Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно закупуване на Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос относно закупуване на Терано

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
    Хубава джипня е ,но ако намериш Паджеро на същите пари и години-то е доста по"семейна"кола-всички екстри отлична возия,хубав мотор-2.8тди,як автомат,овърдрайв,блокажи.
    За тромаво мога да кажа че е по пъргаво от моето с рачка, наскоро избирахме на приятел останах очарован. Автомата на Паджерото без да искам да засягам никого е доста по зле Покараи сравни и прецени кое ти подхожда това от мен

Коментар

mimo1,
      Това на аватара ти е Терано 1, а на него мисля че са слагали само 2.7 ТД, не ТДИ което е двигателя след 96та, с 25те коня отгоре. Нормално е да дърпа повече макар и с автоматична ск кутия.

Коментар

Колега карам автоматик,но на Терано1,никакви проблеми,четири скоростен е и е разработен от Субару по поръчка Нисан.

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
          mimo1,
          Това на аватара ти е Терано 1, а на него мисля че са слагали само 2.7 ТД, не ТДИ което е двигателя след 96та, с 25те коня отгоре. Нормално е да дърпа повече макар и с автоматична ск кутия.
          Да колега а това което зехме е 2 95г със същия мотор като моя новия по мощния предполагам е още по добре.Мисълта ми беше, че не само е пъргав, а включва много плавно за разлика от Паджеро например

Коментар

Колеги, Тераното е вече на лице. 99година 2.7тди, 7 местно. Ваъпроса ми е от къде мога да купя чип да вдигна конете? Колко струва? И кой може да го сложи?

Коментар

Най-напред си напиши в профила от кой град си.

Иначе за цената - средната е около 800-900 камъка. Варианти - бол. Компютъра не е нищо особено и е достатъчно разпространен. Във всяка по-читава фирма за такива неща могат да ти го направят.

Препоръчвам ти междинния вариант - 145 коня и 310 нютонметра. Няма никакви видими последици от него, освен увеличения вървеж. Не пуши и не е вдигнала разхода, дори напротив.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Най-напред си напиши в профила от кой град си.

Иначе за цената - средната е около 800-900 камъка. Варианти - бол. Компютъра не е нищо особено и е достатъчно разпространен. Във всяка по-читава фирма за такива неща могат да ти го направят.

Препоръчвам ти междинния вариант - 145 коня и 310 нютонметра. Няма никакви видими последици от него, освен увеличения вървеж. Не пуши и не е вдигнала разхода, дори напротив.
                Да се похваля от скоро съм с Терано 2 2001г 2.7 ТДИ. Нямам забележки относно липса на мощност, но винаги е по добре и още. Въпроса ми е:
                чипа оказва ли влияние върху живота на двигателя?
                Mitsubishi Pajero 2800+
                Stop the earth I want to get down

Коментар

Първоначално публикуван от D_Petkov Преглед на мнение
                  Да се похваля от скоро съм с Терано 2 2001г 2.7 ТДИ. Нямам забележки относно липса на мощност, но винаги е по добре и още. Въпроса ми е:
                  Зависи от варианта, който ти сложат. Общо взето са два варианта - 145 коня и 310Nm, и 155 коня и 330Nm. Аз съм със 145-те. Не вярвам да оказва влияние върху живота. Не се товари, не прегрява и не пуши. Доволен съм.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от D_Petkov Преглед на мнение
                    Можеш да бъдеш на 100% сигурен, че оказва влияние, ако не оказваше никакво влияние всичко щеше да си от завода така.

Коментар

Първоначално публикуван от tomik Преглед на мнение
                      Можеш да бъдеш на 100% сигурен, че оказва влияние, ако не оказваше никакво влияние всичко щеше да си от завода така.
                      В уравнението влизат и еко норми и димност, така че никак не си прав, не и на 100%. При дизелите, особено тоя междинен модел с класическа, но електронно управляема помпа, се пипа точно това - как да се измъкне повече мощност от същия двигател, и при това да отговаря на съответните норми. Като извадиш въпросните норми от уравнението, резултата става съвсем друг, и можеш да поизстискаш още от него, а често пъти дори и разхода пада.

Коментар

В уравнението влизат и еко норми и димност, така че никак не си прав, не и на 100%. При дизелите, особено тоя междинен модел с класическа, но електронно управляема помпа, се пипа точно това - как да се измъкне повече мощност от същия двигател, и при това да отговаря на съответните норми. Като извадиш въпросните норми от уравнението, резултата става съвсем друг, и можеш да поизстискаш още от него, а често пъти дори и разхода пада.
                        Единствения и познат на всички начин да "изтискаш" един дизел за повече мощност е да вдигнеш налягането на турбината и съответно да му пуснеш малко повечко "кльопане". Ти мислиш ли, че това вдигане на нялагането на турбината е безвредно и не води до преждевременно износване на същото ли? Аз не съм съгласен.

Коментар

Единствения и познат на всички начин да "изтискаш" един дизел за повече мощност е да вдигнеш налягането на турбината и съответно да му пуснеш малко повечко "кльопане". Ти мислиш ли, че това вдигане на нялагането на турбината е безвредно и не води до преждевременно износване на същото ли? Аз не съм съгласен.
                          Налягането на турбината никак не е задължително да се пипа. Може само горивото. При което ефекта никак не е лош. Обаче излизаш от еко нормите. И двата пауър бокса, които съм виждал на живо, правят точно това, а ефект определено има.

Коментар

Налягането на турбината никак не е задължително да се пипа. Може само горивото. При което ефекта никак не е лош. Обаче излизаш от еко нормите.
                            Ако не пипнеш налягането на турбината, по-добре нищо не прави, ако промениш само горивото ще започне да пуши подобаващо. Можеш да бъдеш сигурен в това.Никой не прави чипове за дизели без да пипа нялагането на турбото, а да променя само количеството гориво.
                            Сигура ти казвам.

Коментар

Ако не пипнеш налягането на турбината, по-добре нищо не прави, ако промениш само горивото ще започне да пуши подобаващо. Можеш да бъдеш сигурен в това.Никой не прави чипове за дизели без да пипа нялагането на турбото, а да променя само количеството гориво.
                              Сигура ти казвам.
                              Заповядай да видиш. Турбината не е пипана, а ефект определено има. Не пуши изобщо, освен в много критични режими, където и заводски си пуши.

Турбото не тераното не се контролира от компютъра. уестгейта е втрзан към диафрагма, която се ръководи от налягането, вдигнато от турбото и не позволява вдигане на налягането над някаква стойност. Няма връзка с компютъра изобщо. В същото време има 2 вариант за чип тунинг - 145 и 155 коня. Чипосващия ми каза че при 155-те коня започвала да пуши, затова и избрах по-мекия и съм доволен.

Лично присъствах на процедурата, щото ми е приятел. Освен чипове, нищо друго не е пипано. А аз поне не се сещам как ще промениш налягането на турбото, при положение че то няма връзка с компютъра, без да пипаш нещо по самото турбо, или по-точно по уейстгейта.
                              Последно редактирано от sparkybg; 18-05-09, 12:12.

Коментар

Заповядай да видиш. Турбината не е пипана, а ефект определено има. Не пуши изобщо, освен в много критични режими, където и заводски си пуши.

Турбото не тераното не се контролира от компютъра. уестгейта е втрзан към диафрагма, която се ръководи от налягането, вдигнато от турбото и не позволява вдигане на налягането над някаква стойност. Няма връзка с компютъра изобщо. В същото време има 2 вариант за чип тунинг - 145 и 155 коня. Чипосващия ми каза че при 155-те коня започвала да пуши, затова и избрах по-мекия и съм доволен.

Лично присъствах на процедурата, щото ми е приятел. Освен чипове, нищо друго не е пипано. А аз поне не се сещам как ще промениш налягането на турбото, при положение че то няма връзка с компютъра, без да пипаш нещо по самото турбо, или по-точно по уейстгейта.
                                Никъде горе не съм споменал, че налягането на турбината се вдига като същата се демонтира или има някаква интервенция по нея. Всичко се постига по електронен път. Точно това, което е направил твоя "приятел". Но можеш да бъдеш сигурен, че нялагането ти не е на фабрична стойност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X