Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение

Най на края разбрах какъв ми е проблема - Компютъра на двигателя.
    От един познат свалих неговия компютър и джипката полетя. Търся някой който може да го ремонтира или втора употреба, ако някой може да помогне...

Коментар

Здравей колега, трябва ти фирма подобна на тази - http://www.avtopopravki.com/motorcomputer.html
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от alexander_76 Преглед на мнение
        Здравей колега, трябва ти фирма подобна на тази - http://www.avtopopravki.com/motorcomputer.html
        Благодаря колега но ще търся вариант в София или втора употреба

Коментар

Колега как го закачи компютъра към колата? ГНП-то не е ли вързан към даден компютър и да не иска да работи с друг такъв. Иначе моята е на сервиз на Нисан в София и тия дни ще разберем какъв е бил проблема при мен.От сервиза клонят към проблем в ГНП-то и не подавал гориво както трябва.

Коментар

Най-сетне моят проблем е решен.Колата върви дори по-добре от преди да започне да прави проблема.Направените неща по колата в сервиза са центровка на ГНП и смяна на датчик за неутрална скорост.Тоя датчик каква роля играе не знам, и останах доста учуден но както и да е важното, че проблема е вече отстранен.

Коментар

Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнение
              Най-сетне моят проблем е решен.Колата върви дори по-добре от преди да започне да прави проблема.Направените неща по колата в сервиза са центровка на ГНП и смяна на датчик за неутрална скорост.Тоя датчик каква роля играе не знам, и останах доста учуден но както и да е важното, че проблема е вече отстранен.
              Най после и аз си реших проблема, който се оказа същия датчик за неутрална скорост. Още не съм го сменил но го разкачих и джипката полетя....Този датчик, когато си на неутрална скорост спира турбото и когато не работи коректно и си на скорост и ти трябва турбото да се включи той го спира или пуска и се получава придърпване и губене на мощност.

Коментар

Здраво, банда!Като че ли сме се наговорили за еднакви или подобни проблеми с тези помпи.Аналогичен проблем и при моя нисан-YR 61 2004 132хил.км, дълга база, автомат.Стартира нормално двигателя, но малко след това ми пали чека на таблото.Мислех че е дебитомер и ЕдоБг ми даде неговия.Същата хубост.Сега идвам от диагностика в Митвас и се оказа ГНП - не изпълнявала коректно някои от командите, т.е. не работи коректно в някои от режимите.Не можаха да конкретизират, обаче, механичен или софтуерен е проблема, та сега предтои свалянката на ГНП-то и откарванка в Бош на симулатора.Само за демонтаж и монтаж ми взимат 300 кинта, та като крайна цифра след кожодерите от Бош не ми се и мисли.Любопитно ми е какво ще се окаже, имайки в предвид, че автомобила не е с чак толкова голям пробег.Ще ви държа в течение за цифрите по ремонта.Вероятно ще е от полза и на други колеги.
                Да живей куманизъма!

Коментар

Баси..колкото е по-нов автомобила,наистина е по пиклив и проблемен...
                  На стария Y60 подобни проблеми няма.Дето се вика аз ГНП-то не знаех къде е,камо ли проблеми от сорта.Просто устроен и безпроблемен...
                  А аз мислех да скачам на Y61....май добре ,че не стигнаха парите и си взех Терано.Проблемите при Терано са значително по-леки за отстраняване и редки!
                  Поздрави и успех с решаването на проблемите!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

И Y61 с 2.8 двигател също имат проблем с помпите,аз поне знам за 5

Коментар

И на мен ми търсиха 300 лв колега в Митвас за сваляне на Гнп.Късмет изкарах, проблем само центровката откриха в Бош и ми търсиха 150лв. До колегата lubashki777 наистина двигателя е доста капризен откъм гориво и подръжка поне така се говори, обаче в сравнение с 2.8 мотора е доста по-пъргав и икономичен което си е голям плюс.3 години откакто съм го взел са навъртени 60000к и не съм имал никакви ядове,а съм имал момемти в които съм го карал дори и с гръцка промишлена нафта .

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir1 Преглед на мнение
                        Те проблемите за които става въпрос нямат общо с двигателя,а основно с електрониката и ГНП-то...Да не говорим пък комбинацията на 3.0тди преди 2004г. и същите коментирани проблеми досега.В последния случай и мотора проблемен и електкрониката по ГНП-то..майкооо.....Къде отиде славата на Патрола като невероятно корава и непретенциозна техника...
                        П.П.Със стария Y60 бих тръгнал без да се замислям от Египет та чак до нос Добра надежда...със следващия му събрат обаче Y61 това е невероятно рисковано,че скапе ли се нещо по него/особено електрониката му/,не знам примерно в саваната как бих го ремонтирал....
                        Поздрави и много безаварийни километри на собствениците на Y61....
                        Последно редактирано от lubashki777; 26-01-13, 08:13.
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir1 Преглед на мнение
                          Те проблемите за които става въпрос нямат общо с двигателя,а основно с електрониката и ГНП-то...Да не говорим пък комбинацията на 3.0тдипреди 2004г. и същите коментирани проблеми досега.В последния случай и мотора проблемен и електкрониката и ГНП-то..майкооо.....Къде отиде славата на Патрола като невероятно корава и непретенциозна техника...
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            ...
                            П.П.Със стария Y60 бих тръгнал без да се замислям от Египет та чак до нос Добра надежда...със следващия му събрат обаче Y61....
                            61 с RD28T с електрическата помпа се оправя лесно. Мята се една изцяло мех. помпа, една жица, жило и продължаваме, ама другия туч ...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              61 с RD28T с електрическата помпа се оправя лесно. Мята се една изцяло мех. помпа, една жица, жило и продължаваме, ама другия туч ...
                              Е аз имам предвид в заводски вариант...
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Днес опитах да мина по тънката лайсна и
                                захраних помпата след филтъра с горивце,
                                сиреч, да не се е скапал някой горивопро-
                                вод, задръстена цедка в резервоара и пр.
                                Цък, същат песен, пали пърфект, незави-
                                симо от темп., но държи оборотите около
                                2000 и пали чека на таблото.Ще преглъщам
                                цифрите за свалянката и качванката на
                                шибаното ГНП и тва си е.И я мом и тато
                                мое, ама козатаа ... сака у Бош!
                                Апропо, знае ли някой какви обеми
                                се пълнят след филтъра? ...ми глътна
                                литър преди да замотори след като го
                                прикачих за тубата?!?
                                Да живей куманизъма!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X