Здравейте колеги, искам да попитам да ли някой е слагал на тераното термометър с 2 датчика и къде е сложил външния датчик? Четох ,че колегите от Хонда раздела са го монтирали в мигача. Питането ми е породено от факта, че кабела на устройството не е достатъчно дълъг, пък и монтажа в двигателния отсег не е удачно според мен. Оригинално на колите знам, че се намира в предната броня за да хваща температурата близо до пътя за да се покаже ако има заледяване. Чудя се ако удължа кабела с необходимата за мен дължина разликата в температурата ще е малка, но пък ще показва що годе вярно. Кажете си мнението колеги.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Монтиране на датчик за температура
Свий
X
-
От: Монтиране на датчик за температура
На моето Терано 2/модела след 2000-та година/ си има заводско датчик за външната температура и съответно тя ми се показва на таблото.Датчика индЖинерите от Нисан са решили за удачно да го монтират в стойката на резервната гума на 5-тата врата.
Това малко се разминава с горе изразената логика за "близко до пътя", но...така е оригиналното решение.
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнениеЗащо не го сложиш в подкалника над пластмасовата кора.На тези термометри хич не е за вярване какво показват,така че не го мисли много
Това с температурата на пътя го забравете като логика. 2 сантиметра над пътя температурата вече е друга. Леда на пътя също не се мери с термометър.
Слага се на сенчесто място, където е налице естествен поток въздух, незагрян от двигател, трансмисия, и неохладен от изпаряване. Долната част на странично огледало става, стойката за резервна гума - също. Накъде около (под) броната - пак така, макар че там зимата може и да не показва съвсем вярно. Принципно не разчитайте на велика точност.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЗащото там се загрява от двигателя, пък идеята му е все пак да мери нещо
Коментар
-
Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнениеНяма да му пречи двигателя като го набута напред под фара.
Долната страна на бронята слънце не я пече, но пък отразява жегата от пътя отдолу.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Имам такъв сложен в Италия от предния собственик.Начина по който е монтиран изобщо не подлежи на коментар.Не знам къде са сложили датчиците, но общо взето мери някакви си негови температури.Близко до истината е само когато Тераното е стояло неподвижно поне един ден, тоест, служи ми да мери температурата в гаража.Не, че и на други, с фабрично монтирани датчици е по различно.Ползвам една служебна Шкода Октавия и при нея е същото.
Коментар
-
Вътре в стойката на резервната гума/и когато гумата си е там/ е много добре изчислено. Сравнявал съм много пъти/когато си купих колата/- показва +-до половин градус от температурата на вън. Не ще да са малоумни инженерите на Нисан.Terrano II R20 TD27Ti
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСамо така си мислиш. Направи си труда някой път като спреш със загрял двигател да видиш къде колко е стоплил. Не забравай че там имаш и вентилатори, 2 броя. Един за климатика и един за големия радиатор. Познай освен назад, на къде още духат заради центробеждните сили.
Долната страна на бронята слънце не я пече, но пък отразява жегата от пътя отдолу.Фабричния повечето знаем къде е но на човека му трябва по-късо трасе за кабела
Коментар
-
Здравейте колеги, хубаво е че се завихри дискусия. Варианта монтиране на датчика на задна гума е добър, но бая трябва да се удължава и разглобява. Иначе модела е подобен, като на колегата показал на снимката и монтиран на капака на предпазителите.
Коментар
-
На старото терано го бях монтирал около предната решетка между фаровете. Единствено като карам назад забелязвах че се вдига температурата. Отчиташе +- 1-2 градуса сравнено с други автомобили.Nissan Terrano 2.7 TDi
----------------------------
Нещо което работи - не се пипа!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vlados Преглед на мнениене го бърка работата на двигателя.
Капака отстрани няма уплътнение. Като влезе през решетката, и мине през радиятора, жегата заминава назад, половината под купето, останалото покрай капака. Покарай (ама на по-нормално време), едни 20-ина километра на скорост, после слез и веднага пипни предната горна част на калниците и продължи назад към стъклото. Сам ще го усетиш.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар