Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крушки за фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Крушки за фарове

Мен леко ме изненадва това с температурата на излъчване, но може и така да е.... излиза, че ще свети примерно 10 пъти по слабо като интензитет, но все пак не като изгасващ фас, а като тъкмо дръпнат
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      .... но все пак не като изгасващ фас, а като тъкмо дръпнат
      Ми.. да. Пробвай с 2 12V крушки вързани последователно на 12V. Същото е.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        Мен леко ме изненадва това с температурата на излъчване, но може и така да е.... излиза, че ще свети примерно 10 пъти по слабо като интензитет, но все пак не като изгасващ фас, а като тъкмо дръпнат
        "дневните" светлини на шкодата са ми дългите, пуснати на 30%. И на светло се виждат предостатъчно, а на тъмно даже заслепяват.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          "дневните" светлини на шкодата са ми дългите, пуснати на 30%. И на светло се виждат предостатъчно, а на тъмно даже заслепяват.
          От тебе не очаквах да си вържеш дългите за дневни.
          Ми те светят в очите на тия срешу тебе. Слабо или силно не е голяма разлика. Дразни.
          .... това 30% как го мери? Със светломер?
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Аз пък си премерих волтажа в/у крушките при запалена кола и пуснати къси. Сложих релета и 4 квадрата кабел. Получих 1,8 волта повече при същите условия. От тогава виждам
            Точните стоиности преди/след не помня,че беше преди 6 години. Сега съм се наканил да ги мия (фаровете) че видимо са сменили цвета.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

При мен т.нар. дневни също го играят дългите на 30%.Имам си монтирана система и тя е програмомируема/можеш да избираш от 20-50%-та така се определя на колко % е /.
              Гледах ги доста след монтажа,за да преценя дали това 30% в дневни условия е достатъчно,за да не споря в последствие с органите на реда и не съм установил през деня да заслепяват.За нощно време не знам,а то и няма смисъл,защото тогава се кара на къси и проблема го няма.
              П.П.Колкото и да има някакъв ефект на заслепяване през деня,няма нищо общо с масово монтираните ксенонови системи на обикновен рефлектор...е това вади очи и денем и нощем и е направо опасно...
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

аз също съм с модул, който пали/гаси светлините плавно и се регулира колко напрежение да подава, при мен е 30% но поради особеностите на японските инженерни решения за дневни са късите, но мога да пусна и дългите /светят едновременно/ - гледах специално - не заслепяват!
                по темата: както беше казано, огромно значение имат самите фарове, на Субито фаровете светят мннооого слабо и то не само заради фолиото и им сложих найтбрекери.......... щото са четири, удоволствието излезе над 70лв. и постигнах да светят значително по-добре спрямо старите крушки, но не повече от Хондата, която е с най-обикновенни крушки от 4лв.

ето фолиото
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0037.jpg
Прегледи:1
Размер:76.3 КБ
ID:5547919

Коментар

Между другото аз имах съмнения относно японските инженерни решения при монтажа на Тераното,но...всичко си излезе съвсем европейско/нали се произвежда в Испания и явно системата е поевропейчена/.Тогава обаче чух от доста места,че всъщност японските инженерни решения успешно се заобикалят,но изисква някаква специфика при монтажа/основното май е ,че където "нормалните" системи имат + на японските е -/
                  Та...според мненията не е невъзможно и ти да имаш свързване към дългите ...
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    Между другото аз имах съмнения относно японските инженерни решения при монтажа на Тераното,но...всичко си излезе съвсем европейско/нали се произвежда в Испания и явно системата е поевропейчена/.Тогава обаче чух от доста места,че всъщност японските инженерни решения успешно се заобикалят,но изисква някаква специфика при монтажа/основното май е ,че където "нормалните" системи имат + на японските е -/
                    Та...според мненията не е невъзможно и ти да имаш свързване към дългите ...
                    аз имам към дългите, но модула не може да пусне само тях - пуска късите, а като бутна лостчето пали и дългите на 30% а при мен в този случай светят заедно и двете , доста си играхме /аз главно клечах отстрани де/, хем бях взел от тези с управление по минус, но не не стана само за дългите.......... и така ми върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      30% какво? Ако е 30 % от номиналното напрежение - не вярвам в резултата (понеже ти вярвам естествено, по скоро ще съм силно изненадан от резултата , ако е 30% от интензитета на излъчване, ОК, но тогава напрежението със сигурност е над 50% от номинала
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:modul.jpg
Прегледи:1
Размер:88.7 КБ
ID:5547935

ето какво е написал производителя, колко е вярно не знам, но на 30% крушките светят точно колкото да спазваш закона, като се смрачи си пускам нормално фаровете

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Ми те светят в очите на тия срешу тебе. Слабо или силно не е голяма разлика. Дразни.
                          Kвалитетените коли имат заводски заложени две програми за дневни светлини. Едната е "скандинавската"-светят късите светлини. Другата е "канадската" светят дългите на 30%. Така, че нищо няма да те заслепява. Аз лично харесвам "канадската" и така са настроени моите коли които имат такава опция. Отделно съм много против дневните светлини.
                          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

В закона упоменато ли е точно какви трябва да са дневните светлини?

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Еми то на дневните замисъла им е да светят в очите на тия срещу тебе. Конкретно моите дразнят по-малко от фабричните диодни на Audi например. Ако зависеше от мен понятие "дневни светлини" въобще нямаше да има. Това съм го направил за да си спестя глобите. На тераното като бях с диодни на третото спиране от кьорави катаджии се отказах да ги ползвам.

Как съм мерил - що се правиш на умряла лисица? Сигурно и мултицет не знаеш какво е? 60 ватови крушки харчат по 20 и малко вата бройката. Както и да се пънат, ничии очи няма да извадят, поне до 17:00 - 17:30 сегашно време. После се пускат нормалните фарове, а дневните изгасват. Като ги намаля още ще започнат да светят като фасове.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съм писал, че заслепяват. Ден е все пак. Просто на мен ми е неприятно когато някой ми свети в очите. Дори законно.
                                А иначе ти се правиш на умряла лисица. Или искаш да ме убедиш, че не знаеш какво е нажежаема жица и шим... и какво се получава.
                                Що не вържеш 3 по 60 вата последователно и да сравниш.

ПП Още не съм чул някой в България да има фарове които пречат.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X