Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатикът не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Климатикът не работи

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
    -8 C е в сферата на фантастиката.
    Е, минуса отпред е по инерция или вместо тире.
    Иначе 8 градуса наистина е добре.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Та на колегата с филтър на купето - ми принципно климатика се ползва със затворена клапа на вход в купето Достатъчно е обяснено в темата. А , Чичо ,може и да не се обдухва изпарителя -на вход или изход заседнала клапа и нъцки. Па нема а се позлатат колегите с климатиците. Па са пари плащат за свършена работа-положителен резултат.Успех!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        . А , Чичо ,може и да не се обдухва изпарителя -на вход или изход заседнала клапа и нъцки.
        Може!
        И нема да го усеща в купето, ма дебелата тръба /ниското/ трябва да е студена ако другото е наред.
        Така като чета, пиша, чета, пиша, май ще доде, че фреона му е аха, аха...да го нема ич.
        Няма ли там дехидратор, стъклено оче, да погледне шава ли нещо в системата, като неще да оди на майстор да премери?
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

минус 8 (-8С показа уреда, с който мереше въздушната струя.
          Не разбирам от климатици, но още мога да вярвам на очите си, и на мен ми се стори абсурдно, ама е...

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
            минус 8 (-8С показа уреда, с който мереше въздушната струя.
            Не разбирам от климатици, но още мога да вярвам на очите си, и на мен ми се стори абсурдно, ама е...
            Няма да споря, но няма начин...
            Между 4 и 9 градуса на централните духалки са най-добрите постижения според специалистите.
            Под нулата на въздушната струя просто не може да се постигне.

Коментар

Абсолютно вярно е...при мен постигнахме миналото лято 6 градуса на място и сервизния работник ми каза ,че е идеално,защото при движение тази стойност ще падне още малко надолу
              Това с минуса...и на мен ми изглежда в зоната на фантастиката...
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Може да е -8 ... ако е в нискотемпературен режим.
                И по-слаб въздушен поток.
                Тоест, ако му е малко фреона ....
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Колега давам ти телефона на майсторите от Дупница звъни им и се разберете ще ти свършат работа с гаранция.
                  0897977395 , Ачката му викаме звъни му и се разберете.Намира се на първия вход за Дупница от към Блг. само направо подминаваш рампата и след 300-400 метра от ляво,сам ще се орентираш по многото коли отпред.
                  Останалите коментари по темата ще са само тракане на зъби и износени клавиши на клавиатурата.
                  Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
                  0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Тераното НЯМА фреон!
                    Тоест има, ама много малко ... нещо от порядъка на стотина грама ...
                    Лесно е да се "напълни" ... по трудното е да се види от къде "тече".
                    Успех!
                    Сигурен ли си в това? На моето по "книга" му дават към 700 грама, уж (по приказки на климатикаджии). Ама му е много - с около 600 работи по-нормално. Пак по приказки на климатикаджии.
                    Ще съм благодарен ако си погледнеш бумагите и кажеш какво конкретно пише вътре за количество на масло и фреон.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Сигурен ли си в това? На моето по "книга" му дават към 700 грама, уж (по приказки на климатикаджии). Ама му е много - с около 600 работи по-нормално. Пак по приказки на климатикаджии.
                      Ще съм благодарен ако си погледнеш бумагите и кажеш какво конкретно пише вътре за количество на масло и фреон.
                      И аз нещо се съмнявам в тия данни.Мисля,че на моето фреона беше около 550 или 600грама...
                      Точно не знам колко трябва да е наистина,но 100гр. със сигурност не е,защото миналата година ми дозаредиха около 200-250гр. при профилактиката
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

REFRIGERANT
                        Type R134a
                        Capacity kg (lb) 0.70 - 0.80 (1.54 - 1.76)
                        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                        Opel Campo 3,1 TD '99
                        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Никой не твърди че трябва да са 100 грама в системата, идеята е че и при 100-150гр. останали вътре компресора може и да включва все още, което не значи че ще охлажда нормално
                          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Здравейте, както казах по-рано -на Еспейса климатика го беше хванала липсата. Вчера отидох при момчетата от сервиза за климатици (в Благоевград, ако някой иска повече информация да пише на лични) и вече официално климатика работи. Излязоха точни пичове, може да е защото им висях на главата, но все пак... Провериха за течове, надуха радиатора на 10 бара, но нищо не откриха. Поливаха със сапунена вода дзверихме се, но пак нищо.... По техните думи в системата имало около 100 грама, а ако имало дупка някъде системата щяла да е празна. Обаче се наложи да махнат тези 100 грама (вече няма такъв фреон- забренен е) да сложат друг тип фреон, които не променял нищо просто нямало от къде да намерят от стария. Учудващото за мен е че сложиха 900 грама Знам че за тераното са около 700 и на тази база ми се сториха доста 900 за еспейса.Питах ги дали са сигурни, рекоха "Твърдо да" и започнаха да пълнят. После ми казаха че радиатора ми е мръсен и го напръскаха с някаква течност, киселина ще да беше, след 5-10 минути го измиха и той взе, че лъсна като нов.
                            Това е от мен, доволен съм от пичовете сега работи климатика, дано да е така и занапред
                            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Колега колко ти струва това удоволствие?
                              Nissan Terrano 2.7 TDi
                              ----------------------------
                              Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Взеха ми само за пълнене-70 лв, защото не се наложи да се разглобява почти нищо-само една пластмаса дето се държи на 4 болта.
                                Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                                Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X