Добър вечер колеги!Ще купувам гуми за джипката, ще помоля хора които имат преки наблюдения да споделят мнение! Става въпрос за купър ст макс купър ат3 и гудиар дуратрак!Ще се използват целогодишно по язовира и по балкана от време на време, а не за тежък офф!Благодаря!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за мнение за гуми!
Свий
X
-
От: Моля за мнение за гуми!
Здравей, точно върху тези модели нямам реално опит, но миналата година си купих чисто нови Cooper зимни и мога да кажа, че са супер зле. Направих компромис заради парите, но не трябваше! За мен Good Year ще са в пъти по-добри. Бях с Toyo Open County АТ и да ти кажа голяма разлика нямаше, на един и същ баир леко по-добро поведение, при положние, че Cooper-a са чисто зимни.
-
Моите неопитни 5 стотинки
Почти година и 20 хил км. съм с duratrack, стоковия размер на 15". Нямам база за сравнение с купъра или с други от тоя клас. И аз не си ползвам тераното за тежък оффПолянкаджийстване предимно и то при късмет. От duratrack-a съм доволен. На сняг се държи добре. Миналата зима на асвалт съм включвал предния мост май само 2 пъти. Извън пътя успях безотговорно да се самозакопая и нямаше гума която да ме изкара - веднъж. На мокър асвалт е малко по-зле от dueller-a с който бях преди това, но той си беше типична по-скоро шосейна АТ гума, така че е нормално. Свиква му се, но особено при първи капки дъжд винаги съм си с повече от едно на ум. Задницата става малко по-непослушна, особено с помощта на LSD-то. Не задържа много камъни и криво-ляво се самопочиства от кал, но все пак не е кална гума. Ползвам го целогодишно. Понеже е мекичък, си мислех че в жегите ще сдаде бързо багажа. Гогато ми се случи да занеса задницата по асвалт, остават малко по-черни следи спрямо dueller-a, така че наистина си се износва повече, но май не е драматично. Със сигурност ще знам идната зима
Предвид изминатите километри (които май са към 30+% от ресурса) протекторът още си е ок. Катерил е камъни без съществени драми по протектора. Тук-таме има наранявания, но ламелите са си на място. От прочетеното в разни ревюта, винаги му пазя бордовете от остри каманяци и корени, защото били по-слабички. Малко трудно се балансират и искат повечко тежести, защото са си тукмаци. "Разръпкват" се няколко хил. км и на следващото балансиране са малко по-в час. По-шумни са от dueller, но това също не е драматично под съпровода на 2.7 TDI.
Коментар
-
Тези силвърстони какъв са размер ?
Първоначално публикуван от kirilmarkovpetkov Преглед на мнениеЗдравей, точно върху тези модели нямам реално опит, но миналата година си купих чисто нови Cooper зимни и мога да кажа, че са супер зле. Направих компромис заради парите, но не трябваше! За мен Good Year ще са в пъти по-добри. Бях с Toyo Open County АТ и да ти кажа голяма разлика нямаше, на един и същ баир леко по-добро поведение, при положние, че Cooper-a са чисто зимни.
Лично мое мнение, че са много добри зимни гуми.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Style0fBeyond Преглед на мнение...кални/снежни коловози с 15-20% баир си вървят наравно с калните гуми...
В кал категорично не могат да се сравняват нито с кални, нито с Duratrack. Това си е чисто зимна шосейна гума. Да, извън пътя при сняг може и да имат някои предимства пред чисто кална гума, но в калта категорично не.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
А, баш за тея ( мойте нямат иглички). Аз нямах в напредвид, че е кална гума,нито че е равна на Дуратрака, а че се представят добре в "умерена кал". Все пак всеки си има разбирания за тежък и кален терен,които са доста разтегливи в този форум... ето 2 примера, в които съм слизал да снимам:
https://www.youtube.com/watch?v=AxnSFKb3kog
https://www.youtube.com/watch?v=-uedO5LRyxU
ПП. Изобщо не претендирам, че от където съм минал е някакво постижение. Просто споделям опит от тази гума. Няколко пъти ми се случва под пухкавия и мек снежец да има половин метър трап пълен с кал и лед ... Та исках да кажа, че ако ме изненада снега мога да продължа (или поне да се върна). Напълно съм наясно, че тези гуми не стават за дълбоки калища в гори тилилейски.
ПП2. Шиповете от къде си ги вземал? не се ли сърдят милиционерите ?
Коментар
-
Както си и мислех - това е предимно полуразтопен тънък сняг, и много малко рядка кал. И въпреки това на първото клипче се вижда че грайфера е пълен. Има ли сняг като тоя, и достатъчно рядка кал/вода, гумите успяват да се изчистят - на второто клипче се вижда че стоят дори черни. Докато гумите ти се чистят, имаш предимство пред аналогичните кални, но в момента в който калта стане с една идея по-гъста и лепкава си до там - стават на сликове и се държат като сликове.
Кал е ей-това:
Абстрахирай се от това че клипчето е от състезание. Същата кал в подходящото време я има и в "близката горичка". Едно леко баирче, и дори чисто кални гуми се пълнят.
За шиповете - аз такива гуми нямам. Това е от интернет снимка на модела. Шипове могат да се намерят, ама трябва да си ги караш само в гората. По асфалт "кълват" издайнически и се чуват отдалеч - ще се абонираш за донорство в KAT. Те и дуратраците имат гнезда за шипове, както и много други модели.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
На едно мнение сме. За лепкавата кал си трябва Кайман или друг рядък грайфер, щото тея като се налепат с кал, колкото и да ги развъртам не могат да се почистят (макар че към края на твоя клип и Каймана е пълен с кал...).Все пак темата е за зимни гуми и според мен тези са подходящи, ама всеки си преценява де, когато ги купувах си бяха цифра, сега не знам как ги харчат.
Коментар
-
То в кал всички гуми постоянно са кални. Ама едните постоянно са кални с първата полепнала по тях кал, а другите постоянно я сменят, което е същественото в случая.
На чисто снежна разходка зимните Pirelli Scorpion, с които купих тераното навремето, се държаха прекрасно, нищо че бяха стари, поизносени и опечени. Но си стояха точно като на твойто второ клипче - черни и чистички. Кал нямаше - всичко беше замръзнало като ги тествах.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар