Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко Въпроса по двигателя на терано 2.7ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко Въпроса по двигателя на терано 2.7ТДИ

Те винаги се мерят един по един. Ама при отвити всички свещи.

Нормата е 25-30 и разлика между цилиндрите до 2. Горе-долу си в средата, независимо как са ги мерили.

Линк, тук, примерно:
    http://www.euro4x4parts.com/nissan_p...aster_cylinder

Ама явно са си скъпи. Като сложиш и транспорта, става все тая.

Ама със сигурност има и евтини варианти - ето ти, ама за десен волан само:
    http://www.milneroffroad.com/nissan/...der-gen-only-1

Ето ти и още един с по-човешки цени на 1-2 варианта:
    https://www.rexbo.eu/nissan/terrano-...ylinder-100026

Просто трябва да се разтършуваш. Аз обикновено купувам оригинални части, ама от търговец тук.

Помпата е физически невъзможно да раздуе. Виж някой маркуч да раздуе си е съвсем възможно. Вземи някой да натиска педала и виж какво става със спирачните маркучи. Прегледай и за течове, макар че май вече си го направил.
    Последно редактирано от sparkybg; 08-07-15, 00:03.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от garmodolov Преглед на мнение
      ..........................., но след това вече нямах спирачки /е има някакви ама едвам спира,......

Има ли АБС тераното - евентуално от там да прави проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
        Има ли АБС тераното - евентуално от там да прави проблем?
        Надали. С изключен ABS тераното си спира нормално.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако има АБС има и "G" sensor и нещо такова си мислех :

"....The EBD calculates changes in weight during braking via the "G" sensor and electronically modulates the hydraulic pressures accordingly to prevent premature lockup of the rear wheels...." ( това е за друга кола , но принципа трябва да е същия ).

Та ако нещо не е наред сензора може да намалява налягането на спирачната система , от друга страна вероятно би се записала грешка и ще светне лампата .

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение

Та ако нещо не е наред сензора може да намалява налягането на спирачната система , от друга страна вероятно би се записала грешка и ще светне лампата .
            То G сензор има, ама не може да намялява нищо по спирачките без да хърка. Тераното е с прост АБС с никакви други екстри по него. Няма споменатото в текста EBD и прочие полюции от сорта.

Всъщност не знам дали въпросния G сензор е за спирачките или за ербеците, или и за двете. Но определено ако беше сработване на ABS се усеща със затворени очи и запушени уши. Дори задните колела не са с отделни линии, а са на обща, ако помня добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X