Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Террано 2 - още едно попълнение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Террано 2 - още едно попълнение

Кажи си мнението за тези дали ще станат : http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=188062

Коментар

Премери колко см мах трябва да са събрани и около колко разгънати и ще измислим нещо.
      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Ми, не мога да си кажа мнението. Питай колегата за дължини от център до център свити и отпуснати, сравнявай с таблиците на TrailMaster и преценявай. Понякога се налага като сложиш по-дълги, да коригираш височината на тампоните например. С подложки. Аз не съм правил такова нещо но и не съм подскачал чак толкова, че да думка яко по тампоните. TrailMaster не споменават за някакви нужни корекции и съответно не съм се занимавал.

Ето ти бол информация:
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...01#post1632601
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От инфото разбирам,че му трябват мин дължина свити - 356мм +30-60мм,а дължина отпуснати - 596мм + поне 70-100мм,нали така?
          като + е необходим след последният лифт
          което прави събрани 380-390мм,и 670-700мм разпънати?
          Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
          Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
          Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
          Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

В инфоро пише какви амове за какъв лифт се ползват. Ако лифта е над 50мм обаче, вече трябват подложки между шасито и тампоните. Проверява се като се махнат пружините, остави се да легне на противоударните тампони, или те дори се махнат, и се види какво ограничава хода на задния мост - амовете, или тампоните (или ако ги няма - примерно 3-4 пръста разстояние между моста и шасито са еквивалентни на това, което ограничава здрав тампон.

Та, ако с махнати тампони ляга на амове (което най-вероятно ще се случи), ако между моста и мастото, където нормално е закачен тампона има по-малко от около 4 пръста разстояние, подложки не трябват. Ако има повече - трябват толкова че да се докара по-малко от въпросните 4 пръста. Идеята е при удар той да се поема от смачкания тампон, а не от амортисьора, защото тогава или ще избие захвата, или ще повреди самия амортисьор.

С въпросните TrailMaster от темата грижи с удари не съм имал. Но не съм хардаджия, щото съм шубе. Тоест чекнал съм го как ли не, но без екстремални преживявания повече от да речем минаване със 70 през голям легнал полицай. Беше от зор, беше натоварен, нямаше последствия, но не усетих и кой-знае какви удари по окачването.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Понеже и на мен ми се налага да сменям задните амортесьори, ще се забъркам и аз в темата. Надявам се колегата, автор да няма нищо против.
              В общи линии, разбрах, че трябва да търся по размер. Той обаче зависи дали автомобила има лифт. Обаче тук идва смешното за вас и неприятното за мен. Аз как да разбера, дали моето терано има лифт? Дали в момента съм с оригинални по дължина амортесьори? Единственото, което в момента знам за тях е и че са жълти, че са изпуснали. Свалянето им и меренето (крайно неприятен за мен вариант) решение ли е? Неприятен е варианта, защото нямам гараж където да се разколачи, т.е. ще трябва да седи при някой майстор (а такъв уви все още не познавам), пък да се търсят новите...
              Между другото почти всичко от написаното е валидно и за предните и имам огромното желание и тях да сменя, но по горните проблеми важат и за тях. С едно допълнение, че предницата ми е малко по-клекнала, и за да изравня с дупето, ще трябва да се повдигне с около 30-40мм... Искам да го направя, но това означава, че и размера на предните може би ще се промени? Наистина ми е трудно да се ориентирам.

Спарки, ако ти докарам чудовището на билата, ще можеш ли да прецениш нещата на по сокче

Коментар

Първоначално публикуван от vladdark Преглед на мнение
                Понеже и на мен ми се налага да сменям задните амортесьори, ще се забъркам и аз в темата. Надявам се колегата, автор да няма нищо против.
                В общи линии, разбрах, че трябва да търся по размер. Той обаче зависи дали автомобила има лифт. Обаче тук идва смешното за вас и неприятното за мен. Аз как да разбера, дали моето терано има лифт? Дали в момента съм с оригинални по дължина амортесьори? Единственото, което в момента знам за тях е и че са жълти, че са изпуснали. Свалянето им и меренето (крайно неприятен за мен вариант) решение ли е? Неприятен е варианта, защото нямам гараж където да се разколачи, т.е. ще трябва да седи при някой майстор (а такъв уви все още не познавам), пък да се търсят новите...
                Между другото почти всичко от написаното е валидно и за предните и имам огромното желание и тях да сменя, но по горните проблеми важат и за тях. С едно допълнение, че предницата ми е малко по-клекнала, и за да изравня с дупето, ще трябва да се повдигне с около 30-40мм... Искам да го направя, но това означава, че и размера на предните може би ще се промени? Наистина ми е трудно да се ориентирам.

Спарки, ако ти докарам чудовището на билата, ще можеш ли да прецениш нещата на по сокче
                И аз бих ти препоръчал да го погледне някой дето знае,но с това сокче дали ще стане...

Коментар

Сокчето е само за да се видим Натиснете снимката за да я уголемите

Име:storstark.gif
Прегледи:1
Размер:4.2 КБ
ID:5616428. Не става дума за работа или нещо такова. Иначе препоръката ти е точна и аз също мисля така, но както писах, не зная такъв човек. По едно време ходих до Дядо Владо, но и тогава, той ми каза, че е по-добре Спарки да и хвърли едно оче.

Коментар

Sparky ще трябва и двете да ги гледа,че нещо тотално се обърках с тия размери,мерения и т.н. Реалното повдигане от подложките е около 45мм,не мисля че ще има проблем с тампона ама трябва да се види,за него пък изобщо не се бях сетил,че може и той да окъсее.

Коментар

Май излишно се притеснихте-и все пак ако имате съмнения и няма кой да ви каже свалете старите....не е толкова трудно-

Коментар

Трябва да сменявам маслата(скорости,раздатка,диференциали),някакви идеи за марка и откъде да се купят ?

Коментар

Моето е с крънски пружини +5см.повдигане спрямо оригиналните.Спрях се на задни амове от Патрол Y60.Те са малко по-дебели от тези на Тераното и в разпънато състояние са около 3см. по-високи.Единствената разлика за монтажа в двата амортесьора е в по-големия диаметър на дупката на долното ухо при тези от Патрола.Проблема реших като направих дистанционни втулки, които набих предварително и след това оригиналните болтове си паснаха.Така съм вече около 3години и проблеми нямам никакви.
                          Та...като чета цялата тема, направо много сложна ми се види, че я правите работата.
                          Принципно грубо казано с колкото увеличаваш разстоянието от моста до купето/или до рамата все тая/, горе-долу с толкова трябва да се удължат и амортесьорите.Едно от важните неща е разбира се да се направят и точните корекции по противоударните тампони, защото и те трябва да претърпят промяна.
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                            Трябва да сменявам маслата(скорости,раздатка,диференциали),някакви идеи за марка и откъде да се купят ?
                            Аз съм навсякъде с Кастрол,задния диф-синтетика за този тип/около 40 лв-литъра/-дава и по-добър разход освен всичко останало.Разбира се излиза доста солено ако е всичко наведнъж.Аз сменях поетапно.

Коментар

Смених маслата,сложих някаква марка fuchs,дано да е добро(ужким е немско).

Коментар

Първоначално публикуван от andrew Преглед на мнение
                                Смених маслата,сложих някаква марка fuchs,дано да е добро(ужким е немско).
                                Аз до преди 5 години работех за официалният им вносител. Поне тогава си идваше наистина от Германия - и наливното във варели, и бутилираното. Иначе от 6-7 години карам с него, включително и на Кията - проблеми не съм имал
                                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X