Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Террано 2 - още едно попълнение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Террано 2 - още едно попълнение

Аз лично с промивно, еле пък на приста (както и с кое да е творение на тая фирма) не бих рискувал. Хубава синтетика ще измие говната със сигурност, още повече че точно това съм го играл, и то точно на тераното. Сипваш най-евтината пълна синтетика 5W40, след 1000км я сменаш със все филтъра, и двигателя вече е измит.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за добрите пожелания!!! Въпроса с двигателното масло вече съм го приключил, както съм писал по-горе, просто бях "силно впечатлен" от факта, че за няколко минути работа на двигателя, светло кафявото масло стана черно. Не съм и очаквал двигателното масло да е сменяно скоро, все пак предишния собственик не е решил в последната секунда да си продава колата.
      Сега на ред са маслата по трансмисията, купувам ги тази седмица и сменям. И така по набелязания план за въвеждане в експлоатация!!!

Коментар

Като смениш 2 пъти синтетика около месец (1000-1500км) има някаква прозрачност. После пак си е черно, ама двигателя отвътре е бял.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така и така коментираме маслата,другия месец трябва да го сменявам,дайте акъл какво да взема.Преди го карах с Кастрол 10/40,сега е с Мотул 10/40.Има ли смисъл да му слагам 5/40 за зимата или не?Но ако сложа 5/40 ще трябва да карам и лятото с него,да не е рядко за по-топлото време ?

Коментар

Я кажете и кое е истинско или как да го позная.
            10W40 мисля е идеално за наще ширини, нито зимата ни е като зима нито лятото като лято.
            Филтър МАН, но аз не го намерих по магазините.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Истинско е това което тръгва на долар на едро от американските рафинерии и се продава по нашите ширини на цена от 10 до 25 лева за литър.Много от нас залагат на известни марки.

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                Така и така коментираме маслата,другия месец трябва да го сменявам,дайте акъл какво да взема.Преди го карах с Кастрол 10/40,сега е с Мотул 10/40.Има ли смисъл да му слагам 5/40 за зимата или не?Но ако сложа 5/40 ще трябва да карам и лятото с него,да не е рядко за по-топлото време ?
                Стига да не ти се вижда скъпо има смисъл от 5VV40. Предимствата са известни - по-лесен старт при ниски температури, икономия на гориво пак при ниски температури, щадиш стартер и акумулатор, по-висока устойчивост и по-добри мазителни свойства при високи температури. Сега цените на маслата са доста понамалени, та не се чуди. Примери: Total Quartz 9000 5w40 5l - 41.90лв,
                Total Quartz 7000 10w40 diesel 5л 36.90лв, MOTUL 6100 SYNERGIE 10W40 5л 52лв, Motul 8100 X-cess 5W-40 5л 59лв.
                Филтри МАН има, миналана седмица си купих маслен и въздушен.
                Да питам и аз нещо: заден буфер кат. № 55060-0F600 от фирма FEBEST - само това намерих сега в нета. Как е като качество и дали да търся друг и откъде?
                Последно редактирано от ico_dok; 29-09-15, 21:08.

Коментар

Аз сложих филтър Ман като взех джипа, и след 3000 км се запуши, то си е от горивото де, но след като сложих филтър Mahle спрях да зареждам на ОМВ и нямам проблеми от тогава.
                  Nissan Terrano 2.7 TDi
                  ----------------------------
                  Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Двигателя е малко по-шумен. Нищо повече. Спокойно можеш да смениш сега с 5W40 (лично съм карал само с MOTUL такова). До лятото ще си се посгъсти. Ако не навърташ пробег, споконо можеш да караш с по една смяна на година, горе-долу по това време.

Коментар

Аз от 3-4 години съм само с MANN. Не знам с какво карате, ама запушване не е имало никога нито на масления, нито на горивния. И зареждам точно на OMV, само обикновена нафта. Освен по някое и друго малко боклуче на дъното на горивния, нищо друго не е имало. И добавки не слагам - само двутактово масло.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Двигателя е малко по-шумен. Нищо повече. Спокойно можеш да смениш сега с 5W40 (лично съм карал само с MOTUL такова). До лятото ще си се посгъсти. Ако не навърташ пробег, споконо можеш да караш с по една смяна на година, горе-долу по това време.
                        При работа с масло 10/40 и 5/40 (да кажем от един и същ реномиран производител) - с кое масло мотора ще е по шумен през лятото?

пс: вече 2 смени карам с 5/40 и вече съм купил за 3та смяна пак такова - вече съм забравил имаше ли разлика в шума.

Коментар

С 5/40 е най-шумен. с 5/50 (с каквото съм в момента) е най-безшумен, но зимата върти горе-долу като с 15/40, докато с 5/40 върти значително по-пъргаво.

Карай си с 5/40, кво ти пука? Аз понеже сменям 2 пъти в годината, лятото сипвам 10/40, щото не виждам смисъл по по-скъпото, докато за зимата си има явна разлика във въртенето при -15 и надолу.

Коментар

Вече съм с правилните амове и пружини,3 инча Треил мастер ето как се получи:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151007_130309.jpg
Прегледи:1
Размер:241.9 КБ
ID:5685735Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151007_142036.jpg
Размер:263.4 КБ
ID:5685736Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151007_142051.jpg
Размер:253.0 КБ
ID:5685737Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151007_141922.jpg
Размер:230.0 КБ
ID:5685738Сега трябват и едни 31ци,че с тези изглежда смешно

Коментар

Снимай го на равно.за да добием реална преддтава как стои.че така е кат за реклама увиснал

Коментар

Тия дни ще му направя фотосесия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X