Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реглаж преден мост на нисан терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Реглаж преден мост на нисан терано 2

Така днес бях в сервиз Дунев мотор спорт но проблема си остана,казаха че настина трябва корекция на страничният наклон но това се свързвало със свалянето на носачите и те не правят този тип ремонти,явно и аз ще посетя сервиза на Амстердам.Прилагам и снимка на разпечатката нека който разбира да се изкаже.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20180804_150442-1248x1664.jpg
Прегледи:1
Размер:389.7 КБ
ID:5795797
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от metalgiar; 04-08-18, 14:24.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Точно на Терано е толкова сгодно за реглаж,че няма накъде повече! Не се сваля нищо,а само се разхлабват болтовете на горните носачи! Е,трябва и да се повдигне,за да може да се сложат пластините,ама ......!! Баси и мързелите. То ако е само за една сходимост,и с летвата ще си я направите! А на тази предница трябва да регулират и страничния,и надлъжния наклон.

п.п Обаче,като се замисля,не са виновни момчетата на стенда! За тази заплата,толкова-една сходимост и айдеее....!!
      Последно редактирано от REGULATOR; 04-08-18, 17:12.
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ма требва да сса училе параметрите на геометрията на автомобила , бай Круме
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Е точно за това говоря - "майстора" е там на заплата, за която се е договорил и получава всеки месец, и ТРЯБВА да СИ свърши работата.
          Като гледам колко червено има по тая разпечатка - направо се чудя как уцелваш пътя (в гората не пречи).
          Надявам се не са ти взели пари за несвършена работа ;-)
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Малко ще дърпа и ще яде гумите ама колкото толкоз.....
            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Така като гледам - една стандартна шайба от магазина на предния болт на горния носач на дясното колело, и наклоните ще си дойдат. Ама дали от това ще се реши проблема не е сигурно. Старото ми терано същщо има разлика в ъглите, ама нито дърпа, нито износва гуми.

За "сериза" - без коментар. Гламавото е че почти навсякъде е така.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При мен в ръководството на Мусото си пише коя пластина с колко коригира, като са само два размера, и ако майстора знае какво прави не е нужно да потретва.
                Не може за Тераното също да не го пише в ръководството/та.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Пише в ръководстовото. Ама важи за окачване в заводско състояние.

Горе писах - една стандартна (2мм) шайба на предния болт от дясно и ъглите ще станат достатъчно близо до левите. Работа за 20-ина минути с чесането.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Надлъжния може и да му свалиш някоя минута с тая 2мм шайба ,но страничния от положителен ще го направиш още по положителен.

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                      Надлъжния може и да му свалиш някоя минута с тая 2мм шайба ,но страничния от положителен ще го направиш още по положителен.
                      Говоря за подлагане отпред от дясно, на предния болт на носача.

Страничния наклон е отрицателен, а трябва да е леко положителен, надлъжния е почти нулев, а трябва да е положителен. Тоест горния шарнир трабва да се изнезе навън и назад, тоест трябва да подложи на предния болт със сигурност повече, отколкото на задния. Ако с подлагане на предния болт се оправи само надлъжния наклон, после трябва да подложи поравно и на двата докато оправи страничния.

2мм подложки при Terrano, от собствен опит, променят доста повече от "някоя минута". Горния носач е и по-къс и по-близо до долния, сравнено например с Pajero или Frontera. Затова се и подлага отвън, а не отвътре. Подложките са през милиметър, като между 2 и 3мм има допълнително размер 2.6мм.

ПП: По книга излиза нещо като +5мм на предния и +2мм на задния болт, ако конкретните ъгли и норми са правилните. В ръководството обаче пише че и двата трябва да са по половин градус, +/- половин градус, тоест и двата трябва да са между 0 и +1 градус, а горе в разпечатката нормата за надлъжния е 1 градус и 54 минути. Честно казано не знам на кое да вярвам. Ще взема да си пусна една разпечатка на новото - категорично се държи както трябва.

ППП: И не на последно място - ако тераното е вдигано, страничния наклон трябва да е около нулата или леко отрицателен (долната част на гумата изнесена навън). Иначе износва външната част на гумите, при всички останали ъгли в норма.
                      Последно редактирано от sparkybg; 07-08-18, 11:49.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Говоря за подлагане отпред от дясно, на предния болт на носача.

Страничния наклон е отрицателен, а трябва да е леко положителен, надлъжния е почти нулев, а трябва да е положителен. Тоест горния шарнир трабва да се изнезе навън и назад, тоест трябва да подложи на предния болт със сигурност повече, отколкото на задния. Ако с подлагане на предния болт се оправи само надлъжния наклон, после трябва да подложи поравно и на двата докато оправи страничния.

2мм подложки при Terrano, от собствен опит, променят доста повече от "някоя минута". Горния носач е и по-къс и по-близо до долния, сравнено например с Pajero или Frontera. Затова се и подлага отвън, а не отвътре. Подложките са през милиметър, като между 2 и 3мм има допълнително размер 2.6мм.

ПП: По книга излиза нещо като +5мм на предния и +2мм на задния болт, ако конкретните ъгли и норми са правилните. В ръководството обаче пише че и двата трябва да са по половин градус, +/- половин градус, тоест и двата трябва да са между 0 и +1 градус, а горе в разпечатката нормата за надлъжния е 1 градус и 54 минути. Честно казано не знам на кое да вярвам. Ще взема да си пусна една разпечатка на новото - категорично се държи както трябва.

ППП: И не на последно място - ако тераното е вдигано, страничния наклон трябва да е около нулата или леко отрицателен (долната част на гумата изнесена навън). Иначе износва външната част на гумите, при всички останали ъгли в норма.
                        Отпред е вдигнато 71 см от долният ръб на джантата до арката на калника.
                        0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
                          Отпред е вдигнато 71 см от долният ръб на джантата до арката на калника.
                          Значи, подлагаш отдясно отпред около 3мм, и махаш отляво и на двата болта около 2мм. Страничния би-трябвало да стане около нулата така, а надлъжния да се поизравни.

Това е само ориентир. Може и да не се получи от първия път, но поне ще се доближи до истината според мен. И ще трябва пак да ти регулират сходимостта после.

ПП: При такива разлики между ляво и дясно вероятно имаш нещо криво по предницата - например носач или някоя ос на горния носач, или шенкел. Нормално разликата в подложките между ляво и дясно е до към 2мм.

Коментар

Понеже натегнах скоро торсионите леко отпред ,може ли ако има разлика във височината няколко милиметра от ляво и дясно да се получава така.
                            0 8 76 36 8 542

Коментар

ако са няколко милиметра може да има малка разлика в страничния наклон (но много по-малка от въпросната), но не би трябвало да има съществена разлика в надлъжния.

Това че има нещо криво не е някакво изключение. Най-често, да не кажа почти винаги, е ос на горен носач или самия носач около шарнира. По-рядко след силни удари може да поддаде леко и гнездото на шиша на долния носач. Това всичкото ако предположим че всички тампони са в добро състояние.

Ако с подложни пластини/шайби до обща дебелина 8мм може да се вкава в норми, се брои че същестен проблем няма. Това по сервизно ръководство. Средностатистически подложките са между 0 и 4мм.

Коментар

Спарки може ли дами дадеш линк с видео или картинка да видя дали аз мога да се справя сам с този ремонт,макар че по ми се искаше при реглажаджийте да стане това.
                                0 8 76 36 8 542

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X