Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокиране на предно ляво колело

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокиране на предно ляво колело

То на снимките и друго се вижда,че в тоя диф май не е имало масло.Да беше с хъбове и да не е включвал предното бива ама той нали е с капачки!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      При положение че като махна хуба се припра - проблема ти е или в диференциала или каретата. Няма къде другаде да е. Разгглобявате всичко на кванти, и все ще излезе от някъде.

Дифа хубаво го свалихте, а разглобихте ли го? В смисъл - извадете му касетата, което значи да му извадите и полуоските, със все лагера на дългата, накрая на ръкава и.
      Тераното на дългият ръкав има ли вакуумана муфа за разкачане на лявата полуоска , че нещо ми се върти в главата ...
      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
        Тераното на дългият ръкав има ли вакуумана муфа за разкачане на лявата полуоска , че нещо ми се върти в главата ...
        Няма нищо там. Просто полуоска с лагер накрая, където е фланеца за карето. Което е моето съмнение - да е счупил полуоската вътре и да заклинва някак. Или лагера. Макар че ми се чини малко вероятно, ама знае ли човек... 4 болта са, и излиза - не е никаква драма проверката. Даже ми се струва че ще излезе и без махане на дифа - като си е на място.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чак сега видах снимките. Това терано или е седяло МНОГО дълго някъде, или, по-вероятно е било пълно я с гняс, я без никакво масло. Както и по-горе казах - извадете първо полуоската, вижте и лагера, ако е здрава, а после - дифа на кванти, и внимавайте да не омешате реглажните пластини. Абе аз бих го разхвърлял на кванти тотално. Нормално гледан диф след 300000 вътре е като нов, просто защото в 99% от времето движи по инерция, даже да е с капачки.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма нищо там. Просто полуоска с лагер накрая, където е фланеца за карето. Което е моето съмнение - да е счупил полуоската вътре и да заклинва някак. Или лагера. Макар че ми се чини малко вероятно, ама знае ли човек... 4 болта са, и излиза - не е никаква драма проверката. Даже ми се струва че ще излезе и без махане на дифа - като си е на място.
            В заглавието е упоменато предно ляво .Ръкавът не е ли от дясно?
            И това което прилича на ръжда ,мисля че е маркера за проверка на петното
            Последно редактирано от don_73; 21-10-14, 22:54.

Коментар

Първоначално публикуван от don_73 Преглед на мнение
              И това което прилича на ръжда ,мисля че е маркера за проверка на петното
              Не е невъзможно, ама маркер съм виждал, в няколко варианта. И обикновено се отмива от маслото. Имам 2 разглобени от терано - нищо подобно на това няма вътре заводски.

ПП: От дясно е ръкава. Сега погледнах. Значи и това с полуоската отпада.

Еми - главината долу - това поне е лесно. Ако всичко е в ред - полуоските на кванти (това също е лесно, макар и мърляво). Ако и с това всичко е наред - дифа на кванти.

ПП: Нещото, дето ми идва на ум - игления лагер между карето и шенкела. Ако нещо там се е сговнясало, може да блокира карето към шенкела, а от там и колелото към шенкела, щом е с капачки. Тоя лагер редовно е в незавидно състояние, ако задния семеринг на карето не е в ред и пуска боклуци.

Значи - махате главината, ако лагерите са наред - вадите карето от главината и гледате в какво състояние е лагерчето - вижда се в дупката като махнете карето. То в главината друго няма - 2 големи лагера + игленото. Тъпото е че освен оригинално, няма от къде да се купи - нестандартно е.
              Последно редактирано от sparkybg; 21-10-14, 23:41.

Коментар

Не е невъзможно, ама маркер съм виждал, в няколко варианта. И обикновено се отмива от маслото. Имам 2 разглобени от терано - нищо подобно на това няма вътре заводски.
                Кой каза заводски? Разгледай снимката със зум.

Коментар

Първоначално публикуван от don_73 Преглед на мнение
                  Кой каза заводски? Разгледай снимката със зум.
                  Сега видах че и касетата е мацната на едно място. Значи може и това да е. Само се чудя по какъв повод.

Коментар

Повода е предишно разглобяване и сега колегата ни изпитва

Коментар

Сега ще кажа на мен какво ми се е случвало. На стария ми Патрул се получи нещо подобно в предния диф. Тръгваш и след няколко метра предния диф бие контра. Когато свалих капака на диференциала и разгледах какво се случва, забелязах, че една от осите на касетата излиза и опира в корпуса (контрата и беше излязла), след като оправих този проблем нещата си дойдоха на място. Примера го давам като насока! И това в дифа, дето изглежда като ръжда не е ръжда!
                      0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Така , сега всичко си е обрано на мястото с изключение на предния кардан , върви без да заклинва , остава да сложа кардана и ако заяде значи раздатка или кутия .по диференцияла нищо не се намери проблемно , сложих му ново масло и обратно в колата , старото масло беше на окло 4000 км но беше чисто .
                        http://kiki2002.snimka.bg/automobile...39720.34256953
                        http://kiki2002.snimka.bg/automobile...39720.34256982
                        Последно редактирано от kiki2002; 24-10-14, 12:59.

Коментар

Е нали уж:
                          Първоначално публикуван от kiki2002 Преглед на мнение
                          Махнах кардана между скоростната кутия и предния диференциал , пак блокира колелото.
                          май остава проблема да е в него
                          Каква раздатка те гони?

Погледнахте ли игления лагер в главината???

Коментар

Е нали уж:

Каква раздатка те гони?

Някаква с два предни кардана!

Коментар

Тука взе да става интересно!
                              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Е нали уж:

Каква раздатка те гони?

Споко Спарки ,скоро ще им видиш сеира.Мен друго ме интересува.Как аджеба ,скоростната кутия ще блокира предно ляво колело?
                                Първоначално публикуван от kiki2002 Преглед на мнение
                                Така , сега всичко си е обрано на мястото с изключение на предния кардан , върви без да заклинва , остава да сложа кардана и ако заяде значи раздатка или кутия .по диференцияла нищо не се намери проблемно , сложих му ново масло и обратно в колата , старото масло беше на окло 4000 км но беше чисто

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X