Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биeлетки - консултация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Биeлетки - консултация.

Здравейте

Първо надявам се,че няма проблем,че пиша в тази тема защото имам и аз въпрос свързан с биалетките(или не точно).

Отдясно щангата ми е крива на вътре и държи биалетката в напрежение напъната на зад.
    На дозер може ли да се фиксира проблема и да се изправи щангата за да застане биалетката права?

Коментар

Първоначално публикуван от Mnissan Преглед на мнение
      Здравейте

Първо надявам се,че няма проблем,че пиша в тази тема защото имам и аз въпрос свързан с биалетките(или не точно).

Отдясно щангата ми е крива на вътре и държи биалетката в напрежение напъната на зад.
      На дозер може ли да се фиксира проблема и да се изправи щангата за да застане биалетката права?
      Може.Но по принцип не е препоръчително стабилизираща щанга да се гъне,усуква или заваря/щото и такава съм виждал/.По-добре си вземи една от моргата.

Коментар

А сигурен ли си че е крива навътре, или просто се е разместила в съответната посока?

Питам, защото не се сещам как може да се изкриви това желазо без отпред всичко да е тотал щета, което значи в общи линии и джипката да е тотал щета.

Впрочем, днес сменях амортисьори че трабва да правя уши на фоксовете - биалетите са си в перфектно състояние. Само на частта откъм носача е нужна лека корекция, ама това когато имам време. Трябва закрепването им към носача да е такова, че да се леко наклонени напред с нещо като 10-ина градуса. Иначе долния тампон стои в леко изчекнато положение. Нищо му няма засега, отпред нищичко не се чува, но като може и по-добре, ще се направи по-добре. Следващото издание ще са и поцинковани.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всъщност не е крива самата щанга,просто от едната страна е хлътнала навътре.

Коментар

Колега,аз си реших проблема с тия биалетки.Свалих стабилизиращи щанги биалетки ,всичко махнах.До гуша ми дойде 5000км.и пак и нови 100кинта.Сега карам без тях ,не мога да усетя никаква разлика .Поздрави.

Коментар

А как се държи колата в завоите без тях и извън пътпътя?

Коментар

От: Биeлетки - консултация

Не мога да усетя никаква разлика, в поведението на джипа.Някой ако може да ми обясни, каква роля върши тая стабилизираща щанга,ще съм му много благодарен.

Коментар

Зле се държи без тях. Еле пък със заводско окачване. Клати се като пате.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всъщност не е крива самата щанга,просто от едната страна е хлътнала навътре.
                    Щом едната страна е хлътнала, другата трябва да е изпъкнала. Имаш някакъв друг проблем, освен биалетките. Тампоните на щангата са направени така че ако са в ред, посволяват на щангата да се разхожда наляво/надясно с не повече от 5-10мм. Нещо повече - оригиналните умишлено са с покритие откъм щангата, което и позволява да се пързаля по тампона. Ако си слагал "някакви" тампони, просто ги смени с оригинални. Не са торба пари. Не съм имал твоя проблем даже при зверски разбити биалети, а и в дупките върху носачите ми отдавна не беше останало нищо кръгло. Тампончетата трябва да са гумени, пак оригинални. Ако си слагал разни полиуретани - разарай ги - там просто не работят (както и никъде по предницата на терано, ако питаш мен, ама това е друга тема).

Коментар

Първоначално публикуван от tofa Преглед на мнение
                      Не мога да усетя никаква разлика, в поведението на джипа.Някой ако може да ми обясни, каква роля върши тая стабилизираща щанга,ще съм му много благодарен.
                      Мога да ти покажа каква работа върши, ама за щети не отговарям. Профилактично може и застраховка живот да си направиш.

Ако наистина не усещаш разликата със/без, значи или караш МНОГО далеч от реалните възможности на тераното, или има някакъв друг проблем, който замаскирва положението, като например увиснало окачване, свършили амортисьори и от сорта. При мен има МНОГО осезаема разлика в поведението на пътя, и не толкова голяма извън пътя.

А работата, дето върши е каквото е името и - да стабилизира. Иначе казано да не може едното колело да иде съвсем нагоре, без и другото поне частично да го направи. Най-много се усеща при завой, плавни неравности и от сорта. Намалява страничното клатушкане, и точно при тераното предната е по-важна.
                      Последно редактирано от sparkybg; 11-05-15, 12:15.

Коментар

Като че ли не е от тампоните,ами просто е подбира.

Коментар

Окачването ми е на Траял Мастар ,предницата ми е натегнати горе,долу до край.Та и с щангата пак в завои се накланяше и люлееше.Явно аз не мога да усетя разликата.Имам двама познати карат вече 6,7 години,без тази стабилизираща щанга и нямат никакви проблеми до сега.

Коментар

Разликата ще я усетиш ако единия амортисьор/преден/спре да действа по неравност и дано да се движиш по-бавно.Биелетки дори и тропащи са за предпочитане пред никакви.

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                              Разликата ще я усетиш ако единия амортисьор/преден/спре да действа по неравност и дано да се движиш по-бавно.Биелетки дори и тропащи са за предпочитане пред никакви.
                              И да не спре, пак се усеща. Много те кефи че предицата се кълчи повече, ама до първия завой с неравности - за компенсация трябва да свалиш скоростта. А в момента отпред и аз съм отпред временно с TrailMaster, та го знам много добре как се държи - като комфорт много добре, обаче си клатушка, даже и с биалети.

Коментар

Като че ли не е от тампоните,ами просто е подбира.
                                Еми ако и двата тампона и двете биалети са в еднакво сътстояние, щангата си се центрира сама. Ама при тампони в ред изнасяне в някоя посока с повече от сантиметър е физически невъзможно - трябва сериозно да ги намачка и да опре в скобите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X