Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко големи гуми за Патрол У61?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко големи гуми за Патрол У61?

Голди не хареса моите гуми! Видяха му се малки. И е прав!
    265х75х16 А/Т стоят като малки щеки на Нисана.
    Доста прочетох по темите, но все пак не съм намерил максимално-оптималния размер.
    Лифта е 2", колата все пак се движи и в града, но понякога задира в коловозите на горските пътища.
    Не искам и да съм краен, ако 37" е крайност.
    Е, че двигателя трябва да се чипоса /2.8 дизел/ е ясно, както и колкото и да е здрава ходовата част, все пак всяко нещо с мярката си.
    Дайте вашето мнение за максимално приемливия размер, който може да "носи" този БИК?
    Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

До: Колко големи гуми за Патрол У61?

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
    ... Дайте вашето мнение за максимално приемливия размер, който може да "носи" този БИК?
    Струва ми се, че въпросът е зададен неправилно. По-скоро би трябвало да гласи "Какъв е максимално смисленият размер за моя начин на употреба?"
    Доколкото смятам за малко вероятно да си тръгнал да правиш Arctic truck или пък да се стягаш за Ладога, не мога да се сетя за особено основателни причини да слагаш нещо повече от 33" (примерно нещо като 285/75 R16).
    Ние не сме неутрални!

Коментар

И така може да се каже! Но звучи много елементарно, затова само ти ме разбра!
      Иначе говоря за практически опит и отзиви.
      Направи ми впечатление, че Сузукитата вече са минали на 31", даже на 33".

Коментар

Мисля че оптималния вариант е 33",аз на моята ТЛК 80 съм с 2" ОМЕ и 33" BFG за всекидневно каране по пътя и извън пътя е добре.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
          Мисля че оптималния вариант е 33" ...
          Подкрепям.

Направи ми впечатление, че Сузукитата вече са минали на 31", даже на 33".
          Виж, ако си решил да "надцакваш" другите джипки, да правиш машина за рекламни цели или просто искаш всички да се обръщат като минеш по улицата, взимай рулетката и почвай да мериш колко големи валяци можеш да натъпчеш.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз също мисля ,че 33" е удачен размер.Ако има 33/10,5 по-добре,че 33/12,5 са големи валяци.

Коментар

Aбе 35-тицата си е примамлива идея. Заслужава си да се помисли. Голди кара с 37-ци, трансмисията и мостовете държът. На 61-цата, електро-управлението на горивния процес позволява чипосване и мотора става друг. Ама 2" няма да стигнат. Ще се наложи и рязане на калниците. От там и нови "вежди". Задния диф трябва да се завърти, кардана, носачите, стабилизиращата и напречната щанги ще дойдат къси. Отпред същото, плюс къса кормилна щанга и проблема с шенкела.
              За да се избегнат тия не-лесни за решаване задачи, варианта е лифт на окачването, плюс боди лифт.
              Ако те кефят големите гуми, Голди е твоя човек.

Коментар

Само да добавя за протокола, че според мен изборът на размер гуми би следвало да зависи от много фактори и компромиси и да бъде много тясно свързан с целите... Това как изглежда автомобила с дадени гуми е много далеч от смислен критерии...
                VPetrov.photography

Коментар

Машината трябва да е проходима. Да се правят и софт и хард разходки. Да се използва когато се налага и спокойно в града. Въобще не се търси "забелязване" в града, даже обратно /въпреки, че това става все по-трудно. Просто бие на очи/. Трябва да тегли ремарке с велосипеди, атв и т.н. Необходимо е колата да бъде максимално устойчива.
                  Говорим за автомобил който няма да ходи на състезания, да не си вкарва човек изкуствено технически проблеми от доработки, рязане и гъзарии, които ще имат малък ефект, но ще създават проблеми.
                  В същото време когато се наложи да се вкарва в гората да се справя добре /подчертавам добре/, без някакви супер очаквания и т.н. Далеч съм от надпреварата по височини, проходимост и лудост на водачите. Имам си лебедка, броня, защити и се надявам, че ако не мога да мина от някъде ще ме измъкнат или не ми е било работа да се вра там. Засега по мои скромни наблюдения от форумите, фаворит е 33", но напоследък в лични разговори виждам, че тенденцията е нагоре.
                  След обстоен прочит избрах тези гуми и А/Т и то не заради някакви финансови съображения. Но мощност или по-скоро ускорение и динамика ми липсват. Казвам го без да влагам нещо, защото за шосе си имам паркетник, който е комфортен, бърз и удобен. Но критиките продължават!
                  Последно редактирано от nikita66; 10-04-09, 09:37.

Коментар

Максималният размер гуми с които може да се кара Нисан Патрул Y60 по пътя, при което да има прилична управляемост и сносна динамика е 33". Това при положение че нашият е 4.2 бензин..., с тунингови корони и пиньони, специално сменени заради по-големият размер гуми...

Лично мнение и наблюдение... не влизам в полемики с никой, всеки има свое виждане какво е приемливо и какво не...
                    VPetrov.photography

Коментар

Снощи четох на дълго и на широко мненията за редукторни мостове и УАЗ. Г-н Петров, дали сте сериозна информация за тази марка. Казвам го, защото всяка вечер като разкарвам кучетата минавам покрай един УАЗ 461 мисля, от тези с муцуните /старите модели/ с метален покрив. И започва и мен да ме "сърби" идеята, като чета форума за проба и на УАЗ с редукторни мостове. Щото патрола ми е супер и не искам нито да режа нещо, нито да минавам в крайности!

ПС Ако имате информация да ми изпратите на ЛС, все пак цените на пиньон и корона, защото ако не се сменят аз лично не знам каква динамика би имал автомобила с 37" гуми примерно! За редукторни мостове разбрах вече от вашите коментари -2007 г., но като гледам няма герои, които да си ги сложили.
                      Последно редактирано от nikita66; 10-04-09, 09:56.

Коментар

...
                        Засега по мои скромни наблюдения от форумите, фаворит е 33", но напоследък в лични разговори виждам, че тенденцията е нагоре.
                        Зависи от кой тип си. Единия тип качват оптималните 33-ки, с оптималния лифт и работата заспива. Другия тип минава по тоя път, обаче след време им се вижда малко и правят следващия ход нагоре.
                        Лифтове и технически решения, сигурно ще се намерят. Само трябва да се определиш, е и финансовите средства също.

Коментар

От гадните типове!
                          Но и ние нямаме угодия!
                          Като всички хора сме податливи на натиск.
                          Но времето за лесни промени на мнения и експерименти - отмина.
                          Затова питам, иначе качвам 35" - камери, снимки и .....

ПС. Иначе и аз съм за оптималното. Като искаи извращения има и други начини - байк, мотор, атв или друга джипка. Безмислени инвестиции, като надскачаш желателните промени за даден модел ми се струват неприемливи и финасово необосновани.
                          Последно редактирано от nikita66; 10-04-09, 10:10.

Коментар

Машината трябва да е проходима. Да се правят и софт и хард разходки. Да се използва когато се налага и спокойно в града. Въобще не се търси "забелязване" в града, даже обратно /въпреки, че това става все по-трудно. Просто бие на очи/. Трябва да тегли ремарке с велосипеди, атв и т.н. Необходимо е колата да бъде максимално устойчива.
                            Говорим за автомобил който няма да ходи на състезания, да не си вкарва човек изкуствено технически проблеми от доработки, рязане и гъзарии, които ще имат малък ефект, но ще създават проблеми.
                            В същото време когато се наложи да се вкарва в гората да се справя добре /подчертавам добре/, без някакви супер очаквания и т.н. Далеч съм от надпреварата по височини, проходимост и лудост на водачите. Имам си лебедка, броня, защити и се надявам, че ако не мога да мина от някъде ще ме измъкнат или не ми е било работа да се вра там. Засега по мои скромни наблюдения от форумите, фаворит е 33", но напоследък в лични разговори виждам, че тенденцията е нагоре.
                            Тръгваш да се набиваш с пълна газ в Закона за липсата на пълно щастие.

Колкото повече правиш една кола по-проходима и по-подходяща за гората, толкова повече ще влошаваш поведението й на пътя и пригодността й за всекидневна употреба.
                            Колко проходим трябва да е джипът ти? 35" и нагоре се слагат за наистина "хард" офроуд и, примерно, състезания от типа на "Трансилвания Трофи". Това ли ти трябва?
                            Да речем, слагаш големите валяци и се кефиш, че не лягаш на мостове в дълбоките коловози (или просто лягаш по-късно). Това добре, ама тук релефът ни не е като в някоя блатиста равнина и рано или късно идваш на по-сериозен страничен наклон. Тогава какво правиш?

А как ще ти се отразят твърде големите гуми в ежедневната употреба по улиците и на асфалта? Как ще спира колата с големите валяци? Повдигаш се солидно нагоре и качването в колата започва да става интересно упражнение, особено за жени и деца. Стандартният теглич отведнъж се оказва твърде високо за ремаркето и за да постигнеш приемлив ъгъл, трябва да го сваляш надолу. Ама тогава се пита за чий ти беше това повдигане, ако отзад ще увесиш едно "рало"? Или ще го демонтираш/монтираш всеки път преди/след влизане в гората?!?
                            А такива банални въпроси като този къде ще си возиш резервната гума и дали на всяка гумаджийница ще могат да се справят със спукан голям валяк?

Моят Патрул от 2 години се кара на всякакъв офроуд и състезания, като от година насам за него просто няма връщане към "цивилния" живот и все повече придобива вид на войнишко канче, въпреки опитите да се поддържа в що-годе приличен вид.
                            През цялото това време е с 2.5 - 2" лифт и гуми не по-големи 33". Особени оплаквания от проходимостта му нямам. Ако имаше повечко мотор, евентуално бих му сложил 35" и то не за постоянно, а само за случаите, в които се очаква каране по наистина крив терен.

Казано накратко, не мисля, че за този начин на експлоатация, който си посочил, има смисъл да се вкарваш в разправиите и разходите, свързани с използването на гуми 35" и нагоре. "Печалбата" ти ще е най-вече в по-внушителния външен вид. Ако искаш това - ОК. Иначе не си струва.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Така е!
                              Ама не знам, защо хората се занимават непрекъснато да дават акъли. То имаше един мохабед - чужда кола, кокали няма!
                              Като го купих ме изядоха лифт та лифт, за да сложа 32"-33". Повече не, че кофти на странични наклони /пък и мен си ме е шубе това туловище да се обърне някъде/.
                              Като му сложих 2", не малки му били гумите. Грозно седял! Питам ги, ами при страничен наклон, какво правим?
                              Ама явно на чужда кола и 44" са малко!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X