Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Патрол 33" ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гуми за Патрол 33" ???

Според мен 0-лево ЕТ е малко...
    Компромисно може да се търси -15...на моя беше -20 и с 6см. разширители си заспиваше!
    То за калянето...пак ще се каля и +-сово да сложи,все пак колелата се случва и да завиват,а тогава...и на тавана ще има,ако си в кереча!
    Само да вметна...при различни широчини на джантите и ефекта от отрицателното ЕТ е различен.Тоест при джанти широки 7"...ет -20 ,ще е по вкарано навътре от същото ет-20 на джанта примерно широка 10".
    За колегата/понеже вероятно останалите пишещи тук знаят/,...ЕТ-то всъщност е разположението на частта където се захващат болтовете на главината спрямо средата на джантата.Тоест когато централната планка на джантата с дупките за болтовете е точно на средата спрямо външните ръбове имаме 0-лево ЕТ,ако същата е по-назад от центъра в посока към главината вече става -,а съответно ако е след центъра навън става +.Та ще имаме и различно отстояние от главината на джантата.
    Понеже колегата го гледам,че търси тесни гуми и съответно заглежда джанти 7"...затова и по-горе си позволих да дам мнение,че е добре ЕТ-то му да е между -20 и -30.
    Ако сложи 8" джанти съответно бих казал -15 до -20,ако сложи пък 10"/което няма да стане/ и аз бих казал 0-лево ЕТ.
    При мен с 2.5" на Трел мастер и 4см. допълнителни подложки отзад и бодилифт 4.5см./ако го сметнем от стандарта излиза повдигане близо 15см./,при гума 33х12.5"х15" широка ми опираше като се усуче моста в зоната на болтовете за коланите.Джантите бяха 8" и ЕТ-20.След това с 10.5" нямам спомен да ми е опирало,но...разликата в повдигането при мен е някъде Х 2 спрямо зададеното!!!
    При неговите 7см. и плитки джанти това ще се случва и с по тесни гуми като 10.5".За това според мен е добре да се изнесат малко повечко встрани гумите.Ако тогава пък има риск или съмнение,че може да опират в арките...следва или още малко повдигане...,след това пък RD28T няма да има сулук пък на старта и ще трябва да се обогати малко горивото от ГНП-то и...т.н. по каналния ред,до смяната с RB25...То излезе ли се от заводските параметри с нещо...филма става многосериен!
    Принципно...малко по-широко според мен винаги е по-добре,от малко по-тясно,а ако не иска да му хвърлят гумите...ами да стои само на асфалта и там няма да има проблем
    Който вкарва джипа си в гората и в калотията...ами няма начин да не се поизцапа,ама то в това и му е чара...да не можеш да виждаш през прозорците...
    Извинете ...май ме налегнаха спомени по по-хард изпълненията

Поздрави!
    Последно редактирано от lubashki777; 27-09-13, 20:08.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Това е горе-долу 32-ка. На тебе ти трябва малко по-голяма.
      Какви трябва да са гумите и ,ако може да ми кажете какво точно трябва да пише на джантите /колко да е J-то/ ,за да започвам да търся.

Коментар

Първоначално публикуван от edd2 Преглед на мнение
        Какви трябва да са гумите и ,ако може да ми кажете какво точно трябва да пише на джантите /колко да е J-то/ ,за да започвам да търся.
        Нали ставаше въпрос за 33-ки? Ако не искаш BFG, а някакви други, вероятно ще трябва да търсиш 285х75/R16

Ей го Патрул с такъв размер и джанти с ЕТ 0.

Ей ти го и с BFG 33x10.5 R15 на джанти с ЕТ -22

За ширината на джантата (въпросното J) най-вероятно ще намериш 8J. На такава съм монтирал гуми 235, 265 и 285, макар че в първите два случая бих предпочел по-тясна джанта - 7J, ама няма такива.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже вече се оглеждам за гуми 16-ки ми направи впечатление,че на размер 255/85 R16 BFG-ча са доста по-скъпи от Тойото.
          И последно какви гуми да търся: 255х85х16
          265х75х16 ?
          265/75 е по-малка. Както някой ти каза по-горе сравнението по-скоро е между 285/75 и 255/85. Аз определено харесвам вторите - голямата височина на балона (както и доста твърдия борд на Тойото) позволяват спокойно каране с много ниско налягане. Когато наистина ти затрябва широка гума дали
          ще е 255 или 285 все тая. Обаче на 255 като пуснеш въздуха на 0.6 - 0.8 и става уникален валяк. 3 и кусур тона натоварен патрул оставя следа в мек пясък дълбока 4-5 см.

И като стана дума за купъри... тойо е много здрава гума
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Джанти и 15" и 16" с офсет -40 се намират спокойно.Нови китайчета са около 420-430лв.Виж за втора употреба...май и двата цолажа трудно се намират с голям отрицателен офсет...
            Относно гумите...на 15" просто са малко по-евтини,а и за офроуд според мен е по-добре да е по-малка джантата и гумата да е с по-висок борд.Така гумата обира по-добре неравностите,камънака и т.н.
            По тази причина и аз съветвам да се мине на 15"...ако джипа е с друг цолаж!
            П.П. 7см. повдигане за дълга база Патрол...не е чак толкова много.Като се замислите по-малко е от 3"...Масово има направени Патроли като този дълги с 4" окачване,което е нещо като 10см. лифт,да не говорим ,че има и по-високи...
            Поздрави!
            Дай някакъв линк,може и на лични. Аз няколко пъти търсих джанти с -40 16-ки,ама явно не търся,като хората.
            Мерси!

Коментар

Ориентирах се към това- Toyo Open Country MT 255/85/16.
              Само кажете с какво ЕТ и какво J джанти да търся,за да избегна каквото и да е опиране на гумата някъде.

Коментар

Само кажете с какво ЕТ и какво J джанти да търся,за да избегна каквото и да е опиране на гумата някъде.
                Тойо-то е хубава гума. ЕТ 0 или минусово. По-добре ще е за тази ширина на гумата джантите да са 7J, но малко се съмнявам, че ще намериш. 8J също ще върши работа.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен ако се намери джанта с 7J и ЕТ -15 до -20.
                  Най-вероятно обаче трудно ще намериш точно такава и ще минеш на вариант 8J,за която според мен стига и ЕТ -15.
                  Принципно както писах по-горе,с по-изхвърлена джанта освен по-голяма стабилност по завоите и най-вече по странични наклони, вероятността да ти опре по-високата гума /33"/ в подкалниците става нищожен.Имай предвид,че при недостатъчно повдигане обаче и изнасяне навън на джантите има пък вероятност при усукване на моста, а и при рязко свиване на окачването надолу да опрат на арките на калниците.Това ще трябва да се провери след монтажа доколко е възможно да се случи и...ако се налага ще трябва да се надигне още малко Патрола по някой от познатите начини/подложки на пружините или пък бодилифт-последния по-възможност да е в малки граници-колкото да компенсира евентуалното опиране в арката,за да не мести много центъра на тежестта на джипа нагоре!/.Може разбира се и просто да орежеш арките на калниците и така проблема се решава много бързо,ама...не всеки го предпочита !
                  П.П. Ето и снимки на бившия ми Патрол с гуми 33х10,5х15 и джанти 7J ЕТ -20

На мен съвсем не ми изглежда прекалено изхвърлени.Разширители те са 6см. и бяха съвсем достатъчни!
                  Поздрави!
                  Последно редактирано от lubashki777; 28-09-13, 08:13.
                  NISSAN FOREVER

Коментар

...... както писах по-горе,с по-изхвърлена джанта ......... вероятността да ти опре по-високата гума /33"/ в подкалниците става нищожен.Имай предвид,че при недостатъчно повдигане обаче и изнасяне навън на джантите има пък вероятност при усукване на моста, а и при рязко свиване на окачването надолу да опрат на арките на калниците.....
                    .....
                    Да, на Y60, ако опира нещо с 33-ки то са точно арките, а не подкалниците. Това дори и с джанта +5, а не с -хх.
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

... П.П. Ето и снимки на бившия ми Патрол с гуми 33х10,5х15 и джанти 7J ЕТ -20

...
                      Абсолютно безсмислено е да се пускат линкове към снимки, които са качени като прикачен файл в някой друг форум. Стандартните настройки на форумите обикновено не позволяват разглеждане на прикачени файлове без регистрация!
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега ако искаш мини към сервиза да ти покажа едни джантички да добиеш някаква предства горе доло... и да си поговорим ако не друго поне ще се запознаем.(сервиза се намира в кв.Бойката до входа на Пътстрой бетоновия възел) а и телефона ми го има в подписа.Поздрави.А само да попитам какво ще кажете и за кумхо кл 71??? в размера на 33??
                        Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
                        КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Абсолютно безсмислено е да се пускат линкове към снимки, които са качени като прикачен файл в някой друг форум. Стандартните настройки на форумите обикновено не позволяват разглеждане на прикачени файлове без регистрация!
                          Ами...не намерих същата тема тук и въобще не съм съобразил,че файловете са прикачени
                          Всъщност...колегата си е регистриран и би трябвало както аз ги виждам,така и той да ги вижда...
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Не виждам снимки !

Коментар

Не виждам снимки !
                              Ей сега ще ги пусна отново...
                              Както писах и по-горе Стария ми Патрол с джанти 7J ЕТ -20 и гуми 33х10,5х15".
                              Не изглеждат според мен прекалено изхвърлени и с 6см разширители направо спят.
                              С ЕТ 0 ще са по-прибрани и на мен ми се струва че няма да е добре!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CAM_0142.jpg
Прегледи:1
Размер:109.7 КБ
ID:5522298

Име:CAM_0143.jpg
Размер:135.2 КБ
ID:5522299

Име:CAM_0144.jpg
Размер:132.0 КБ
ID:5522300
                              NISSAN FOREVER

Коментар

...
                                С ЕТ 0 ще са по-прибрани и на мен ми се струва че няма да е добре! ...
                                Няма да има никакъв проблем.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X