Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за мнение за гуми!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за мнение за гуми!

Добър вечер колеги!Ще купувам гуми за джипката, ще помоля хора които имат преки наблюдения да споделят мнение! Става въпрос за купър ст макс купър ат3 и гудиар дуратрак!Ще се използват целогодишно по язовира и по балкана от време на време, а не за тежък офф!Благодаря!

От: Моля за мнение за гуми!

Здравей, точно върху тези модели нямам реално опит, но миналата година си купих чисто нови Cooper зимни и мога да кажа, че са супер зле. Направих компромис заради парите, но не трябваше! За мен Good Year ще са в пъти по-добри. Бях с Toyo Open County АТ и да ти кажа голяма разлика нямаше, на един и същ баир леко по-добро поведение, при положние, че Cooper-a са чисто зимни.

Коментар

да добавя още два модела на силвърстоун ат 117 специал wsw и мт 117 ех още се колебая между ат и мт

Коментар

Моите неопитни 5 стотинки
        Почти година и 20 хил км. съм с duratrack, стоковия размер на 15". Нямам база за сравнение с купъра или с други от тоя клас. И аз не си ползвам тераното за тежък офф Полянкаджийстване предимно и то при късмет. От duratrack-a съм доволен. На сняг се държи добре. Миналата зима на асвалт съм включвал предния мост май само 2 пъти. Извън пътя успях безотговорно да се самозакопая и нямаше гума която да ме изкара - веднъж. На мокър асвалт е малко по-зле от dueller-a с който бях преди това, но той си беше типична по-скоро шосейна АТ гума, така че е нормално. Свиква му се, но особено при първи капки дъжд винаги съм си с повече от едно на ум. Задницата става малко по-непослушна, особено с помощта на LSD-то. Не задържа много камъни и криво-ляво се самопочиства от кал, но все пак не е кална гума. Ползвам го целогодишно. Понеже е мекичък, си мислех че в жегите ще сдаде бързо багажа. Гогато ми се случи да занеса задницата по асвалт, остават малко по-черни следи спрямо dueller-a, така че наистина си се износва повече, но май не е драматично. Със сигурност ще знам идната зима Предвид изминатите километри (които май са към 30+% от ресурса) протекторът още си е ок. Катерил е камъни без съществени драми по протектора. Тук-таме има наранявания, но ламелите са си на място. От прочетеното в разни ревюта, винаги му пазя бордовете от остри каманяци и корени, защото били по-слабички. Малко трудно се балансират и искат повечко тежести, защото са си тукмаци. "Разръпкват" се няколко хил. км и на следващото балансиране са малко по-в час. По-шумни са от dueller, но това също не е драматично под съпровода на 2.7 TDI.

Коментар

От днес съм със сивърстоун АТ117
          Първите ми впечатления са добро поведение на пътя но са многи леко по шумни от летните ми гуми.напомпани са на 2.2 атмосвери..мисля че е добре така.ще се опитам снимки да качаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151014_125347.jpg
Прегледи:1
Размер:121.3 КБ
ID:5686505Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151014_125358.jpg
Размер:143.3 КБ
ID:5686506Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151014_125321.jpg
Размер:154.0 КБ
ID:5686507

Коментар

Какъв размер са колега и на каква цена ги взе?

Коментар

Тези силвърстони какъв са размер ?

Първоначално публикуван от kirilmarkovpetkov Преглед на мнение
              Здравей, точно върху тези модели нямам реално опит, но миналата година си купих чисто нови Cooper зимни и мога да кажа, че са супер зле. Направих компромис заради парите, но не трябваше! За мен Good Year ще са в пъти по-добри. Бях с Toyo Open County АТ и да ти кажа голяма разлика нямаше, на един и същ баир леко по-добро поведение, при положние, че Cooper-a са чисто зимни.
              Kой Купър визираш ? Аз миналата година сложих Cooper Discoverer M+S (31х10,5) и съм много доволен. Става дума за заснежен/заледен асфалт - никога не са ме поднасяли; кални/снежни коловози с 15-20% баир си вървят наравно с калните гуми (имам и клип някъде, мога да го потърся по-късно). Иначе на заснежена полянка със лек наклон се движат навсякъде, но не и напред.
              Лично мое мнение, че са много добри зимни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Style0fBeyond Преглед на мнение
                ...кални/снежни коловози с 15-20% баир си вървят наравно с калните гуми...
                Не знам с кои кални гуми си ги сравнявал, ама ако гумите са ти тия:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:002-2.jpg
Размер:135.3 КБ
ID:5686511

В кал категорично не могат да се сравняват нито с кални, нито с Duratrack. Това си е чисто зимна шосейна гума. Да, извън пътя при сняг може и да имат някои предимства пред чисто кална гума, но в калта категорично не.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

235/75/15 стандартен е размера.

Коментар

А, баш за тея ( мойте нямат иглички ). Аз нямах в напредвид, че е кална гума,нито че е равна на Дуратрака, а че се представят добре в "умерена кал". Все пак всеки си има разбирания за тежък и кален терен,които са доста разтегливи в този форум... ето 2 примера, в които съм слизал да снимам:

https://www.youtube.com/watch?v=AxnSFKb3kog

https://www.youtube.com/watch?v=-uedO5LRyxU

ПП. Изобщо не претендирам, че от където съм минал е някакво постижение. Просто споделям опит от тази гума. Няколко пъти ми се случва под пухкавия и мек снежец да има половин метър трап пълен с кал и лед ... Та исках да кажа, че ако ме изненада снега мога да продължа (или поне да се върна). Напълно съм наясно, че тези гуми не стават за дълбоки калища в гори тилилейски.
                    ПП2. Шиповете от къде си ги вземал? не се ли сърдят милиционерите ?

Коментар

Както си и мислех - това е предимно полуразтопен тънък сняг, и много малко рядка кал. И въпреки това на първото клипче се вижда че грайфера е пълен. Има ли сняг като тоя, и достатъчно рядка кал/вода, гумите успяват да се изчистят - на второто клипче се вижда че стоят дори черни. Докато гумите ти се чистят, имаш предимство пред аналогичните кални, но в момента в който калта стане с една идея по-гъста и лепкава си до там - стават на сликове и се държат като сликове.

Кал е ей-това:

Абстрахирай се от това че клипчето е от състезание. Същата кал в подходящото време я има и в "близката горичка". Едно леко баирче, и дори чисто кални гуми се пълнят.

За шиповете - аз такива гуми нямам. Това е от интернет снимка на модела. Шипове могат да се намерят, ама трябва да си ги караш само в гората. По асфалт "кълват" издайнически и се чуват отдалеч - ще се абонираш за донорство в KAT. Те и дуратраците имат гнезда за шипове, както и много други модели.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На едно мнение сме . За лепкавата кал си трябва Кайман или друг рядък грайфер, щото тея като се налепат с кал, колкото и да ги развъртам не могат да се почистят (макар че към края на твоя клип и Каймана е пълен с кал...).Все пак темата е за зимни гуми и според мен тези са подходящи, ама всеки си преценява де, когато ги купувах си бяха цифра, сега не знам как ги харчат.

Коментар

То в кал всички гуми постоянно са кални. Ама едните постоянно са кални с първата полепнала по тях кал, а другите постоянно я сменят, което е същественото в случая.

На чисто снежна разходка зимните Pirelli Scorpion, с които купих тераното навремето, се държаха прекрасно, нищо че бяха стари, поизносени и опечени. Но си стояха точно като на твойто второ клипче - черни и чистички. Кал нямаше - всичко беше замръзнало като ги тествах.

Коментар

Къде пише че търся зимни гуми!!!!!????

Коментар

е никъде отплеснал съм се, извини ме

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X