Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли безпроблемен Патрол?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Има ли безпроблемен Патрол?

Така е - Наследство!
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Аз съм чувал /подчертавам чувал/, че този мотор е склонен към това ако се гледа немърливо. Явно предишния господар не си е гледал добре коня. Предполагам смяна и после ще даяни много ако го грижиш добре, но предполагам, че има и някаква връзка с охлаждането. Прегледай добре и основно цялата охладителна система. Успех!

Коментар

Аз отворих моя профилактично защото сменях вложки напасвах клапани сложих си механични повдигачи и реших да надникна и под главата и малииииииииииииииии ко да ви споделя на 5 и 6 цилиндри нямаше дупки за охлаждането от блока към главата затлачени наложи се с едно шилце и чукче да ги отпушвам гърнитурата в оригинал се разпиля на 6 7 листа тънка ламарина добре че го отворих иначе щях да ям дървото ако някои от вас усети малък проблем с греене да отваря че белата е неизбежна
        Човек се учи с много практика:D

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
          ми аз ще споделя че търся да купя в момента, защото се спраска.... Без да я прегрявам, без да мъча джипката.... Някакво наследство явно са ми оставили.....
          Ако търсиш втора употреба в мобилето има няколко обяви за продаване на Патроли на части. Но внимавай като купуваш втора ръка.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo20000 Преглед на мнение
            Аз отворих моя профилактично защото сменях вложки напасвах клапани сложих си механични повдигачи и реших да надникна и под главата и малииииииииииииииии ко да ви споделя на 5 и 6 цилиндри нямаше дупки за охлаждането от блока към главата затлачени наложи се с едно шилце и чукче да ги отпушвам гърнитурата в оригинал се разпиля на 6 7 листа тънка ламарина добре че го отворих иначе щях да ям дървото ако някои от вас усети малък проблем с греене да отваря че белата е неизбежна
            Това твое откритие може да се окаже повратна точка за този двигател...

Какво ако гарнитурите или друго заводско недомислие са проблемът, а не самото ДВГ...

Коментар

Най-много да се окаже че някой не сменя антифриз на всеки 2 години ....както е по предписание.

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                Най-много да се окаже че някой не сменя антифриз на всеки 2 години ....както е по предписание.
                По-скоро именно такава ще е констатацията ...

Ние не сме неутрални!

Коментар

Като се сещам във времето назад 5 патрола съм прибирал заради това охлаждане.Имаше различни нива на поражения като нито един не се оттърва от смяна на глава.
                  Убеден съм :причината при всички се оказа виско перката следствие на което единия 3,3 тд беше стопил алумина между бринера и двете фаски,другия беше пробил двете бутала ......
                  При последния 2,8 тд посъветвах собственика да провери дали нова испанска глава ще бъде най-оптималния ( предвид цена на втора употреба). ,вариант..
                  При такова неконтролируемо прегряване хононговането на блока и челосването е повече от задължително особенно при 6 цилиндровия мотор ако трябва да се ползва мотора надежно.
                  Мисля си за една дискусия за виско перките ако не е правена такава с тех подробности и опит от начина на проверка симптоми. и т.н.
                  FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                  BJ42 04 1982
                  FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                  LZ 2 BHB

Коментар

Първоначално публикуван от blago4x4 Преглед на мнение
                    Убеден съм :причината при всички се оказа виско перката
                    ...
                    Мисля си за една дискусия за виско перките ако не е правена такава с тех подробности и опит от начина на проверка симптоми. и т.н.
                    Много е вероятно да си прав, макар че недобрата поддръжка (каране с некачествена охладителна течност, задръстени радиатори) също има сериозен принос.

Във всеки случай обаче вискомуфата е наистина слабо място. Тия дни смених моята (беше протекла едва на 13,000 км). И май наистина е имало защо.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Някои от виско перките които съм сменял са тръгвали ( говоря за нови) за 4-5 минути след като температурата на потока на въздуха е 85- 90 градуса други за 30 -40 км ,но и една 200 км не заработи другата от магазина пак не тръгна и за да се отсрамят доставиха друга на друга партида която заработи. Мислил съм си ,че полжението при което са стояли на склад както и времето оказва влияние.
                      Виско съединителя е едно доста прецизно изделие ,което или работи или не работи , а винаги се върти ,и не слагайте по някое болче с дрелката понеже проблемите ще станат повече.
                      FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                      BJ42 04 1982
                      FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                      LZ 2 BHB

Коментар

проблемите на Патрола, доколкото въобще ги има са обусловени от "европейския" мотор 2.8ТД... По-големите мотори, с които се оборудват за 3-ия свят 4.2 бензин и дизел май-нямат проблеми нито с вискомуфи, нито с глави, нито със стар антифриз /не на 2, а на 6 години да се сменя, никога няма да има проблем/...

Същата работа и с Тойотите - 2LT почти винаги имат някакъв проблем след 15-тата година... 1HZ и другите 6-ци май първите ремонти по мотора ги започват след 20-25 години...

При всички случаи "наследството" е основен проблем - доста художествено творчество има по старите джипове /над 10-15 години/... Докато имах LJ73-ката почти изцяло ремонтирах "наследството" от предишния собственик... Само стартера се развали при мен - всички възли, които не бяха бъзикани /побългарявани/ си работеха безпроблемно...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Проблема с виското го реших като го метнах в мазето а неговото място зае двоен ел.вентилатор с датчик, реле и принудително вкл. и изкл.Незнам дали някои е обръщал внимание на отворите за охлаждането на гърнитурата за глава те са точно 5мм а самите отвори на блока и главата са поне 5 пъти по големи.мисля че проблема за недоброто охлаждане са именно тези малки дупки,но по пътя на логиката водната помпа и наи близо до 1 цил.там отвора си остана 5мм от там нататък разширих отворите с по 0.5мм и на 6 цил.вече отвора излезе на 7.5мм за да достига повече охладителна течност до последните цилиндри обикновенно там излиза проблема 4 5 наи вече 6 цил.За целта трябваше да увелича дебита на помпата предпочетох моя разработка пред ел помпа щот несе знае в кои момен ще испищи захранжането към нея и пак дърво,вече като го няма виското шаибата на вод.помп задвижва само нея реших да струговам нова по малка шаиба която предварително съм изчислил ако двигателя на празен ход се вирти с 700 обор. примерно вод.помп. се върти с около 1000 защото е с по малка шаиба от коляновия вал като я намаля още тя ще се върти примерно с 1300 обор. същевременно се увеличава дебита с около 30% което нее зле е верно намалява се живота на помпата но тя струва 60лв за предпочитане е пред 1500 за глава 250 за гарнитури 30 шлаиф и 300лв труд и други дребни.Сега си го резкам яко и стрелката при 160км/ч не надвишава 90 градуса ама може някое бутало да ме резне в простата тиква

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            нито със стар антифриз /не на 2, а на 6 години да се сменя, никога няма да има проблем/...
                            Ще има гнили радиатори и блокове с корозия. Антифриза губи антикорозионни свойства (инхибитори). Следва запушване и ...

ПП: Това че отворите в отливката на главата са малки НЕ е проблем ! Не е пропуск в завода и не е случайно. Не знам доколко разширяването им е подобрение - в конкретния случай. Имам пред мен глави от един и същ двигател - 70 и 124 коня (разликата е в главите и степента на компресия само). Отворите за охлаждаща течност на по-мощния двигател са по-малки - и не прегрява.

Коментар

Имам в предвид отворите на гърнитурата, а не на главата или блока

Коментар

...егати-да ви имам проблемите-при мен е точно обратното-на мястото на муфата явно имам някакво тнтм,защото перката е закачена неподвижно на някаква ос със заварена планка и не помръдва на спрял двигател,докато като работи...е друга бира-като витло на месершмит е-добре,че патрола е тежък иначе да съм вдигнал гуми за полет...а колкото до загряването-не загрява и след 20 км. каране при напълно опакован радиатор с кашони...та цяла зима си мечтая да позагрее поне малко,но не би...сега съм си поръчал нова виско муфа и днес като дойде на който му трябва добре центрованото ми тнтм-го подарявам...няма щастие-дизеловите ви мотори прегряват,а моя бензинов не ще въобще да загрее...а ето и снимка на въпросната муфа(която аз не виждам...)
                                Прикачени файлове
                                08седемшест5едно513четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X