Обява

Свий
Няма добавени обяви.

terrano 2 2.7 - чип тунинг и други въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Някой да знае каде се намира ЕКУ-то ... ще се разглабя таблото май май...

Коментар

В краката на пътника. Под мокета има ламарина, под нея е компира.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чипосахме 2-я компютър със същия БОШ номер но имобилайзера не дава да запалим чека мига бързо някакво решение (нещо не ставало да се клонират)?

Коментар

Компютър или се взима с имобилайзер и ключове, или се клонира EEPROM-а на оригиналния, или се води на ключар да го обучи към оригиналния имобилайзер.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки тествал ли си клонирането на ЕЕпрома на такова терано 1999 г. с компютър бош 0 281 001 550 става ли със сигурност защото ние се отказахме от това защото ни дадоха иформация че не ставало .. и пробвахме друг вариант и аз незнам какъв но не стана ако кажеш със сигърност че става да го направим така че хич не ми се иска да остана без оригиналния си комп..

Коментар

Не не съм тествал, но е общо взето елементарна операция за някой, дето знае от коя страна се държи поялника. Разбирай - практически няма какво да се скапе.

Нагласил съм вероятно 10-ина модула за Grand Cherokee с отпояване, препрограмиране и обратно запояване на EEPROM в същия корпус. Лично го правя с горещи пинсети и много тинол, така че една капка да обхване 4-те крачета от всяка страна. Отпоява се за 2 минути с никакъв риск за чипа - нагрява се много по-малко отколкото в завода.

Коментар

Ще пробвам с клониране на епрома и ще дам обратна връзка пък ако не стане ще слагам цокли да мога да си ги въртя чиповете ... едва ли ще върна стока повече но за всеки случай ...

Коментар

• jkd
                  jkd коментира
                  Редактиране на коментар
                  А какви могат да бъдат причините да не се клонира (малко страничен въпрос, но и аз бих предпочел винаги да ми остава оригинала да го имам или поне image)...

Така всичко с клонирането на еепром стана без никакви проблеми сега вече имам стоково и ремапнато еку . На пръв усед след ремапа се усеща 2ра 3та скорост предницата се повдига усеща се че има повече тяга на 4000 оборота има прекъсвач сега .. пушаци.. няма нищо повече от това което преди ремапа съм видял, като цяло когато му скоча на газта изпушва малко черно и веднага изчиства ( и преди това несъм обръщал внимание много много колко пуши ) . Момчето ме посъветва да почистя дебитомера с МАФ клийнър несъм го чистил никога (6-7 години от както е в мен ) ще пробвам каза че ще има ефект ,Спарки може да каже някой доказан като марка дебитомер ако се наложи да сменя или да пробвам с друг или марка на МАФ клийнър който работи (номера с мултицета и 5те волта ще даде ли правилна диагностика на МАФ-а???) .. По напред във времето ще кажа и как стоят нещата с разхода нека покарам малко така ... 2 снимки да става ясно за кое Терано става дума ..
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2178.JPG Прегледи:0 Размер:731.9 КБ ID:7027453 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2179.JPG
Прегледи:99
Размер:749.3 КБ
ID:7027460
                IMG_2179.JPG

Коментар

Странно ми стои това Терано. Не мога да определя гумите ли са му в повече или пластмасите.
                  Аз залагам на гумите.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Съединител - долен, ляв педал.
                  Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Не чисти. Смени го. Bosch u Pierburg съм карал - много малка разлика има между двата. Има цяла тема по въпроса, точно за Терано.

drukman : Терано с 31ци ми се вижда. Може би юалко по-надръвчено, но нищо страшно.

Коментар

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Тия които са ползвали такива гуми по предназначение ще ме разберат.

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      Карал съм си първото Терано (същата разцветка, но късалдак) с рощави 31ци (TrXuS M/T) сигурно 7-8 години. Върти си ги съвсем добре и на пластмасите нищо им няма от това. Гледал си ме на живо и в кал и в сняг.

Проблемациите идват с 32ки и нагоре и фланци и прочие извращения. А тояа си е с оригиналните джанти даже, с ЕТ+25.

Ще прегледам темата ... гумите са оригиналния размер 235 75 15 .. ефтини сайлун М/Т торсиона е натегнат на 71см от джантата до калника задните пружини и амове са сменени с оригиналните размери но ефтини няма нищо повдигано и правено може би от снимката така изглежда ... гумите са доста тежки 1 литър на горе ми отиде разхода след смяната на матадорките А/Т

Коментар

Не размера имах предвид.
                      Забравям, че съвременните разбирания са други. Някога ползвахме такива гуми за каране из горите. Горите от своя страна много обичат пластмасите и си ги крадат от колите. Днес калобранче, утре прагче, после рогче от броня ... и така докато не останат пластмаси по колата.

Дедови деветини.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Съединител - долен, ляв педал.
                      Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Калобраните са меки и не създават проблеми, пластмасите също, а праговете са на 15 сантиметра над нивото на шасито отдолу. Никога не съм имал даже намек за грижа с квото и да е.

Коментар

Гледаш сериозно на мнения написани в два и триесе сабалям? В събота? Хм...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Дрнкман-а май иска да каже , че Тераното ако е караноа в горат , за което има индикации от вида гуми , няма да е със здрави пласмаси , ама забравя , че офроуд има и в полето освен гората , особенно в Добруджа
                            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

• drukman
                              drukman коментира
                              Редактиране на коментар
                              Най-здраво съм закъсвал на почти равна полянка ... с поточе 1 метър широко. Като стъпих в потока прага на колата ми беше на височината на гърдите. Пак от равна полянка съм вадил най дълбоко закъсалото Паджеро. Имаше и няколко Терании в Пловдивската група. Такова като това нямаше. вЕрвайте ми. И Лесов първия път имаше толкова пластмаси. На 4-тия, вече не.
                              Ама... времената се менят. Извинявайте, че се обадих.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                              ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                              Редактиране на коментар
                              Ма ти сега много тънкообиден го играеш
                              Офроуда не задължително да си натикаш колата там където ще се счупи . На някои ни се налага да мислим , че коалта ще ни трябва и утре , за да работим , та мислим как караме извън пътя.
                              И за протокола, Галопера е счупен от две седмици , не на оф, а на онроуд

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на Вчера.

Зареждам...
                          X