Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разлика Терано 2 преди и след фейслифта?

Карал съм доста км служебни Терано от двата вида. Старото, с кръглите фарове вървеше повече и гореше по-малко с литър-два. Имам наблюдения над 100х км общо на двата. Не са имали подобрения, чипове и т.н.
    В друга фирма карах от новото, пак същите впечатления.
    Помпата и дюзите са с различни номера.
    Последно редактирано от Ivan_J; 25-10-14, 21:56.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
      Помпата и дюзите са с различни номера.
      Има Bosch и Zexel.

Поне Bosch-овите дюзи за след 1996-та са физически еднакви (еднакви разпръсквачи, еднакво налягане, еднакъв номер по Bosch). За помпите не съм гледал, но твърде вероятно и там да е такава хавата - дори да имат различни номера в Nissan, физически да са еднакви. А виж между Bosch и Zexel е възможно да има разлика във вървежа. Има и друго - малка разлика в състоянието на дебитомера например дава същата малка разлика във вървежа, правопропорционално.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Изглежда има разлика и в скоростните кутии между първите модели с малки правоъгълни фарове и по-новите модели. Имам Форд Маверик 1996г, 2,7 TD. Наложи ми се да сменя скоростна кутия и купих от по-новите модели с TDI двигателите. Не се задълбочих много при предварителната проверка. Кутията, която закупих в предната част (камбаната) е същата, но външния вид имаше разлика и по-важното дължината е различна - около 5 см, което се оказва проблем (разликата идва веднага след камбаната, защото и скоростния лост е по-назад). Опитах да разчета номера на моята кутия, но не успях. Проверих в интернет и открих два номера, които са отнесени както за TD , така и за TDI двигателите: 32101 G2342 и 32131 G2342 (вторият номер видях и на скоростната кутия, която закупих) . Сега ми предстои да проверя как е решена тази разлика от 5 см. Дали има разлика в дължината на карданите или диференциалите са съответно "по-дълбок" и "по-плитък".

Малко предварителни наблюдения - смяната на скорости при това положение на скоростния лост е по-неудобно. Струва ми се че предавките са по-дълги, но не съм сигурен - това ще го проверя с точност.

Иначе разлики има и други. След модела с малки правоъгълни фарове изчезва системата за измиване на фаровете. Това се отразява и на централната конзола. Бутона за съответната система също изчезва, бутона за задния габарит за мъгла се премества на лоста за фаровете и на централната конзола се появява поставката за чаши.

Коментар

1. 2.7TD, 2.4 бензин са с един вид скоростна кутия, всички останали с друга, по-здрава. Това за терано 1 и терано 2, всичките години. И да, има малка разлика в предавките, с изключение на 4-та, която е директна.
          2. Системата са миене на фаровете я има от първото терано 1, до последното терано 2. Просто не на всички.
          3. Бутоните на централната конзола също няма общо с това дали имаш миещо устройство или не. Под таблото с уредите имаш място за 3 бутона, долу над бушоните за още 3, а на конзолата между седалките за още 4. Има различни изпълнения, като в общи линии мавериците са с 4 бутона и без поставка за кафе, а теранотата с 2 бутона и поставка за кафе, като другите 2 ако ги има са преместени. Мисълта ми е - в годините има и двете изпълнения, като след 96-та преобладават тия с поставките за кафе.
          4. Мавериците например имат регулатор за осветлението на таблото. Терано с такова още не съм виждал. Инсталацията обаче си я има - лично пробвано - купих си копчето от морга и просто го включих. Оригинално беше с букса, дадена на късо, тоест осветление на 100%.
          5. Моя беше без фабрична аларма. Но инсталацията пак си стои. Просто се сменя модула (маха се тоя само за централното, и на негово място се слага такъв за аларма - буксите са си на място. Има опроводяване и за сирената (която е обикновен клаксон), но самата сирена не е сложена. Единствено липсва опроводяването за обемните датчици от колонката нататък и антената за алармата.

По интериора, до 2000-та година разлики почти няма, с изключение на някои козметични такива между терано и маверик, предимно на конзолата между седалките, волана. Отвън, разликата е в емблемите, броните, предната решетка. Механично и функционално са абсолютно еднакви.

За разлики преди/след 2000г., ако говорим за 2.7TDI - буксата за диагностика е 16 пинова, може да се чипва директно през нея, а не да се сменят чипове, тотално различна централна конзола, в 2 варианта, разни други неща по интериора като цвят, кожен салон, не съм сигурен за седалки и огледала с подгряване. Отново - механично и функционално са абсолютно идентични. Отвън - предна броня в 2 варианта, предна решетка - също, различни фарове, стопове, задни светлини. Според някои са по-красиви, според други - не. Таблото с уредите е различно, по-проблематично, не е с жило до километража.

Трилитровия дизел - различна предна решетка, различен капак, различна предна броня (макар че не съм сигурен дали не е еднаква с последните 2.7TDI), по-малък заден диф с 3.9 и 4.11 предавателно число.

...и още дреболии, ама сега не се сещам. Общо взето от първото терано 1, до последното терано 2, разликите са много повече косметика, отколкото нещо съществено.

Та, за терано 1 фейслифтовете са един или 2, като разликите в интериора са съществени, за терано 2 са 3 фейслифта:
          1. преди/след 1996-та
          2. преди/след 2000-та
          3. някъде по средата между 2000-та и 2006-та, изцяло козметичен - механично, функционално, електрически няма нищо променено след 2000г.
          Последно редактирано от sparkybg; 28-10-14, 11:04.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, моето си има регулиране на светлините на таблото, 96 година е 2.7 тд, от италия.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Спарки, моето си има регулиране на светлините на таблото, 96 година е 2.7 тд, от италия.
              Терано или маверик?

Възможно. Просто почти не съм попадал на такова след 96-та. Моето например е уж най-пълната комплектация - SE. Двоен ербег, имитация на дрЪво и прочие, пък няма таквоз. И като съм гледал по морги - пак така. Докопах копчето от дърт маверик, пак 2.7ТД.

И пръскалките на фаровете са редки. Хем съм виждал няколко, хе по морги не съм попадал.

Коментар

Терано, SE.

Като стана въпрос за пръскалките за фарове, на моето лявата не работи, откършено е маркучето от тройника и пикае сега на земята,на някой да му се намира такова тройниче?
                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Такива тройници продават в зоомагазините, където има аквариуми и рибки.

Коментар

Колеги да попитам този ефекти с фланци ли се постига?
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dd.jpg
Прегледи:1
Размер:174.4 КБ
ID:5620381

Коментар

Като стана въпрос за разликите, въпрос...
                      Дали табло от терано 2 след 03г. /примерно 3-литрово/ ще стане на такова от 2001г. с 2.7тди мотора.
                      Таблото визуално е различно, но си мисля, че функционално е еднакво и би трябвало да няма проблем да се заменя едното с другото...
                      Някой да има мнение по въпроса?
                      П.П. По въпроса с вградената навигация от по-горните постове.Моето Терано е след 00г. и е с новото табло.Имах и аз подобни мераци, но...Този тип навигации са изпълнение-слагаш и това е.Никакви опции за сваляне на предния панел или нещо подобно.
                      За мен лично страха от това да не разбият джипа заради навигацията/която всъщност е и TV и DVD и MP3 и ...куп още други работи/, излезе по-голям от мерака и така и не реализирах това начинание.
                      Та някой да има идеи как може да се постави такава навигация , но пък и да има известна сигурност , че няма да намериш джипа някоя сутрин с разбити стъкла и изкормено всичко...?
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от n1ksan4e7o Преглед на мнение
                        Колеги да попитам този ефекти с фланци ли се постига?
                        Или с фланци, или с по-изнесени джанти.

Ама този ефект води до един друг - мно-о-ого кал по стъклата
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                          Или с фланци, или с по-изнесени джанти.

Ама този ефект води до един друг - мно-о-ого кал по стъклата
                          Води и до хващане на флекса и големия чук с 2 ръце, освен ако не сложиш аспиринчета за гуми. Еле пък отпред.

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Като стана въпрос за разликите, въпрос...
                            Дали табло от терано 2 след 03г. /примерно 3-литрово/ ще стане на такова от 2001г. с 2.7тди мотора.
                            Таблото визуално е различно, но си мисля, че функционално е еднакво и би трябвало да няма проблем да се заменя едното с другото...
                            Някой да има мнение по въпроса?
                            П.П. По въпроса с вградената навигация от по-горните постове.Моето Терано е след 00г. и е с новото табло.Имах и аз подобни мераци, но...Този тип навигации са изпълнение-слагаш и това е.Никакви опции за сваляне на предния панел или нещо подобно.
                            За мен лично страха от това да не разбият джипа заради навигацията/която всъщност е и TV и DVD и MP3 и ...куп още други работи/, излезе по-голям от мерака и така и не реализирах това начинание.
                            Та някой да има идеи как може да се постави такава навигация , но пък и да има известна сигурност , че няма да намериш джипа някоя сутрин с разбити стъкла и изкормено всичко...?
                            Поздрави!
                            Какво му е визуално различното, като изключим централната конзола?

Коментар

А за таблото от старото към новото май нещата не могат да се случат ,защото не знам дали тези панели могат да се сменят, а новото е с цяла конзола.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ffff.jpg
Размер:66.4 КБ
ID:5620527 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fgg.jpg
Размер:74.2 КБ
ID:5620528
                              Прикачени файлове

Коментар

Могат да се сменят. При това се сменят лесно. Това го разпердушинвам и слагам обратно за общо време 10 минути.

Любо питаше дали на табло 2001-ва може да се сложи централна конзола от табло след 2003та. Много вероятно е да може. Ако вида снимки ще съм по-уверен дали може. Много е вероятно обаче да трябва да се вземе всичко от нивото на касетофона надолу чак до барчето между седалките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X