Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се запиша и аз в клуба Nissan Terrano II 2,7 TDI реколта 1998

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да се запиша и аз в клуба Nissan Terrano II 2,7 TDI реколта 1998

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    Аз съм взимал такъв маркуч от Ауто Плюс. Имат магазин в Силистра. Тук, поне в Пловдив е марка Gates.
    Трябва да си сигурен че маркуча е горивен. Ако не е, нафтата го удървя и се сцепва. Тук в София по автомагазините общо взето масово са едни и същи, и до сега не съм имал проблем.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На Гейтс става 3,2мм вътрешно ако не се лъжа.А скобичките не съм ги слагал и вече втора година нямам проблеми.

Коментар

Днес имах странен проблем .... След като горивото ми е на 1/4 /първа бяла черта/ имам 10 литра изгорени от последното зареждане, днес шефа ми като решил да зареди тераното и се стреснал от силният вакум. Според него е запушен филтър на парите в резервоара. Е таквоз жувотно има ли и къде се намира. Терано 2 - 1998 г. Бош система.
        Просто какъв ще е този вакум след 10 литра изгорени колата и да ми направи вакум в резервоара?
        Благодаря предварително....
        Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
        Калоян Кирилов
        LZ2ZGT

Коментар

Колега преди година смених на моето маркучите за излишната нафта и досега е без проблем,куих ги от магазин срещу чатърлъка под блоковете не му помня името.

Коментар

Във всеки втори магазин има маркуч с подходящ размер. Обикновено най-тънкия и с текстилна облицовка. От оригиналния трабва само да си вземете скобичките, макар че не е чак задължително - и без тях е малко вероятно да има проблем.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
              Просто какъв ще е този вакум след 10 литра изгорени
              Ми, като за 10 изгорени литра. Особено между пълен до козирката резервоар и такъв с изгорени 10 литра след пълненето, вакуума може да е доволно голям. А за добър вакъъм е достатъчно и да сипеш топло гориво в топло време, после да изстине както си е в резервоара, и си готов.

Шом пали и върви изобщо не го мисли тоя вакуум. Системата нарочно е направена да държи до определен вакуум или определено налягане (примерно 0.1 бара над и под атмосферното). 0.1 бара вакуум на 70 литра резеровар, дори пълен наполовина, ще доведат до доволно добро изфъщяване при отваряне на капачката, независимо дали е вакуум или налягане.

Коментар

Здравейте, да ви занимавам с нов проблем
                Не светва лампата за подгряването и колата не иска да пали. Според майстора който ме пустосва от два дни компютъра на подавал команда за подгряване.
                Релето и бушоните са добре, аз си помислих първоначално че може да е нещо от алармата но не е от там.

Колата е 2,7 TDI 98 година
                Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
                Калоян Кирилов
                LZ2ZGT

Коментар

А компа знае ли колко градуса е, за да пусне веригата?
                  Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                  Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Че то и на +40 винаги ми е светвала лампата за това не се бях сетил...

Реших да им се обадя на майсторите и те ми се изцепиха че и от компютъра информация към помпата на отивала...
                    Като уточнят проблема ще пиша...

Може ли да е заминал самия компютър гледам в мегапартс че има втора употреба....
                    Последно редактирано от ckaytss; 22-12-16, 09:44.
                    Калоян Кирилов
                    LZ2ZGT

Коментар

Еми не отива информация към помпата. Отиват само управляващи аналогови сигнали, и се връщат пак аналогови сигнали от там. Помпата ти е електрическа, не електронна.

За колко време да се пуснат свещите зависи от датчика за температура на двигателя дето е отстрани на термостатното тяло. Тоя с 2 извода. Но би трябвало да грее дори когато датчика е изключен. Не знам каква е хавата когато е даден на късо.

Коментар

Според мен проблема е именно в температурният датчик. Има ли някъде инфо какви са стойностите на здрав такъв или да се пробва с някой работещ.
                        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
                          Според мен проблема е именно в температурният датчик. Има ли някъде инфо какви са стойностите на здрав такъв или да се пробва с някой работещ.
                          Ако проблема е в температурния датчик, като го изключи от буксата му всичко трябва да се нормализира. Само разхода може да стигне 20-ина градско, но иначе си върви, подгрява и пали нормално. Тоя филм съм го играл - при мен беше прекъсната жица.

Коментар

Ами проблема се оказа кофти сложена аларма преди 3 години ....
                            Сега съм решил за подарък на нисанчето да му сменя маслото на диференциала
                            Във връзка с една скъсана шпилка на стартера ще му търся и кожух от скоростна кутия ама иначе съм си много доволен от животинчето. Благодаря на всички които дадоха идеи и весели празници
                            Калоян Кирилов
                            LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от ckaytss Преглед на мнение
                              ...шпилка на стартера...
                              Моя такива чудеса няма. Стартера е хванат с 2 болта.

Коментар

Както винаги си прав а аз си приказвам пълни глупости... Като говорихме за шпилка и аз слушам без да се замислям
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160914_161613.jpg
Прегледи:1
Размер:55.0 КБ
ID:5738726
                                Проблема е от скъсан болт най-вероятно и нестандартен метод за захващане на стартера от там има изместване на съосието. Другият вариант е да сваляме кутия и да видим как да се запълни с нещо и после да се пробие отвор на правилното място.... Затова май ще е по-добре да си диря кожух от повредена скоростна кутия
                                Последно редактирано от ckaytss; 23-12-16, 18:38.
                                Калоян Кирилов
                                LZ2ZGT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X