Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно закупуване на Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно закупуване на Терано

Здравейте. Изчетох много за Терано 2, но и малко се пообърках. Става въпрос за Терано 96-98 година 2.7дизел. Та въпросите са следните: Здрави ли са автоматичните кутии? Дават ли много дефекти? Добри ли са дизеловите двигатели и създават ли проблеми? Решил съм Тераното да е от Англия, та затова ме интересува автомата, че повечето там са автоматик? И по-добьр ли е Тераното от Хонда цр-в, Сузуки Витара, Ленд Ровър и Мицубиши Паджеро.шогун?

До: Въпрос относно закупуване на Терано

Ей хора кажете нещо и по моите въпроси?Да взимам ли Тераното?

Коментар

До: Вапрос относно закопуване на терано

От мене твардо ДА

Коментар

Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
        Ей хора кажете нещо и по моите въпроси?Да взимам ли Тераното?
        Кое Терано бе колега? На колко години, километри, подръжка? Общо казано - в какво състояние е колата?
        Всяка кола има някакъв ресурс и той зависи от по горните параметри. След това има нужда от ремонти. Колкото по масов е модела и комплектацията му - толкова по ремонтно-пригоден (разбирай по евтин за ремонтиране и подръжка).

Коментар

Ми колегата е написал каво му е на душата като модел и така нататак единствения недостатък за мен е волана ма волани много ще си сложи спортен

Коментар

Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
            Здравейте. Изчетох много за Терано 2, но и малко се пообърках. Става въпрос за Терано 96-98 година 2.7дизел. Та въпросите са следните: Здрави ли са автоматичните кутии? Дават ли много дефекти? Добри ли са дизеловите двигатели и създават ли проблеми? Решил съм Тераното да е от Англия, та затова ме интересува автомата, че повечето там са автоматик? И по-добьр ли е Тераното от Хонда цр-в, Сузуки Витара, Ленд Ровър и Мицубиши Паджеро.шогун?
            Кво е написал? Колко колеги карат Терано 2,7ТДИ автомат? Дизеловите двигатели са добри, ама не са вечни! А това последното.

Коментар

Това последното относно десния волан, а иначе си прав нищо вечно няма но не е и еднодневка според мен добре се е ориентирал колегата

Коментар

Тераното си е хубава джипка ,зависи за какво ще го ползваш. Аз съм докарал 2-3 от ГЕРМАНИЯ и дати кажа ми харесват ,като поведение на пътя,разход,и вървене.Говорим за мотор 2.7 тди 125 кс,мотора е с верига и е доста не претенциозен за обслужване.С две думи взимай.
                0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Абе колега 2.7 двигателя 97-99 не е ли с зьбни колелета а не с верига?За тераното пише че е на 110 000мили вьншно по снимките е добре но това 6те гледам на место като ида?Ще се кара като семеина кола и чат пат по гората.Но кажете автоматик ли е по добре или рьчни скорости?Ако е автомат как стои вапроса с ремонта евентоално на кутията?Иначе аз колоня повече кам рьчните скорости.

Коментар

Естествено ,че е със зъбни колела ,но е с верига ! а относно скоростите ,ака се качваш от дясно е по добре автоматик.Но аз те съветвам да не взимаш с десен волан .В момента в Германия има добри цени на тези джипки ,преди нова година ходих и докарах такъв но по стар 94 г и го купих за 2.000 евро.А 98г. имаше за 3.500 евро доста добри ,но това си е моето мнение ти си прецени.
                    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Не е с верига колега. Със зъбни колела, зацепени помежду си. Няма верига.

Взимай. Джипката няма принципни експлоатационни слабости. Мотора е добър. Чипосва се до 155 коня (моя е чипосан на 145 и 310Нм).

Поддържа 140 безгрижно. Иска и още.

Вози меко.

Интериора е приятен и прилично комфортен.

Ламарините са поцинковани или калайдисани.

Разход - 9/100 извънградско, с пуснат климатик и никакво жалене. Градско - колкото дойде. Ориентировъчно 11-13/100.

Автоматик не съм карал, но не съм и чувал да има някакви проблеми.

Моята е къса. Ако взимаш дълга, ще е с една идея по-тромава.

Ако пък намериш с 3.0 двигател с директно впръскване (май е и common rail) - взимай още повече, особено ако е след 2001-ва, включително. Тоя мотор се чипосва на 185 коня, и тераното става звяр.

Във всички случаи, ако е 2.7, търси двигателя с интеркулер, и компютър. Разлика има и си струва.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мислех да отбележа за зъбните колела, но съм виждал разни свободни съчинения из интернет за обяснения на проблеми на тоя двигател с липса на мощност със разминаване и прескачане на веригата му от форумни майсотри.. като такива проблеми обникновено са следстие при тераното на неработещ дебитомер или запушени дюзи.

В интерес на истината в сервизното ръководство на тд27ти си има глава kaкто за Timing chain така и за Timing gear, ама не съм го чел подробно така че гледам да не се правя на майстор.

Другото което ми е интересно в случая с автоамтика е че май има 4 скорости или се бъркам..? Съответно.. 100% ще е по тромава заради по високите предавателни числа, лично мнение, но пък може би ще поддържа по високи магистрални скорости на по ниски обороти, съотвенто икономията на дълъг път ще е налице.
                        Като цяло май автоматика си пасва по добре с 3.0 common rail дизела... но май е отнесох, като гледам критериийте ти - англия, десен волан, 96-98 година, автоматик, май искаш да минеш максимално тънко, такаче едва ли ще те огрее 3.0Ди в прдвидения бюджет

Коментар

Двигателя TD27Ti е със зъбни колела. Няма верига. Това е картинка от сервизното ръководство:

Двигателя ZD30DDTi е с верига. Бензиновия не знам с какво е.
                          Прикачени файлове
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
                            Тераното си е хубава джипка ,зависи за какво ще го ползваш. Аз съм докарал 2-3 от ГЕРМАНИЯ и дати кажа ми харесват ,като поведение на пътя,разход,и вървене.Говорим за мотор 2.7 тди 125 кс,мотора е с верига и е доста не претенциозен за обслужване.С две думи взимай.
                            Аз пък да се оплача - онзи ден се вдигнах до Дупница да гледам едно Терано 2001г 2.7ТДИ което по снимки и по телефона се оказа "без забележка" - на място обаче виждам че отзад просто няма седалки - 1+1 места.Почват се едни уговаряния за сваляне от цената, за седалки от сценик за колани от незнам какво и за минаване на технотест.
                            За джип на който му искат 12400лв очаквам да няма нищо да се прави по него - по скоро само разни дребни неща
                            Иначе направих едно пробно кръгче - вози меко, ускорява задоволително за мен, при форсиране едваааам се вижда леко затъмняване зад ауспуха и то за момент.

Гледам в немското мобиле добри оферти но незнам как да си внеса такъв джип без да се налага да ходя лично:
                            http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...81&origin=PARK

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...26&origin=PARK

Коментар

Хубава джипня е ,но ако намериш Паджеро на същите пари и години-то е доста по"семейна"кола-всички екстри отлична возия,хубав мотор-2.8тди,як автомат,овърдрайв,блокажи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X