Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И Още едно Терано 2,7 97г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И Още едно Терано 2,7 97г

Здравейте колеги. Нов съм със Теранозаврите и за това искам вашето мнение. Купих си ето това
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140903_120913.jpg
Прегледи:1
Размер:143.0 КБ
ID:6070972 но след това ми изпадна много изгодно това
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20140914_114235.jpg
Прегледи:1
Размер:93.5 КБ
ID:6070973
    та се питам и най вече вас форумците бялото става ли за донор на

черното? И дали компонентите им са взаимозаменяеми:амове,хъбове,двигател,скорости. Благодаря предварително.
    Последно редактирано от garmodolov; 09-11-14, 22:49. Причина: допълване

От: И Още едно Терано 2,7 97г

Донор на какво?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

на всичко.аз съм в кипър и тук са ми скъпи частите.интериор и екстериор.Благодаря че точно ти ми писа .какво точно е това чипосване? може и да е смешно ама незнам

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Донор на какво?
        на всичко интериор и екстериор скорости амове,хъбове и т/н

Коментар

Първоначално публикуван от garmodolov Преглед на мнение
          на всичко интериор и екстериор скорости амове,хъбове и т/н
          Интериор и екстериор - сам можеш да видиш разликата - различни калници, фарове, брони, стопове. Само задните светлини в бронята и самата задна броня са еднакви. За да смениш нещо по предницата трябва да я вземеш цялата - двата калника, броня, фарове, евентуално капака е еднакъв.

По интериора - пак така - централната конзола е различна, таблото с уредите - и то. Седалките са съвместими, евентуално страничните кори отзад. Корите на предните врати може и да са, може и да не са. Компютъра е друг. Иначе под това механично са еднакви. Разбирай - разликите са козметични, но елементите не са съвместими поотделно, а само като комплект.

Чипосване означава чип-тунинг. В твоя случай на това с 4-е фара чиповете в компютъра се сменят физически, а на другото се налива акъл през буксата за диагностика.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Много добре,мога ли да сложа компа от бялото на моето и как ще му се отрази. ако ли не колко приблизително струва чипосването и каква ще е разликата

Коментар

Много добре,мога ли да сложа компа от бялото на моето и как ще му се отрази.
              Може, барабар с помпата и цялата инсталация. Ще му се отрази - никак.

ако ли не колко приблизително струва чипосването и каква ще е разликата
              Разликата не е велика, но има такава. Цената към момента нямам представа. На мен ми го прави познат 2009-та. Предполагам че за нещо като 200лв би трябвало да стане. Това ако системата е Bosch (маркучета между дюзите). Ако Zexel (метални тръбички между дюзите) - забравяш за чипосване.

Коментар

Здравейте колеги.Един въпрос към Спарки: пишеш помпа и цялата инсталация няма ли някакъв друг вариант освен цялата инст. например да кажем около двигатела което е като окабеляване,знам ли? п.п помпата ми е зехел, с тръбичките. Затова ми се иска да сменя компа и помпата. При сваляне на помпата трябва ли после някакъв реглаж? Благодаря предварително.

Коментар

Здравейте колеги.Един въпрос към Спарки: пишеш помпа и цялата инсталация няма ли някакъв друг вариант
                  Ми ако имаше, щях да ти кажа че има. Има разлика по инсталациите както между преди/след 2000г., така и между Bosch и Zexel изпълнението. Това значи буквално цялата инсталация при мотора и под таблото. Назад е еднаква, ама то назад не е и проблем, щото е проста. Това значи и таблото с уредите, а ако едното има ABS а другото няма, или имат разлика момежду си, и ABS-а.
                  А при теб е и най-тежкия вариант - хем едното BOSCH, другото Zexel, хем едното преди, другото след 2000г.

При сваляне на помпата трябва ли после някакъв реглаж? Благодаря предварително.
                  Трябва. Самата помпа се върти спрямо двигателя преди да се затегне. Трябва да го свърши човек в час. В сервизното ръководство процедурата е описана стъпка по стъпка.

Коментар

Аз не разбирам само едно...защо просто не си караш бялото и не се занимаваш с глупости и многосерийни филми, а се опитваш да си отровиш живота...
                    Поне никъде не видях да си писал, че бялото е нещо бракувано, проблемно или пък не годно за регистрация и експоатация...
                    П.П. Освен като се замисля, което също не е описано де, бялото да е със Зекцел и ти да се опитваш него да "тунинговаш"...
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                      Аз не разбирам само едно...защо просто не си караш бялото и не се занимаваш с глупости и многосерийни филми, а се опитваш да си отровиш живота...
                      Поне никъде не видях да си писал, че бялото е нещо бракувано, проблемно или пък не годно за регистрация и експоатация...
                      П.П. Освен като се замисля, което също не е описано де, бялото да е със Зекцел и ти да се опитваш него да "тунинговаш"...
                      Поздрави!
                      здравейте,удачен въпрос! значи бялото е със задължения към държавата/кипър/ 2900евро от не платени данъци,и не работещ генератор от който по неизвестни причини е гръмнал акомулатора и без акумулатор не работи. п.п генераторите по принцип се оправят нали?

Коментар

Което ти харесва него си остави/купи щом ще е изгодно.Имай предвид че гърците масово ги прегряват и ги гарат с масла20w50Та ако е само генератор няма място за притеснение.

Коментар

здравейте,удачен въпрос! значи бялото е със задължения към държавата/кипър/ 2900евро от не платени данъци,и не работещ генератор от който по неизвестни причини е гръмнал акомулатора и без акумулатор не работи. п.п генераторите по принцип се оправят нали?
                          Да...генератор се ремонтира, стига да не е тотална щета и да е по-изгодно да се купи нов или рециклиран с гаранция разбира се!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                            Което ти харесва него си остави/купи щом ще е изгодно.Имай предвид че гърците масово ги прегряват и ги гарат с масла20w50Та ако е само генератор няма място за притеснение.
                            привет,аз пак да питам а? обяснете ми какъв е проблема ако е карано 20/50 или 15/50 след като по сервизна книжка го дават над 40 градуса да се сипва 15/40 15/50 20/40 20/50? сега смених маслото и гледаики книжката му сипах 15/50 ако мислите че това е грешка моля кажете защото не искам да прецакам нещо а също така не искам да ми гори и губи масло.поздрави

Коментар

Ами къде са тия над 40 градуса... .
                              То у нас и лятото в най-горещите дни/които са малко на брой/, не е съвсем сигурно дали температурата точно там къде си ти ще стане над 40 градуса. Идеята на по-гъстото масло/каквото си сипал ти/ е в това, че когато е много горещо маслото се втечнява заради високата температура и губи вискозитет.Затова и се препоръчва по-гъсто масло.Да обаче зимата пък това по-гъсто масло от студа става...още по-гъсто, което пък води до по-труден старт, тормоз на акумулатора, и съответно по-лошо мазане докато не се поразбие и не се втечни маслото.Това обаче ако се кара машината на кратки разстояния става съвсем неприемливо, защото при всички случаи ще караш през повечето време с много сгъстено от студа масло с всичките му минуси.Ако четеш много книжките трябва зимата да го караш с 5W40, а лятото според мен с 10W40, ама са малко хората които сменят всеки сезон масло, за да е точното според температурните препоръки на производителя!
                              Та...аз лично си карам целогодишно с масло 10W40 от добър производител и не ми пука.Така или иначе 10W40 покрива в най-голяма степен температурния диапазон характерен за нашите географски ширини.
                              Има и друго...обикновено по-гъстите масла като 15W40, 15W50, 20W40 и т.н. са минерални и при тях смазването е с най-малко качество и съответно те пък са с най-малък пробег до смяна, докато 10W40 е полусинтетика и при него мазането е по-добро, а от смяна до смяна пробега и по-голям от този на минералното.Съответно на пълната синтетика/примерно 5W40 и т.н./ мазането е още по-добро и пробега му е най-голям.Споменавам пробега, защото и по него човек може сам да се досети кое масло доколко е качествено като мазане.Факта, че на един и същ мотор едно масло трябва да го сменяш на 8000км, друго на 10000км., а трето на 13-15000км. може веднага да ти подскаже и за разликата в качествата им/говорим за масла на един и същ производител разбира се!/
                              Разбира се...при повечко износване на мотора трябва да не се прекалява пък с по-тънкото масло, защото то пък ще минава по-лесно през хлабините от износването и ще прогаря!
                              П.П. Имай предвид и още нещо...по-гъстото масло не се отразява дотам добре и на турбината.Там хлабините са доста малки, а в същото време оборотите пък са доста големи.Гъстото масло по-трудно прониква обаче в по-малките хлабини и от там триещите се повърхности не се мажат съвсем добре, а в комбинация и с високите обороти на този агрегат това води до преждевременното му износване и скъп ремонт след това!
                              Поздрави!
                              Последно редактирано от lubashki777; 27-11-14, 21:02.
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X