Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки за фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки за фарове

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
    В закона упоменато ли е точно какви трябва да са дневните светлини?
    по спомен не са упоменати точно.............. пише дневни или къси, което означава че може и само къси, както е в случая с модула, без да светят габарити!!! но в тунел и нмалена видимост, пак според закона трябва да се включват "нормалните" фарове вкл. габарити.
    канадската версия е по-яка, по презумция дългите се ползват рядко и като ги ползваш за дневни /намалена мощност/ изравняваш живота им с късите /това за колите с 2 крушки/ ама както вече казах, при мен не се получи

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Не съм писал, че заслепяват. Ден е все пак. Просто на мен ми е неприятно когато някой ми свети в очите. Дори законно.
      А иначе ти се правиш на умряла лисица. Или искаш да ме убедиш, че не знаеш какво е нажежаема жица и шим... и какво се получава.
      Получава се това, дето съм измерил - като цвят мяза на мигач и харчи 20 вата. Мога да го намаля и още, мога и да го усиля. Пак да кажа че е правено с едничката цел да не се занимавам с кьорави катаджии. Толкова и свети.

Що не вържеш 3 по 60 вата последователно и да сравниш.
      Защото тая постановка няма връзка с дневните ми светлини. 3 по 60 вата последователно няма да харчат 1/3 мощност, Вальо. Тоест, общо трите ще харчат 20 вата, а всяка от тях - по 6.66 вата. Няма да свети и като фас - въпросните 20 вата са разпределени върху 3 пъти по-голям като габарити реотан. Това без да взимаме предвид променящото им се от жегата съпротивление.

ПП Още не съм чул някой в България да има фарове които пречат.
      Аз пък още не съм чул някъде да могат истински да премерят нечии фарове срещу вменяема сума. Ама на първо време не е и нужно - сигурно на 1/4 от автомобилите по пътищата фаровете не отговарят на никакви норми дори за реглаж, което се мери във всеки сервиз. Нищо че са си заводски. Сигурно някакви пак 1/4 няма да минат газ анализатора. Тоест, един доволно голям процент коли с издадени талони за преглед на практика не отговарят на нормите, които въпросния преглед трябва да установи. Кво правим?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Светите си кой с каквото има,то и тук са едни лилави,едни разчекнати,едни реглажи по палмите………не си е работа.Имаме поне пьтища макар,че това укрепване на багаж вьрху пикапа за нищо го нямат и току прескочиш някой матрак на магистралата.

Е те за това сега ще пробвам 80 ватови на дьлгите на едната кола и ако издьржи фара и кабелите му на 3 крушки да светят в него едновременно ще стане играта,ако не ммммммм кабели и релета и 100 вата на дьлгите,че допьлнително монтирани халогени трябва да ги покривам легално и се губи кефа.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          .....Тоест, общо трите ще харчат 20 вата, .....
          Трите де.. Ако държиш непременно да е една, вържи си я на 7-7.5V. Tам некъде се падат 20тина %.

Отказвам се.
          Цяла тема се опитвам да кажа, че 10W насочени правилно светят повече от 100W разпилени по боровете.
          Същото е с дългите. Еле па добре регулирани.

ПП Осветеност се мери със светломер.
          ППП Ват , евентуално, показва колко ток харчи една крушка. Не колко свети. Нито къде свети. Имам един котлон 2кW. Ми не свети силно.
          Последно редактирано от drukman; 28-12-13, 08:36.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Трите де.. Ако държиш непременно да е една, вържи си я на 7-7.5V. Tам некъде се падат 20тина %.
            Вързал съм ги на около 30% консумация, преценявайки на око колко светят при тая консумация. Ми светят достатъчно за да се вижда че съм ги пуснал при слънчево време, което е и целта на мероприятието. На мен дневни светлини за друго, освен да не плащам глоби, не ми трябват. За това че те дразнят аз не съм виновен. И мен ме дразнят. Просто никой не ми е предоставил избор дали да ги включвам или не.

Относно къде са 20-те процента:
            Rerated luminous intensity = (Va/Vd)^(3.4 to 3.5) x Luminous intensity at design voltage
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ППП Ват , евентуално, показва колко ток харчи една крушка. Не колко свети.
              Идеята ти я разбирам,но не сравняваме котлон с крушка,а с друга такава.

Ето една таблица за идея на тоя които си тьрсят крушки,Н4 Рали да речем с 80/85 вата колко вади пред нормалната 60/55.Майната им на лумените,на пьтя ми свети много по-добре от скьпата Силвьрстар и не гори толкова та има нещо зад тия ватове най-просто казано.Сьс смяна само на крушка е това,както казах мога да сменя и целия фар,но след смяна на крушки САМО се загуби смисьла - сравнявам с 3 други коли заводски ксенони.

http://www.danielsternlighting.com/t...ulb_types.html

Н7 виж,за 10 вата разлика ти дава почти 30% повече лумени и както казах сьвсем осезателно се вижда на пьтя или аз сьм кьорав и за това си взех 6 резервни крушки.

Мислех ХИР да слагам ма не карам из горите и ме домьрзя,за вас е друго обаче.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X