Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реглаж преден мост на нисан терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Реглаж преден мост на нисан терано 2

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
    Спарки може ли дами дадеш линк с видео или картинка да видя дали аз мога да се справя сам с този ремонт,макар че по ми се искаше при реглажаджийте да стане това.
    Сервизно ръководство, раздел "FA", страница "FA-9, трета и четвърта картинка.

...и наистина е по-добре при реглажаджия, ама не мога да препоръчам никой. Масово случая е какъвто вече си го видял.

Ето и линк с картинки. За терано 1 е, ама то е същото:
    http://beergarage.com/PathAlign.aspx
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги моля кажете къде в София правят реглаж качествено.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Сервизно ръководство, раздел "FA", страница "FA-9, трета и четвърта картинка.

...и наистина е по-добре при реглажаджия, ама не мога да препоръчам никой. Масово случая е какъвто вече си го видял.

Ето и линк с картинки. За терано 1 е, ама то е същото:
        http://beergarage.com/PathAlign.aspx
        Не очаквах да е толкова лесно ,поне на снимките изглежда така,шайбите предполагам мога да ги купя от евроболт например или трябва да са специялни.И последно,отпред вдясно става въпрос като съм отвън при гумата и подлагам на горния носач на предният болт 3мм а задният болт не го пипам,правилно съм разбрал нали/
        Последно редактирано от metalgiar; 08-08-18, 12:47.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Правилно си разбрал. А от другата страна ще трябва да махнеш по около 2мм и на двата болта.

Шайбите са стандартни.

Като вдигаш опората трябва да е на долния носач, че като отвиеш болтовете няма какво да го ограничава и ще стане мазало.

Не е толкова лесно, колкото изглежда на снимките, но не е и трудно. Вероятно ще ти трябва гедоре с голям удължител и голямо рамо. Болтовете ако не са пипани отдавна се случва да се развиват с повечко напъване.

...и пак - ОПОРАТА НА ДОЛНИЯ НОСАЧ максимално навън. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Същото е като да сменяш горен шарнир, просто не отвиваш него, а болтовете на оста на носача.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понеже днес следобяд ще подлагам шайби имам един последен въпрос,някой знае ли шайбата с какъв размер на дупката е понеже мисля да мина през евроболт и да накупя всякакви размери от тази шайба понеже съм сигурен че по закона на гадоста накрая ще се окаже че в работилницата ми нямам.А и да попитам понеже ми бяга леко надясно заради наклоните тази 3мм подложна шайба отдясно отпред нямали да почне още по осезаемо да бяга надясно или сметките са ми криви.
            0 8 76 36 8 542

Коментар

Казах ти какво е нужно за да нагалсиш наклоните да се по-нлизо до нормата. Дали това ще ти реши проблема не е сигурно, но поне евентуално ще износва по-равномерно предните гуми.

Писах по-горе и че тераното има склонност да върви по наклона на пътя а той е.... надясно спрямо посоката на движение. Отделно щом е повдигано, задния мост не ти е по средата а е изместен и той вдясно. Отделно, дърпане понякога се дължи на гуми, дори на задна такава.

Та, докарай си наклоните до някакви по-приемливи граници като норма и еднаквост, а какво ще трябва после мисли след това. След като подложиш иди да ти нагласят сходимост и искай пак разпечатка - вече писах че може да се наложи второ подлагане или махане.

За съжаление размера на шайбите не го знам. Чисто субективно и по спомени предполагам нещо като 12мм.

ПП: И след повдигане на предница в първите примерно 3 месеца мери през 2 седмици какви са височините отпред и донатягай, когато се наложи, докато се укроти на положението, което искаш. За нови торсиони важи същото, дори за по-дълъг период. Мойте се укротиха май на 3-4 месец след слагането.

Коментар

Така да доложа махнах отлябо по 2мм на двата болта и добавих отпред в дясно 3мм,преди пробата колата теглеше надясно независимо от наклона на пътя а сега много леко надясно просто отвреме на време трябва да се прави корекция с волана.А и гумите отпред застанаха доста по нормално поне на вид а преди едната спрямо другата имаше странно на вид положение.Сега остава тия дни да и направа пак един реглаж и да видим на разпечатката дали всичко вече е в норма.
                0 8 76 36 8 542

Коментар

Е, какъв размер са болтовете/шайбите?

Коментар

14мм е дупката на шайбата за 30 минути време свърших всичко сам като 10 минути от тях са ровене и мерене на подходящи шайби,незнам защо толкова ги мързи тези реглажаджий.Даже носача не се сваля от едната страна свалих болта и сложих шайбите,после го завих и така и от другата страна и така носача няма как да падне.
                    0 8 76 36 8 542

Коментар

Привет, супер навреме видях тази тема И при мен се получи теглене на дясно след изпълнен реглаж от сервиз във Варна, но забравих името... Отидох отново да си оправят грешката и намаля, но интересното е че при равен път и без газ не е толкова силно, колкото при подаване на газ в десен завой, тогава колата направо иска да влезе в канавката. Не се връща рязко волана, както когато прави ляв завой... Ще се радвам да чуш вашите препоръки, за да отсраня на 100% това дразнещо теглене в завой. И само за уточнение нисана е терано 2 бензин 2.4 с гуми Дуратрак 31 на 4г. които са въртени редовно и никога не е теглил, по моя гешка след сменени части по предницата им казах в сервиза да го закарат на реглаж.
                      Поздрави
                      Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                      Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                        Така да доложа махнах отлябо по 2мм на двата болта и добавих отпред в дясно 3мм,преди пробата колата теглеше надясно независимо от наклона на пътя а сега много леко надясно просто отвреме на време трябва да се прави корекция с волана.А и гумите отпред застанаха доста по нормално поне на вид а преди едната спрямо другата имаше странно на вид положение.Сега остава тия дни да и направа пак един реглаж и да видим на разпечатката дали всичко вече е в норма.

Ако регулират сходимост обърни внимание дали като вадят разпечатката "..след.." , са стегнали контрагайките на кормилните накрайници . Практика е да разпечатат хартията и после да дозатягат , при което размера пак бяга с "нещо си .."

Коментар

Първоначално публикуван от totolamb Преглед на мнение
                          Привет, супер навреме видях тази тема И при мен се получи теглене на дясно след изпълнен реглаж от сервиз във Варна, но забравих името... Отидох отново да си оправят грешката и намаля, но интересното е че при равен път и без газ не е толкова силно, колкото при подаване на газ в десен завой, тогава колата направо иска да влезе в канавката. Не се връща рязко волана, както когато прави ляв завой... Ще се радвам да чуш вашите препоръки, за да отсраня на 100% това дразнещо теглене в завой. И само за уточнение нисана е терано 2 бензин 2.4 с гуми Дуратрак 31 на 4г. които са въртени редовно и никога не е теглил, по моя гешка след сменени части по предницата им казах в сервиза да го закарат на реглаж.
                          Поздрави
                          Без разпечатка от стенд освен да хвърляма боб няма какво повече да направим. Не е зле и да уточниш кои са сменените "части по предницата".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Без разпечатка от стенд освен да хвърляма боб няма какво повече да направим. Не е зле и да уточниш кои са сменените "части по предницата".
                            Съвсем вярно, подходих като лаик, но следващата седмица ще се поправя. Отивам на стенд, преглеждам фактурите за ремонта и докладвам.
                            Поздрави
                            Тодор Ламбев - 0886 757285 Варна/София
                            Nissan Terrano II `98г. 2.4i SWB

Коментар

При мен "яде" предни гуми от вътре много лошо, обаче се чудя ако леко се натегнат торсионите дали това няма да реши проблема до някъде?
                              Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                              X-trail 2.2 Di 2003
                              Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Ще започне да ги яде още повече. Натягането би помогнало ако ги яде отвън.

Иди на реглаж поне да ти нагласят сходимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X