Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатикът не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Климатика не работи

Ако няма фреон -Дядо го каза , че няма тръгване на компресора. Ако системата е за допълване ще има подобни симптоми , като за неправилно управлявани клапи. Та през компа не мериме налягане.Но в системата има и други неща , които не се виждат "на уше"...Козата на пръч
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Дядо Владо и Жеко го казаха, но да кажа и аз. Ако няма фреон в системата, няма налягане или и твърде високо /много рядко/,пресостата /датчика за ниско и високо налягане/ не включва вентилаторите и компресора. Копчето на таблото ти свети щото си го натиснал. Вдигни капака и гледай. Щом тръгнат вентилаторите значи в системата има някакъв фреон в границите на датчика. Компресора визуално не можеш да го видиш дали работи, гледай тръбите. Тънката за високо налягане трябва да е топла/гореща, а дебелата за ниско налягане трябва да е студена и да има капчици конденз по нея. Ако това е налице, търси проблема в таблото - клапите които разпределят и пренасочват въздушния поток, филтър ако има и т.н.
      Когато фреона намалее поради нехерметичност, ефективността на охлаждане естествено пада, но по тръбите ще се ориентираш. Не тръгват ли вентилаторите, значи вътре няма никой. Може и датчика, но за това - майстор.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Значи на 4 степен усилваш само вентилатора, скоро сменявал ли си филтъра на купето?

Коментар

И какво ще стане с нов филтър - ледена епоха? А
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

То Тераното на колегата НЯМА филтър на купето
            П.П.Колега провери дали системата в таблото ти прехвърля топло/студено.При мен като купих моя джип вътре имаше проблем със захватите на жилата и...въртиш копчето,а клапата за преориентиране на въздушния поток едва мърдаше.Вследствие на това...уж копчето е на положение студено,а въздуха си излиза от парното на джипа.Ако при теб е нещо подобно е нормално да НЕ усещаш студеното от климатика,защото то се смесва с топлото от радиатора на парното!
            Другото и най-първо което трябва да се провери е дали наистина тръгва компресора/стартираш двигателя и без да пускаш климата загледай шайбата на компресора-трябва да се върти само частта където стои ремъка,след това пускаш климатика и отново гледаш...трябва да се върти вече цялата предна част излизаща от корпуса на компресора-колкото и да не разбира човек,разликата е очевидна и не нещо сложно за констатиране!/
            Ако компресора тръгва,това както писаха и колегите означава,че в системата има някакъв фреон/в противен случай компресора няма да зацепи въобще/.Тогава вариантите са два:
            1.или имаш някъде малък теч и с времето фреона е силно намалял-това съответно води и до по-малко охлаждане на въздуха,а то пък комбинирано с загрятите ламарини на един стоящ на слънце автомобил и...ето ти твоя ефект!
            2.или имаш проблем с клапите в таблото/примерно както ти писах -топло/студено/
            3.на последно място поставям/просто заради по-малката вероятност/ да има нещо заминало по системата на климатика/датчик или нещо друго/
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега компресора без да съм пуснал климатика върти само ремъка, като го пусна започва и една пластина отпред, както казваш ти. Това работи и значи има фреон??

Колата поработи на място с вкючен климатик и малката тръба стана гореща а по-дебелата много малко топла, не се изпоти както казва колегата по-нагоре. От тук съдя, че може пък фреон да липсва?

Другия вариянт е както казваш да има нещо проблем по тръбите за парното, като съм разглобявал да сменя крушката по-рано около централната конзола да съм разместил нещо, но все пак трябва да излиза от някъде тоя студен въздух, поне така мисля. После ще разгобя пак конзолата да видя дали не съм оАкал нещо по жилата за клапите.
              Nissan Terrano 2.7 TDi
              ----------------------------
              Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
                Здравей, днес баща ми установи същия проблем на Еспейса и ме питаше кога последно сме пускали климатика (защото май беше тази година в първите топли дни и работеше). Иначе ако е изтекъл фреона не се занимавай с майсторите в Благоевград- ще ти вземат бая пара, а дали ще направят всичко като хората не е много сигурно.
                Иди в Дупница да знаеш, че ще ти свършат работа и то на по-добра цена- ние преди 2-3 години се "разходихме"... Първо я напълниха с оцветител и покарахме седмица така като включвахме климатика чат-пат (не беше много топло ) и след това видяха от къде е изтекъл фреона и оправиха нещата... до днес. Обаче първо трябва да си запазиш час, че при тях си е постоянно пълно и нямаш шанс иначе. Телефона съм го изгубил, ще питам бащата дали не го пази, че то май и на него ще му трябва.
                Колега мерси за съвета за майстора, но по рано като ми оправяха тия "майстори" тука в Благоевград климатика изобщо не тръгваше като го пусна и със зареждане и всичко незнам какво са правили излезна 100 и няколко лева, не помна точно. То едно зареждане само си е 30 и нагоре лева.
                Nissan Terrano 2.7 TDi
                ----------------------------
                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                  Колега компресора без да съм пуснал климатика върти само ремъка, като го пусна започва и една пластина отпред, както казваш ти. Това работи и значи има фреон??

Колата поработи на място с вкючен климатик и малката тръба стана гореща а по-дебелата много малко топла, не се изпоти както казва колегата по-нагоре. От тук съдя, че може пък фреон да липсва?

Другия вариянт е както казваш да има нещо проблем по тръбите за парното, като съм разглобявал да сменя крушката по-рано около централната конзола да съм разместил нещо, но все пак трябва да излиза от някъде тоя студен въздух, поне така мисля. После ще разгобя пак конзолата да видя дали не съм оАкал нещо по жилата за клапите.
                  Възможно е изпарителя /радиаторчето в купето/ да ти е запушено и фреона не може да циркулира свободно в него и да се изпарява при което се охлаждат и изпарителя и тръбата.

П.П. Щом тънката тръба е гореща, значи компресора вдига налягане, а щом дебелата не е студена, значи, че изпарителя "не студи". Каквито и жила да си объркал, дебелата тръба трябва да е студена.
                  Нека я види майстор да не би фреона да ти е на критичния минимум.
                  сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                  dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    И какво ще стане с нов филтър - ледена епоха? А
                    Нещо такова...
                    Преди години, като взех тераното едва се усещаше и клима, и парно, чуваше се бучене някакво...
                    Накрая стигнах до филтъра на купето - беше така задръстен, че все едно беше набутан плътен парцал вътре.
                    След профилактика на климатика на стенд сега обмислям някакво реле за време, че да спира климатика на интервали някакви...

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                      Нещо такова...
                      Преди години, като взех тераното едва се усещаше и клима, и парно, чуваше се бучене някакво...
                      Накрая стигнах до филтъра на купето - беше така задръстен, че все едно беше набутан плътен парцал вътре.
                      След профилактика на климатика на стенд сега обмислям някакво реле за време, че да спира климатика на интервали някакви...
                      Това последното с каква цел...
                      Лятото и да си работи постоянно особено дългата база при големите жеги малко трудно се охлажда,чак пък да трябва да изключва и да включва на импулси...
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз също съм за сервиза в Дупница,Този дето е в началото,като влизаш от Благоевград.Дават и гаранция.Преди беше една година,а сега ми сменяха преди един месец компресора и ми дадоха гаранция до края на годината.За съжаление също не намирам телефона.

Коментар

От: Климатикът не работи

Тераното НЯМА фреон!
                          Тоест има, ама много малко ... нещо от порядъка на стотина грама ...
                          Лесно е да се "напълни" ... по трудното е да се види от къде "тече".
                          Успех!
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Това последното с каква цел...
                            Лятото и да си работи постоянно особено дългата база при големите жеги малко трудно се охлажда,чак пък да трябва да изключва и да включва на импулси...
                            Аз съм с късо терано и синузита ми е гарантиран ако не го спирам през интервали, и понеже ми писна да натискам по копчето - ще мисля някаква електроника.
                            На средната конзола техниците, дето си играха с климатика измериха -8С с някакъв уред, и казаха, че било идеално...
                            На дълъг път особено не се трае, отпред става морга.

Коментар

Абе требе си сервиз-в къщи няма да стане.Но определенто на Тераното най-силното не му е климатикаПоздрави и успех.

Коментар

-8 C е в сферата на фантастиката.
                                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X