Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разни въпроси относно Терано 2,7 TDi 125кс къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разни въпроси относно Терано 2,7 TDi 125кс къса база

...Здравейте...мисля да обединя в тази тема въпросите си относно наскоро закупената машина.Доста изпопрочетох из темите, свалих си ръководствата (и някои дето очевидно не са за мен) и ето че ми се образуваха въпроси, едва на няколко дена каране. Вероятно са разисквани, но забелязах, че в отговорите има особености според конкретния модел. Та да започна по ред: 1.Забелязах, че долу ниско при колонката на вратите има събрана много кал+форми на флора....чистих мих около шепа пръст от колонка излезе. От подкалника вероятно прониква мръсотията, ама защо няма дупка за оттичане? 2. Миха ми двигателя, ама явно бяха аматьори - утре саморъчно ще повторя процедурата. 3.Та най-сериозният проблем за момента се оказа, че машината взе да гасне. Гасне при тръгване от светофар например или при подход за паркиране. Водих я на тест компютърен, не ми казаха номера на грешката, ама обясниха, че имало запушване на горивната помпа. От прочетеното из подобните теми за задръстени цедки и филтри останах с впечатление, че може проблема да в това, а не е необходимо да се разглобява горивната помпа. Прилагам фотографии на общия вид на двигателя, по които моля някой да ми обясни де да търся тези цедки в моя случай. Мисля да пробвам първо с това преди да отивам на майстор дето ще разглобява горивна помпа....апропо, обясниха ми че отива ден, може и два в зависимост от проблема ...за цена изобщо не стана дума. Склонен съм да отида при майстор или разбирач във Варна - човек проверен и доказан. Знае ли някой такъв?......Благодаря Ви предварително за мненията..............искам да допълня, че щом загасне веднага не пали, а трябва да минат няколко минути та тогава.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от alsash; 19-04-13, 20:07.

От: Разни въпроси относно Терано 2,7 TDi 125кс къса база

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21365114664632748_1.pic.jpg
Прегледи:2
Размер:310.9 КБ
ID:5473329Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6091_std.jpg
Размер:205.0 КБ
ID:5473330Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6095_std.jpg
Размер:203.7 КБ
ID:5473331Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_6097_std.jpg
Размер:172.9 КБ
ID:5473332

Коментар

Здравей и честито !
      Сега по въпросите :
      1) Вероятно има изгнило и оттам влиза мърсотията, свали пластмасовата кора на калника и прегледай, ма не е болка за умиране
      2) Двигателя не се гледа да е миен като хората, напръскай с обезмаслител/безконтатна течност и после на пароструйка, измий и радиаторите, ама там внимателно, да не изкривиш ламелите !
      3) 90% е от цедката на ГНП-то, за да я изчистиш, не е нужно да разглобяваш нищо освен едно болче. Тука колегата описва всичко.
      Айдее УСПЕХ и мноООго безавариини с джипката, да знаеш, че си направил правилния избор

Коментар

....ооо, благодаря за лъча надежда...остава да разбера кое какво е...

Коментар

Честито и от мен.И аз мисля че няма нищо сериозно освен запушването де.Пък и колко по чист искаш да стане двигателя и защо.

Коментар

....от 1984 карам Фолксваген Бръмбар (още го карам)....не ме е страх от двигатели, страх ме е от незнание и мръсотия по двигателя....та така ...искам да ми е чисто, да знам кое какво е .....машината винаги се отблагодарява (лични впечатления)

Коментар

Според мен колега проблема с гасненето не е в цедката,защото при запушена цедка двигалеля не гасне,просто не му стига дебита и не работи на високи обороти или след определени обороти почва да глъхне,но изчисти го профилактично,не е зле.
              Terrano 2 2,7td 1994
              Keeway atv 100

Коментар

....упътването на
                lubashki777
                е толкова добро, че как да не го приложа веднага.....дано е това замърсяване и се размине с почистване ...още днес трябва да се разбере!

Коментар

Колега,не казваш нищо за това,дали си го обслужил,смени ли си филтрите и маслата?Другото,за което се сещам е клапана,който подава горивото към помпата,Спарки май беше писал къде му се намира релето.
                  Иначе дзвера ти е като моя само дето няма АБС,корава и здрава машина.
                  "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                  0878739299

Коментар

Здравейте, както обещах тук съм да докладвам. Упътването си го разпечатах даже, измих повторно двигателя и го метнах. Свалих акумулатора със съответните процедури по мазане на клемите с техн. вазелин, свалих и разширителния съд и въпреки това не се отвори много място. Внимателно се разви този болт и като го гледах - никакви замърсявания. Въпреки това, за да не съм капо напръсках с обезмаслител, мих и сглобих в обратен ред. Без големи очаквания запалих и покарах и о чудо - никакви проблеми!....почаках час, пак покарах - същото! Големи благодарности на всички за съветите.....не съм снимал, защото всичко е същото.

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
                      Честито и от мен.И аз мисля че няма нищо сериозно освен запушването де.Пък и колко по чист искаш да стане двигателя и защо.
                      тука има още един отговор : Как да ти е кеф да го изцапаш и окаляш, ако преди това не е идеално измит !!!

Коментар

За да не се повтаря филма със запушването на горивната с-ма, мисля да си купя и поставя филтър с утайник. От тук следват 2 въпроса - от де да го купя и де да го монтирам?

Коментар

Според мен не ти трябва допълнителен филтър.Цедката се запушва/по-скоро замазва/ най-вече от парафините в дизела.Тях с груб филтър не можеш да ги филтрираш...а както е видно и с финния на джипа не става.По-добре е да слагаш по една добавка за почистване на системата в дизеловото гориво през един резервоар!
                          До момента аз лично не съм имал проблем ,а съм без груб филтър.Извадих и почистих моята цедка профилактично и тя всъщност не беше за чистене!
                          Така,че...това е моя съвет!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравей те, колеги предварително се извинявам че ползвам темата на колегата но искам да попитам колегата Lubashki каква ползва или предлага за ползване за почистване на системата че от тези дето съм ползвам няма никаква файда.Спорен ден!

Коментар

...Добре де, няма ли начин да се филтрира все пак на "предна стъпка" горивото, та да не се отлага парафина там...и кой знае къде още ....апропо, няма ли филтър на резервоара?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X