Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хъб с дупка ?!?!?!?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хъб с дупка ?!?!?!?!?

Още не съм я регистрирал, но открих нещо което ме притеснява. Моля, който знае да коментира. Имам дупка на десния хъб (автоматичен) от какво може да е причина, последствия ? Maлко пояснение колата е Нисан Навара 2000 г. по дупката си личи как нещо е излязло отвътре навън и си е направило дупка, изтекла е и нещо като грес. Това което се вижда вътре в хъба и което прилича на дупка е конусовидно и затворено в смисъл няма дупка само се стеснява и се затваря.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Avantgarde; 17-07-08, 11:08.

До: Хъб с дупка ?!?!?!?!?

Нещо не виждам полуоската ...!!!????
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Хм, съмнява ме никой да не знае, но отговори няма.
      P.S. там е полуоската, а това капаче е най-външното което затваря хъба, но все нещо е имало вътре.

Коментар

Да и аз не виждам,работи ли 4х4 на тази кола,в смиъл пробвал ли си го?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          Да и аз не виждам,работи ли 4х4 на тази кола,в смиъл пробвал ли си го?

Поздрави
          Полуоската си е там , не съм пробвал как е двойното, но дори и да работи сигурно този хъб няма да може да се заключи. А по принцип какво трябва да има там пружина или нещо друго ?

Коментар

Понеже не си указал модела - прерових мненията ти и според мен колата ти е следната:

http://www.detali.ru/cat/oem_NI1.asp...ar=1999&MID=12

Ако е така - стигаме и до това:

http://www.detali.ru/cat/oem_ni2.asp...8977&Y=1999&M=

което горе-долу показва какво имаш като устройство на хъб-а.

Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от Avantgarde Преглед на мнение
              Още не съм я регистрирал, но открих нещо което ме притеснява. Моля, който знае да коментира. Имам дупка на десния хъб (автоматичен) от какво може да е причина, последствия ? Maлко пояснение колата е Нисан Навара 2000 г. по дупката си личи как нещо е излязло отвътре навън и си е направило дупка, изтекла е и нещо като грес. Това което се вижда вътре в хъба и което прилича на дупка е конусовидно и затворено в смисъл няма дупка само се стеснява и се затваря.
              вместо да се къхариш какво е имало там за 400 450лв си сложи два ръчни хълба и проблема е решен УСПЕХ
              Човек се учи с много практика:D

Коментар

Мерси много за отговорите. Тези линкове само на мен ли не ми работят да сменя компутера а относно ръчните иска мисе да са автоматични защото офроуд не карам почти и ще ми е по-удобно само да си ръчкам лоста.

Коментар

При мен си работят линковете....
                  Ето:

Характеристики автомобиляМодельKING CAB D22Дата выпуска1999Тип кузоваDC DOUBLE CAB ДвигательTD25TI TD25TI TYPE ENGINE WHL DRV 4WD 4 WHEEL DRIVE ОснащениеDX DX GRADE ТрасмиссияMT MANUAL TRANSMISSION
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                    При мен си работят линковете....
                    Ето:

Характеристики автомобиляМодельKING CAB D22Дата выпуска1999Тип кузоваDC DOUBLE CAB ДвигательTD25TI TD25TI TYPE ENGINE WHL DRV 4WD 4 WHEEL DRIVE ОснащениеDX DX GRADE ТрасмиссияMT MANUAL TRANSMISSION
                    Toчно това е благодаря ти . Сега остава въпроса какъв зор е видяло това да та излезе и да пробие капачката ?

Коментар

Здравейте, преди малко се позанимавах малко с това 4х4 и резултата е, предно дясно колело (това с пробития хъб) е постоянно зацепено към полуоската а другото си се отцепва и зацепва иначе 4х4 си работи нормално, но като е изкл. дясното колело върти и полуоската и не знам си още какво иначе като завивам пълен ляв-десен няма проблема който се появява ако караш на 4х4. Сега остава въпроса проблем ли е да се покара малко така докато се регистрира и обслужи поне и после по майстори.

Коментар

по принцип не трябва да се кара така защото товариш едната полуоска а другата не,става много голямо натоварването на диференцяла и може да стане скъпа беля.

Поздрави

Коментар

Не е желателно да се кара така. Въртиш диференциала само от едната страна или все едно постоянно правиш максимален завой, това ще скъси живота на диференциала а може и вече да е заминал. Смяната на хъбовете не изисква кой знае каква подготовка или умения, така че го направи по най-бързия начин.

Коментар

Благодаря на всички, ще се смени.

Коментар

Според вас каква е причината да стане това и ако го сменя с нов дали пак няма да стане отново същото. Иначе днес е за регистрация, така че тези дни ще действам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X