Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Колеги,
    Огледал съм се да купувам Терано 2 2.7 ТДИ около 2000г. +/- 2 години. Никъде не иткрих какви са разликите межди моделите с кръгли и цели фарове... Дали разликите са само в екстериора и интериора или има и по окачването и двигателя, електроника?
    Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
    +359 878 201 276

От: Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Няма разлика по мотор,скорости,окачване,електроника доколкото знам.Вътре и вънка е разликата
    Таблото на новите им дава някакви проблеми,за друго незнам.Колегата Sparky ще допълни ако има нещо друго.

Коментар

За вътре и вънка ми е все тая. Благодаря за отговора.
      +359 878 201 276

Коментар

Малки разлики в спирачната уредба и някои закрепващи елементи по купето...

Коментар

Има разлики особенно важни-заден диф.след 2001г. е доста по тънък(мисля че се водеше ц200) и е с набити ръкави

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
            Малки разлики в спирачната уредба и някои закрепващи елементи по купето...
            Объркал си се нещо, поне за спирачната уредба.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
              Има разлики особенно важни-заден диф.след 2001г. е доста по тънък(мисля че се водеше ц200) и е с набити ръкави
              Далеееч не на всички. 2.7 повечето са си със стария голям диф. 200мм е предимно на трилитровите. Бензинки след 2000г. не знам дали има, но по принцип и при тях се среща. Бензинките не могат да го счупят (нямат въртящ момент), а трилитровия е с предавателно число 3.9 (срещу 4.375) и не е толкова натоварен. Сега, не казвам че е със същата здравина като 233 милиметровия, но не е проблемен. В смисъл, това е последното, дето да се гледа.

Изключая таблото, даващо повече проблеми на тия след 2000г., другите разлики са козметични.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за отговорите. Харесал съм едно Терано '98 с кръглия фар и реших да питам да не взема да се мина нещо че за тея пари мога да взема и с кръглия и с целия, макар че това което харесах май си заслужава доста /според мен/ независимо от годината.
                +359 878 201 276

Коментар

Гледа се състояние, не години. В случая с терано 2.7 - гледат се предимно ръжди. Другото трябва зорлем да го строшиш.

Коментар

Това което харесах собственика каза (не съм го виждал още) че отдолу е обработено и е ОК какти и праговете са сменяни, единствено предните вежди са тръгнали и трябва да се оправят другаде ръжди нямало. Ако е така мисля че 2 вежди не са никакъв проблем.
                    +359 878 201 276

Коментар

Проблем са, защото няма откъде да ги купиш.
                      Праговете не са сменяни с оригинални - пак няма откъде да се купят - или са кърпени, или са правени някакви еквилибристики на абкант.

Може и читаво да е де, ама бъди крайно съмнителен към всякакви "обработки". Например наклепано шаси с асфакт и прочие говна почти сигурно значи гнилоч отдолу. Освен че върху шасито тия неща не са ефективни, в общия случай значат замазани дупки.

Та, умната. Тераното от друго не го е страх, но гнило ли е (особено шасито), оправията е трудна и скъпа до там, че често не си струва.

Коментар

Ами тръналото е под пластмасата така че немогат ли просто да се изкърпят и обработят и отгоре пак прикривката... Поне така си мисля. Другия вариант е смяна на калника. Тераното което ще взимам го има във форума в продава се и е в Балчик. Колегата твърди че джипа е в завидно състояние всичко е правено мераклийски като имало доста хора от форума които биха го потвърдили. Честно казано избора на пазара не е голям, а и аз предпочитам регистрирана отколкито нов внос.
                        +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Объркал си се нещо, поне за спирачната уредба.
                          Има-затова писах малки-задните челюсти.Но както и да е това не е толкова важноА-аа сега се сещам и за шарнирите-долните.

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                            Има-затова писах малки-задните челюсти.Но както и да е това не е толкова важноА-аа сега се сещам и за шарнирите-долните.
                            1. Челюстите са 3 вида и не зависят пряко от годините, изключая 16 цоловите.
                            2. Долните шарнири са различни след 1996-та, не след 2000г. Моето (1998-ма) например е със същите шарнири като твоето.

Отделно по спирачната система - със кантар, без кантар, с АБС, без АБС, с АБС и кантар, с АБС без кантар... Ама пак не е пряко от годините. Мисля че има значение за какъв пазар е правено, в кой завод, и дали Ford или Nissan пише на амблемата.

Предни накладки май пак бяха повече от един вариант за 15 цоловите.

Мисълта ми е че няма ясно разграничаване по години за почти нищо. Например в случая, за 15 цоловите варианти след 2000г., част от тах са със старите, част с новите. И обратно, от тия преди 2000г, пак част от тях са с новите, част със старите. Отделно колега от форума беше придобил терано след 2000г, с двигател 2.7TD, без компютър и интеркулер.

Изобщо всякакви еквилибристики...

ПП: Кои закрепващи елементи по шасито имаш предвид в по-годния си пост?

Коментар

Май си прав че разликите не са свързани пряко с годината на производство.Споделям на какви разлики съм попадал като съм търсил части по магазинските каталози.Дават ги разделени по някакви си май техни години на производство.До 96-та.От96-та до 2000-та.От 2000-та до 2003-та.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X