое не, читателите да си преценяват. Моля ви обаче не намесвайте парите..., това обезсмисля всяка дискусия... И писането и четенето изискват знания...
                  VPetrov.photography

Коментар

Да не отварям нова тема!
                    Като слагах окачването ми казаха, че може да се наложи скоро подмяна на феродото на съединителя.
                    Проверих в Гладиатор, вече имат усилени съединители, но по 2500-3400 лв. заедно с маховик.
                    Леко ми пропушва 2-3 пъти напоследък. Във форума съм чел, че това било слабост на нисаните. Питането ми е дали наистина това е проблем за нисаните и дали оригинален диск ще си свърши работата /10 пъти по евтин/? Оставих Гладиатор да мислят по въпроса, какво се случва като се износи и техния диск /пак сменяме и маховика ли/. Засега съм ги хвърлил в размисъл!
                    Може би се продават и от други фирми?
                    Съвсем не се изчерпват вариантите за усилен съединител с Гладиатор.
                    Пламен Петров доставя ние също можем да ти доставим.
                    Смяната на оригиналния съединител с усилен е задължителна ако минаваш на по високи гуми. Колкото и да е скъп ще ти излезе много по-евтино след време .
                    А по отношение размера на гумите мога да добавя че 35" тежат на нисана нашия го карахме с 35" и ускорението беше плачевно, на изкачване се получаваше много неприятен момент с форсиране на 3та скорост до край и като включиш 4та умира. Този проблем изчезва ако смениш пиньон с корона в мостовете, но заслужава ли си цялата операция за едни 35" За мен по-добре е 33" и блокажи.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Кое му е странното? Че се прави от гледна точка на тези, дето плащат сметките, а не от тази на сервизи и търговци на гуми ли?

Хобито наистина е скъпо и това е още една причина да не се прави още по-скъпо, ако наистина не се налага.

Аз не виждам нищо техническо в
                      LZ1VMH

Коментар

Всъщност вървенето е даже най-малкият проблем според мен... Само че аз съм карал натоварен експедиционен НИСАН чието тегло е ~3500кг. И макар че нашият е с по-големи дискове и други спирачни апарати (стандартно за бензиновите 4.2 литрови двигатели) Мога да ви уверя че при екстремно спиране (налага се понякога) си е... екстремно... Мислете и за другите, ние караме огромни машини с брони и лебедки..., задължени сме да можем да спираме точно както и леката кола с един водач пред нас..., не по-лошо
                        VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          Съвсем не се изчерпват вариантите за усилен съединител с Гладиатор.
                          Пламен Петров доставя ние също можем да ти доставим.
                          Смяната на оригиналния съединител с усилен е задължителна ако минаваш на по високи гуми. Колкото и да е скъп ще ти излезе много по-евтино след време .
                          А по отношение размера на гумите мога да добавя че 35" тежат на нисана нашия го карахме с 35" и ускорението беше плачевно, на изкачване се получаваше много неприятен момент с форсиране на 3та скорост до край и като включиш 4та умира. Този проблем изчезва ако смениш пиньон с корона в мостовете, но заслужава ли си цялата операция за едни 35" За мен по-добре е 33" и блокажи.
                          Логиката е правилна.
                          Харесва ми.
                          Възможно е и това да е най доброто за средно статистическия потребител.
                          LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
                            Аз не виждам нищо техническо в
                            Съображения от техническа гледна точка бяха изложени по-горе в "странната" дискусия и, между другото, логиката им е същата, както тази на Явор ...

П.П. И, пак между другото, дискусията е по повод питането на един "средностатистически потребител"
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-04-09, 19:47.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

средностатистически потребител

Ето това не искам да съм. Сега да Ви разправям историята на моя живот някакък си не върви, но винаги съм се отличавал от средностатистическите човешки същества!

Затова отворих тази тема. Не да се правим на "забележими" някъде в общественото пространство, а да си купя гуми с които да си осигуря:
                              Максимална ефективност и ефикасност на пресечени терени;
                              Достатъчен клиренс /ако трябва ще се побутва отзад пасажера - зависи/;
                              Добро представяне на асфалт и макадам;
                              Много добро спиране на автомобила /важно за здравето/;
                              Минимално странично влияние върху възли и агрегати, както и на процеса на управление и поведение на МПС;
                              Добра динамика на автомобила /важно за мен, защото макар, че имам книжка и за трактор не смятам да го превръщам в такъв/;
                              Приемлив разход на гориво /не чак толкова влияещ фактор/;
                              Незабележимост на водача и автомобила в градска среда /много завистници/ - това чак толкова не ме вълнува, така и така говорят;
                              Рентабилност - вложените пари, все пак да са разумно похарчени и да изпълняват горепосочените изисквания, а не да са комплексарско-гъзарски елемент от поведението на индивида /т.е. визирам себе си/.

ПС. - Откога чакам Яворе да ми дадеш отговор за съединителите http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...662#post697662

Говорил съм и с Пламен Петров, но така става, че все не можем да се засечем /работят/! Щеше да ми показва автопарка. Чакам да открием сервиза /центъра/ от миналата година. Шампанското от мен, поканата от Вас!

Коментар

Незабележимост на водача и автомобила в градска среда /много завистници/

Ето от това се пази най вече!!!!
                                LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X