Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с горивото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с горивото

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
    Относно проблема с нафтата. Благодаря на отзовалите се Оказа се, че маркучетата за обратната нафта са прегоряли и напукани. Нали са под кулъра та не се вижда, че сълзят и явно от там влиза и въздух. Днес ги подмених и струва ми се, че проблема е отстранен. Стискайте палци, че ме е страх да се боря с помпи, щуцери или други джаджи от които нищо не разбирам. Хубав ден на всички
    От тях пък що да ти се изпразва горивния филтър??????????

Коментар

Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение
      Относно проблема с нафтата. Благодаря на отзовалите се Оказа се, че маркучетата за обратната нафта са прегоряли и напукани. Нали са под кулъра та не се вижда, че сълзят и явно от там влиза и въздух. Днес ги подмених и струва ми се, че проблема е отстранен. Стискайте палци, че ме е страх да се боря с помпи, щуцери или други джаджи от които нищо не разбирам. Хубав ден на всички
      Надали е от това. Преди време и моите бяха напукани и сълзяха, но никога не съм имал проблем с паленето.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При мен крайно инцидентно текнаха 2 от маркучлетата за обратното гориво, направо локва под колата, е проблеми с паленето никакви.

Прегледайте всички маркучи

Коментар

Ако беше казал какъв ти е двигателя и колата, щях да ти кажа че са маркучетата веднага. Отделих 10 минути да търся каква кола имаш - и някрая не си написах мнението защото не си заслужава аз да си губя времето заради мързел на друг.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Ако беше казал какъв ти е двигателя и колата, щях да ти кажа че са маркучетата веднага. Отделих 10 минути да търся каква кола имаш - и някрая не си написах мнението защото не си заслужава аз да си губя времето заради мързел на друг.
            Не са само маркучетата. Има и друга неизправност. Няма как през обратната нафта да изпразва помпата, ако всичко е в ред - на изхода на помпата към дюзите има клапанчета, които отварят на около 10 бара.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

През горивопроводите за високо налягане нищо не минава, не е до клапанчетата само - рябва да премине и през хлабината на иглата на разпръсквача. А тя е няколко микрона, оригинално.
              Има неплътности по пътя на горивото в помпата, но с тази не съм детайлно запознат и няма смисъл да гадая повече.

По-горе като казах че съм знаел за маркучетата, това щеше да е предположение, разбира се - то и сега не сме 100% изяснили повредите, тогава пък хич... но липсата на инфо за двигателя води до изтрели в мъглата.

Коментар

Обикновена архаична VE помпа. С електронен авансатор и електрическо управление на контролната муфа. Даже е по-проста от класическата VE помпа с жило.

Коментар

100% не от точно тези маркучи.И колегата е писал,,Колата е Терано дизел 2000 г-при това с маркучи за обратната нафта-това говори доста за кой мотор става дума
                  Последно редактирано от milchev74; 07-06-14, 21:52.

Коментар

Хора! Пали бе - като пушка си запали от раз днес след повече от денонощие изчакване! Значи смених първо този маркуч, от който видях, че църцори нафта с един шлаух, който имах подръка /той е за високо налягане и е по-плътен та се надявам да нямам проблеми - да омекне например./ На снимката се вижда омазненото от нафта следващо маркуче. Та тогава свалих кулера, изтърчах да си купя маркуч и смених всичките нагорели и напукани стари маркучета. А може би/ според това, което чета от вас/ най-важното- подрязах малко маркучите, които излизат от горивния филтър, въпреки че си бяха сухи но ми се сториха понапукани от скобите към филтъра. Всъщност от там/ от този отпред-към радиатора който е/ като надух с уста установих, че от някъде излиза въздуха.. Да не би този маркуч, който замених с шлаух да е не е за обратна нафта и там да е бил проблема?.. Не зная но факт, че сега като пробвах колата си запали от раз без въртене и мъка. Така или иначе проблема изчезна и съм благодарен на всички включили се
                    Terrano II R20 TD27Ti

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X