Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Могат да се сменят. При това се сменят лесно. Това го разпердушинвам и слагам обратно за общо време 10 минути.

Любо питаше дали на табло 2001-ва може да се сложи централна конзола от табло след 2003та. Много вероятно е да може. Ако вида снимки ще съм по-уверен дали може. Много е вероятно обаче да трябва да се вземе всичко от нивото на касетофона надолу чак до барчето между седалките.
    Спарки не съм се изразил правилно.Питах дали може да се замени таблото с уредите...Останалото като централна конзола и т.н. поне на този етап не ме интересува!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ми, таблото се сваля за 5 минути. Ако конекторите са му еднакви, най-вероятно може да се смени. Твърде голяма е вероятността да може.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги,дайте акъл...,пуснах отделна тема за моят Маверик,ама нищо категорично....Натиснете снимката за да я уголемите

Име:maverick1.jpg
Прегледи:1
Размер:84.6 КБ
ID:5637037Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MAVERICK_n.jpg
Прегледи:2
Размер:33.9 КБ
ID:5637041
        ...,та така изглеждаше Юли 2014,преди да ми го откраднат в Бургас
        Сега изглежда така Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MAVERICK2_n.jpg
Прегледи:2
Размер:72.3 КБ
ID:5637043....след като Полицията го ноември
        Да питам и тук-така и така ще купувам цялата муцуна,щото и от другата страна е така- мога ли да търся части от новия фейс,че и от по-новия....,ще бера ли ядове или става без проблем? ...то май зависи от "очиларката"за монтажа на фаровете,маската и закопчаването на капака- дали са еднакви.....?

Коментар

Има разлики разбира се.Първо няма да можеш на набуташ фаровете в престилката.Трябва да вземеш и металната броня.Друга и гредата над фаровете дето държи горния край на радиатора/това по спомен/.И накрая предната част на подкалниците ми се виждат с по различна форма и дължина.Дали е възможно да стане смяната-да,но сигурно ще трябва рязане и заваряне на дреболийки.Ако няма да си го правиш сам ще ти излезе солено.Аз не бих се вкарал в този филм.По-добре си потърси като твоето или пък ако ще се захващаш-спри двете джипки една до друга и после сравнявай и решавай.Успех.

Коментар

мерси за съвета! ....питам щото поразрових за части и стигнах до един човек в Монтана,който продава части втора употреба,обаче имам затруднения с правоъгълните фарове,та го питах и ми каза че няма проблем да се сложат и от кръглите,просто трябва да си взема бронята с гредата отзад,каза ми че само на маската нещо дребно се режело за да влезе иначе всичко пасва......,частите за новия модел ми излизат с няма и 100лв. повече и са налични,за това питах.
            Също странно ми е това ,че Маверика ми е 1998г. а е със дъртата мутра.

Коментар

Подкалници има чисто нови по магазините (питайте чичко всезнайко). Калниците са еднакви, капака е различен. За закопчалката не знам. ама терано 2 след 1996-та с разположени по тоя начин вентилатор и радиатор на климатика май няма. Основата за бронята също е различна - отгоре не е с тръба, а има втора секция. Иначе долната част и е еднаква.

Общо взето трябва сам да ги гледаш тия неща по моргите. Такова преправяне е рядкост и ще е чист късмет ако намериш някой, дето го е правил.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...еми ще си отварям очите и ще взема да пробвам.......,а ровейки из форума,да разбирам ли,че може и английски фарове да си взема(от кръглите) и да сменям стъкла с тези от Голф2 за лява дирекция? ...че с тея фарове голям дефицит.

Коментар

....между другото издирвам и 1бр. джанта като тези на снимката....не знам защо на крадците им е трябвала само една.....,може би за барбекю. Ако някой има някаква идея,аз до сега намирам 2 пъти по 4бр.....трудна работа!

Коментар

що се отнася до кръглите фарове от деснярка освен стъклата трябва да завъртиш и рефлекторите защото крушката е завъртяна на другата страна.което не е сложно.до колкото си спомням дамян беше писал че стават стъкла от нива,може да му разгледаш темата

Коментар

Ще използвам темата за разликите в годините да попитам след 2000ната има ли такива модели без ABS?
                      Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

да има

Коментар

А както се видя неотдавна, има и комплектации със стария TD двигател, без компютър и интеркулер.

Коментар

И предполагам че след 2000 пак има такива с автоматични хъбове и такива с капачки....а от кой е по добре да се търси или е все тая като се развали и двете минават на ръчни хъбове.....?
                            Кара Suzuki Vitara 1,6 8v,а според жената Витарник!

Коментар

да има и с автоматични хъбове и с капачки.с автоматичните се срещат предимно 2000г. и 2001г.като от 2001г включително почват с капачките.
                              ако се ползват грамотно автоматичните хъбове не се развалят много лесно,а на капачките няма какво да им стане те са си постоянно зацепени което значи че предния кардан и диференциала постоянно се въртят без значение дали си само на задно или 4х4
                              а кое е по добро от трите всеки сам си решава според нуждите

Коментар

Здравейте отново, колеги! Лятото се порадвах на "летния" ми автомобил, но идва пак сезона на "зимния".
                                Става въпрос за Форд Маверик 2.7 ТД 1996г.
                                Имам желание да споделя съдбата му през време на лятото, а именно:
                                1. Смених турбокомпресора с такъв от 2.7 ТДИ - 125к.с.(стария беше загинал) Особеното е че трябва да се сменят също колекторите и да се добави интеркулера, което наложи направа на дупка в капака.
                                2. Смених предния и задния диференциал с такива от 2.7 ТДИ ( старите с число 4.6, новите 4.35) Тук искам да добавя информация:
                                - Преди време смених и ск. кутия с такава от 2.7 ТДИ (може да прочетете в по-горните постове), и в крайна сметка в цялата система ск. кутия - кардани - диференциали излезе разлика от 3 см. Корекция, която нанесоха на карданите ми в цех (мога да споделя къде на лични). Предния кардан бе удължен с 3см , задния скъсен с толкова.
                                - Разлика в скоростта има осезаема - в момента на 2500 RPM на 5-та съм със 100 км/ч по GPS ( това съотношение обороти - скорост ме задоволява напълно)
                                - Незнам дали сменената турбина с такава от по-мощния двигател дава разлика, но вървежът е повече от задоволителен - не съм го напъвал на лимита, не съм проверявал максимална скорост, имам наблюдения от градско каране и извънградско с доста изпреварвания.
                                3. Закупих и монтирах 3-ти ред седалки, вкл. предпазните колани за тях. Монтира се бързо и лесно, не се изискват специални умения.
                                4. Направиха ми ремонт по предницата и след приключването натегнахме торсионите - височина от земята до веждата - 80 см. ( натегнати са на около 1/2)

За сега се сещам това. Поздрави!

Сега идва ред и на въпросите ми, свързани с бъдещите ми намерения...
                                1. Днес си закупих лостче за управление на чистачките, което има регулиране на прекъснатия ход. Проблема е че работи като оригиналното, т.е. регулацията на прекъснатия ход не действа. Видях че на 2-те ми букси липсва по едно гнездо, където на лостчето има "пин". Търся информация за къде трябва да "пътува " кабелчето, което възнамерявам да пусна.
                                2. Търся информация за монтажа на релси на покрива. Намерил съм си, но не смея да ги купя, тъй като все още незнам в какво приключение ще се вкарам.

* Имам проблем с парното - след силен мирис на бакелит останах само с 4-та степен. Имам нужда от насоки за ремонт. Предварително благодаря!

Поздрави!
                                Последно редактирано от CarTest™; 29-09-15, 20:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X