Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И Още едно Терано 2,7 97г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И Още едно Терано 2,7 97г

5W50 е за теб. И тук за лятото ще е супер. Зимно определено не е. В момента съм с такова, и въпреки пълната синтетика, високия клас (в какъвто е 0W40 да речем), с 5W40 ми се струва че въртеше по-бодро. И акумулатора ми е нов, така че не е от него.

Карал съм и с 15W50 на OMV. Първото, с което карах джипката беше такова. Обаче зимата на -15 на стартера му става трудно. Пали, ама все едно е пред умирачка. През останалото време - зимата с 5/40 Motul, лятото с 10/40 Castrol. Сменям май-юни и октомври-ноември. Което е около 7000-8000км при мен. Между смените доливам около половин литър - показва си кога иска. При първо палене има едно притракване за няколко секунди в началото, което половин литър прясно масло оправя.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за изчерпателния и бърз отговор/урок за маслата,при нас в КИПЪР СЕГА В МОМЕНТА/22.38ч/ НАВЪН е 15градуса дневните зимни рядко са под 17/18 градуса а това е за три месеца,лятото температурите ношно време рядко са под 32/34 а денем на слънце е над 60 затова гледам книжката и питам,не ме е срам обичам се терито.още един път благодаря. Поради това слагам Кастрол 15/50 А3Б4 полу синтетика за двигатели на над 100000км. м/у другото много ми харесва мотото ти.

колеги моля неми се смейте ама покажете ми някоя снимка накоято се вижда какво е това биалетка.п.п не се шегувам,незнам!

предполагам че сте прочели отговорите и въпросите ми затова моля за препоръки какво масло да ползвам. поздрави
      Последно редактирано от CarTest™; 27-11-14, 23:08.

Коментар

Първоначално публикуван от garmodolov Преглед на мнение
        Благодаря за изчерпателния и бърз отговор/урок за маслата,при нас в КИПЪР СЕГА В МОМЕНТА/22.38ч/ НАВЪН е 15градуса дневните зимни рядко са под 17/18 градуса а това е за три месеца,лятото температурите ношно време рядко са под 32/34 а денем на слънце е над 60 затова гледам книжката и питам,не ме е срам обичам се терито.още един път благодаря. Поради това слагам Кастрол 15/50 А3Б4 полу синтетика за двигатели на над 100000км. м/у другото много ми харесва мотото ти.

колеги моля неми се смейте ама покажете ми някоя снимка накоято се вижда какво е това биалетка.п.п не се шегувам,незнам!

предполагам че сте прочели отговорите и въпросите ми затова моля за препоръки какво масло да ползвам. поздрави
        Уф...много съм разсеян тия дни... и въобще не отцепих, че ти всъщност не си в БГ, а в Кипър, където е нормално температурите да са по-високи от тези у нас.Все пак написанато от мен може и да е полезно и на други хора, защото то си е принцип в подбора на масло.Предвид обстоятелствата мисля, че това което си сложил не е съвсем неподходящо.Аз лично бих потърсил масло с вискозитет 10W50 или 10W60, което ще ти даде един добър старт на мотора в студените дни и няма да е толкова гъсто от студа, но в същото време при високи температури ще си запазва чудесно вискозитета!
        П.П. Относно биелетката...С две думи, че нямам време за снимки.Вероятно знаеш поне какво стабилизираща щанга....Ако да...в краищата на стабилизиращата щанга тя се захваща към носачите посредством две щангички/на Тераното специално те представляват към щангата са шарнирчета, а долу в носача е права шпилка с тампончета от горе и от долу/, и именно това са биелетките.При Тераното специално ги има и на предния и на задния мост, докато на повечето коли ги има само отпред!
        Дано да съм бил полезен!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Спарки би ли описал малко по подробно за притракването при първи старт,че моя също има едно метално почукване,което прилича на чукане на хидравличен повдигач на голф.И най интересното е че тропа само зимата до като по затопли, лятото почти не се чува.Няколко пъти регулирах хлабините,и на топъл,и на студен мотор подобрение-0.Преглеждах кобилиците и прътите за евентуално износване,но видимо няма.Карам с 5/40 масло,налягане на маслото сутрин -8 бар,като загрее 4-5 при 2хл. оборота.Остават лифтерите или раз. вал,ама кой знае, става въпрос за най здравия мотор 2.7 тди.

Коментар

Аванса е 3-4 пъти по-голям при стартиране на ниски температури - предполагам от там е чукането . И моята е така.

Коментар

здравей Спарки спешно се нуждая от хъбове насочи ме моля те от къде мога да си ги купя онлайн/в кипър съм/затова онлаин.
              п.п някоя немска фирма ако знаеш,шурека е там и се прибира за празниците. също те моля ако е възможно прати ми тел. номер за свръзка,така е много бавно,пиша днес чета утре. това на видеото което прикачвам нормален ли е този ход на полуоската.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X