Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преработване на nissan terrano 2 от tdi към td ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преработване на nissan terrano 2 от tdi към td ???

Карам терано 2.7tdi 1998г. Преди два дни запали нормално и след 3 секунди угасна. Запали отново и пак угасна след 3 секунди.Последващите опити за палене се свеждаха само до въртене на стартер и интензивно мигане на чек лампата. Прочетох на мигащ код грешки 141 и 143. Нямам ги в аутодатата, а в гугъл стана ясно, че се касае за nats системата (имобилайзера). Информацията е оскъдна и се разбра, че nats1 лесно се прескача, но моята е nats2 и при нея няма лесен изход май. Прибегнах до колегите ключари , които не успяха да решат проблема, но установиха комуникация и стана ясно, че не си разпознава ключа. Самият ключ е проверен също и работи. По тяхна препоръка трябва да сменя модула на имобилайзера с друг. (въпросния модул е в ляво зад жабката и уж трябваше да пише "nats" на него или "immobilizer", пък се оказа че не пише такива работи.Пише audio-link, cont unit) Според друг колега диагностик, който се закачи и установи липса на грешки, колата е "заключена" , както и ключарите установиха, та било редно да сменя блока (компютъра,zexel), модула на имобилайзера и ключа. (да оставим за сега обучението на моя ключ) Междувременно прозвъних няколко обяви и попаднах на изненадващо отзивчив колега, който се оказа работил в "Нисан" и си поговорихме доста. Той сподели, че въпросния модел (с кръглите фарове) не си забравят ключа както по-новите. Накара ме да проверя дали мига червения диод до въздуховода за стъклото, като това ще е белег дали си разпознава ключа. Не мигаше. Колегата смята, че проблема ми е в управлението на помпата (поместено в горния и капак). Това била по-характерна повреда за модела. Сега се чудя помпа ли да сменям (кабелите към нея и цетката са проверени), блок и имобилайзер ли или да си взема една механична помпа от 2.7 td и да реша въпроса с електрониката генерално. Степента на сгъстяване е същата. Има ли някой, който го е правил вече. Автомонтьор съм, не ми давайте съвети от типа, че ми е слаб акумулатора, моля. Ще съм благодарен на смислени мнения.
    Последно редактирано от gavril; 08-12-12, 16:03. Причина: допълване

От: Преработване на nissan terrano 2 от tdi към td ???

Извинявай,ама като си автомонтьор,би ли ми обяснил разликата между TD и TDI ??
    Не за друго,ама това заглавие не се връзва на проблема ти!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

Коментар

При TDI системите помпата се управлява само от блока (компа). Към помпата върви само сноп кабели. Системата е подобна на бензиновия инжекцион, въз основа на датчиците, мозъка подава горивото. Педала на газта е просто едно променливо съпротивление, чрез което заявяваш какво искаш от двигателя.
      При TD имаш една механична горивна помпа, до която стига жило от педала на газта. Върху помпата има мембрана, свързана с входящия колектор на въздуха и при повишаване на налягането от турбината, помпата подава още гориво към допълнителния въздух. Системата е механична.
      Взел съм я тая кола, защото е безпроблемна и не се налага да я изучавам. Факт е, че познавам много по-добре други марки. Но всичко е до време. Понеже не желая да увисна на някой баир все едно съм с рено меган, ми се иска да елиминирам евентуални бъдещи подобни събития. За огромен късмет това се случи в сервиза. Заглавието в този смисъл си е точно по проблема )). Описал съм всичко, с цел да няма излишни въпроси и за да послужи и на други в подобна ситуация.

Коментар

Познавам лично човек,който кара 2.7тди с кръглия фар направено с мех. помпа и жило.Според него малко по-мудно станало след интервенцията,но и разхода паднал надолу....
        Подробности не знам,но мога да се поинтересувам!
        П.П.Джипа с присаждането на мех.ГНП ,не става ТД...а си е пак ТДИ,по простата причина,че интерколера си стои...
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравей Колега,
          Тук във форума има един колега, който се занимава с ремонта на ГНП - kiki.t - ето линк към темата му http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=49535

Може да пробваш да се свържеш с него и евентуално да ремонтира твоята помпа.

Успех.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Lubashki, благодаря много за прецедента, разбира се няма да е излишна всяка информация. Би ме интересувало дали има някакъв препъни камък. Но щом е правено, ще го направя и аз. При положение че като цена идва еднакво и в двата варианта - около 400 лв. Просто в понеделник ще напазарувам помпа, жило и педал , за дюзите ще пробвам. Ясно е, че няма да са 125 коня, но няма да са и 101, поради интеркулера, Ще го измъча за още някое магаре.
            TDI - turbocharged direct injection
            TDi - turbo diesel intercooler
            Карай, важно е, че се разбира за какво става дума.
            Последно редактирано от gavril; 08-12-12, 17:56.

Коментар

Ogimaster, много полезна информация, благодаря за която. Ще си проверя помпата както е описал колегата и ако е свирнал въпросния транзистор ще мога и да го сменя. Имам обаче опасения, че проблема е в nats-а. Утре ще проверя. При тези помпи винаги има риск да попаднеш на гориво, което разтваря изолаторите в управлението. Все пак сме в страната на честните търговци. Та ме сърбят ръцете да се отърва от електрониката.

Коментар

Първоначално публикуван от gavril Преглед на мнение
                Ogimaster, много полезна информация, благодаря за която. Ще си проверя помпата както е описал колегата и ако е свирнал въпросния транзистор ще мога и да го сменя...
                Няма да намериш "транзистор". В темата става въпрос за VP44, която е с електронен блок за управление и там е въпросния транзистор. Твойта няма ЕБУ, а само датчици и електрически изпълнителни механизми.

Коментар

Да...нашата помпа го няма въпросния електронен блок.Това я прави доста по-здрава и дуракоустойчива във времето!
                  Относно мощността...наистина няма да стане 101к.с.,но няма и да се запази 125к.с.Може да се истиска още някое конче с поставяне на спортен въздушен филтър в щатната кутия/говорим за марков такъв -примерно на KN или JR/и да се натегне малко уестгейта на турбината/но да не помпи повече от 1.0-1.1bar/
                  Така си мисля,че малко ще се компенсира падането на мощността от интервенцията!
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от gavril Преглед на мнение
                    ...Прочетох на мигащ код грешки 141 и 143...
                    Сигурен ли си за номерата на грешките,защото на мигащ код номерата са двуцифрено число.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:codes2.jpg
Прегледи:2
Размер:112.8 КБ
ID:5433418Натиснете снимката за да я уголемите

Име:codes.jpg
Прегледи:2
Размер:169.6 КБ
ID:5433419
                    NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Първоначално публикуван от allex63774 Преглед на мнение
                      Сигурен ли си за номерата на грешките...
                      Има такъв код. Преди няколко дни гледах на скенера Терано 2 и ми даде подобен код с NATS (не си спомням точно номера). Иначе, колата си работеше нормално. Изчистих грешката и повече не се появи.
                      Искам да кажа, че може и да не е от тая система, а грешката може да е запаметена при инцидент преди време.
                      Има вариант помпата да се захрани директно от батерията и да се илиминира тая система, но трябва да се заровиш и да тъсиш сигурна информация кои точно пинове, че ако сбъркаш ще стане беля.
                      Виж и датчик РВ/КВ. В зависимост от горивната система имат/нямат.
                      А, щом си автомонтьор, може направо да си свалиш помпата и ми се обади да те пратя при хора да я закачат на стенд.

Коментар

По принцип караме помпи и дюзи при Иван в Яна. Не мисля да се занимавам за сега с повредата. Утре ще сменя помпата с механична да видим какво ще излезе.

Коментар

Не знам при какви ключари си ходил, ама от имобилайзера до помпата сигналния кабел е един единствен (поне при BOSCH компютър), съответно кадърен човек би трябвало да хакне имобилайзера за 5 минути.

Колкото до механичната помпа - дерзай. Препъникамъни не би трябвало да има, щото двигателя е същия (е, почти). Дюзите на твоя отварят на по-високо налягане, по спомен с 10 бара нагоре. Ще трябва да пипнеш помпата (Любо, турбото и да пипа, помпата не подава ли - все тая - интеркулера ще си седи за украса, а помпата ще подава гориво все едно интеркулер няма)., но аз лично съм скепричен че ще успееш да докараш динамиката на компютърното без сериозни пушеци отзад.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Не знам при какви ключари си ходил, ама от имобилайзера до помпата сигналния кабел е един единствен (поне при BOSCH компютър), съответно кадърен човек би трябвало да хакне имобилайзера за 5 минути.

Колкото до механичната помпа - дерзай. Препъникамъни не би трябвало да има, щото двигателя е същия (е, почти). Дюзите на твоя отварят на по-високо налягане, по спомен с 10 бара нагоре. Ще трябва да пипнеш помпата (Любо, турбото и да пипа, помпата не подава ли - все тая - интеркулера ще си седи за украса, а помпата ще подава гориво все едно интеркулер няма)., но аз лично съм скепричен че ще успееш да докараш динамиката на компютърното без сериозни пушеци отзад.
                            Спарки,естествено,че за да се постигне някаква по-голяма тяга на мех. помпа ще трябва да и се обогати горивната смес от болтчето в задния и край.Разбира се,там настройките са постоянни и в определени режими ще припушва повечко,но...това е единственото нещо,което може да се направи,за да не е съвсем умрял кон....а и още нещо може...да си сложи метан..
                            На моя с чисто нов дебитомер,като изключа метана и все едно карам в авариен режим...
                            Така,че...
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Така и не стана ясно какво се е скапало, най-вероятно помпата. Мен не ме вълнува тоя въпрос, защото вече съм с механична помпа. 220 кинта с куриера. Направих и една бърза консултация с помпаджията и по същото време при него се появи колега със същия проблем на същото терано, егати съвпадението. Той също решил да слага обикновена помпа. Иван (помпаджията) ме увери, че моите дюзи ще свършат чудесна работа, въпреки че са с 30 бара по-стегнати. Оказа се, че може да се запили едно буталце в горната част на ГНП-то и колата тръгвала като полудяла. За сега ще покарам така да видя колко ще и е силицата.
                              Механичната помпа се зацепва с 4 зъба допълнително предварение спрямо белега . Поне при мен там чух верния звук. На изхода на обратното гориво има клапан, чрез който се осигурява още аванс за студен старт. Педала на газта се преправя лесно и едно жило за пежо от сглобяемите решава нещата. Остана утре да свържа помпата с турбината и да подкарвам. За зла участ изгубих болта между вакуум помпата и маркуча към сервото. Твърде специфичен е и ще го търся по моргите. Утре ще докладвам какъв е резултата от динамично димните тестове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X