Здравейте колеги!От известно време джипката има проблем при ускорение,като загуба на мощност и леко придърпване.Преди месец когато се започна с проблема го правеше много по рядко.От седмица имам усещането, че при всяко ускоряване на автомобила проблема е на лице.Ходих в един сервиз преди 2 дни и ми смениха MAF сензор,като ми казаха че било от него.Наистина колата ускоряваше почти както преди,но пак имах някакво съмнение, че не е както трябва.Вчера колата пак започна да прави същите мизерии и взех да се притеснявам.Колеги помагайте,от какво би могло да е проблема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение
Свий
X
-
От: Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение
Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнениеЗдравейте колеги!От известно време джипката има проблем при ускорение,като загуба на мощност и леко придърпване.Преди месец когато се започна с проблема го правеше много по рядко.От седмица имам усещането, че при всяко ускоряване на автомобила проблема е на лице.Ходих в един сервиз преди 2 дни и ми смениха MAF сензор,като ми казаха че било от него.Наистина колата ускоряваше почти както преди,но пак имах някакво съмнение, че не е както трябва.Вчера колата пак започна да прави същите мизерии и взех да се притеснявам.Колеги помагайте,от какво би могло да е проблема?
Най-добре си е да се ходи в сервиз,където си разбират от работата.Например аз бих се върнал във въпросния,където са поставили диагнозата MAF сензор и бих направил рекламация за неотстранен проблем!!!
MAF-а може и да не е бил за смяна изобщо...
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
-
От месец и нещо и аз имам подобен проблем, имам мощност 1ва,2ра,3та скорост, но на 4та скорост около 80км. и малко над 2000 оборота джипката някак набира мудно и все едно прекъсвания за секунда на, като мина над 100 км. и над 3000 оборота проблема изчезва. Пробвах с друг МАФ не е от него. Сега съм решил да го вкарвам за почистване на колекторни тръби и ЕГР.
Коментар
-
Първоначално публикуван от edobg Преглед на мнениеОт месец и нещо и аз имам подобен проблем, имам мощност 1ва,2ра,3та скорост, но на 4та скорост около 80км. и малко над 2000 оборота джипката някак набира мудно и все едно прекъсвания за секунда на, като мина над 100 км. и над 3000 оборота проблема изчезва. Пробвах с друг МАФ не е от него. Сега съм решил да го вкарвам за почистване на колекторни тръби и ЕГР.
Дано да е нещо по-елементарно!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от edobg Преглед на мнениеОт месец и нещо и аз имам подобен проблем, имам мощност 1ва,2ра,3та скорост, но на 4та скорост около 80км. и малко над 2000 оборота джипката някак набира мудно и все едно прекъсвания за секунда на, като мина над 100 км. и над 3000 оборота проблема изчезва. Пробвах с друг МАФ не е от него. Сега съм решил да го вкарвам за почистване на колекторни тръби и ЕГР.
Коментар
-
Като се замисля много вероятно при мен проблема да е точно в ЕГР и всмукателният колектор,защото днеска оглеждах мотора и ми направи впечатление,че интеркулера е омаслен в долния край,което подсказва може би за наличието на масло и сажди. Андро мисля да идвам другата седмица към София, дали ще има възможност да го погледнете?
Коментар
-
Днес бях при Андро, благодаря му за отделеното време. Компютърната диагностика показа че всичко е наред. така че пристъпвам тази седмица към чистене на ЕГРа и колекторите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнение... Андро мисля да идвам другата седмица към София, дали ще има възможност да го погледнете?
Тел. ми е в подписа.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнениеБанално е, но все пак смени горивния филтър.
Коментар
-
Вчера с Андро се помъчихме малко за което много му благодаря за обърнатото внимание.За жалост проблема не беше открит от какво може да се явява.Компютъра показва че всичко работи нормално и не записва никакви грешки. Интересното беше, че като чели турбото не работи както трябва, обаче се оказа че то прави налягане 2 бара, а колата се държи все едно е без такова.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнение... Интересното беше, че като чели турбото не работи както трябва, обаче се оказа че то прави налягане 2 бара, а колата се държи все едно е без такова.
Според мен има проблем с горивоподаването до помпата. Почни със смяна на горивен и възд. филтър. После пътя на горивото от резервоара до помпата. Да се провери и за наличие на цедки на входа и изхода на помпата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнениеВчера с Андро се помъчихме малко за което много му благодаря за обърнатото внимание.За жалост проблема не беше открит от какво може да се явява.Компютъра показва че всичко работи нормално и не записва никакви грешки. Интересното беше, че като чели турбото не работи както трябва, обаче се оказа че то прави налягане 2 бара, а колата се държи все едно е без такова.
Коментар
-
Първоначално публикуван от edobg Преглед на мнениеМай проблемите са ни индентични, моя нисан е в бокса и няма да излезе докато не реша проблема. И при мен нещо турбото не се включва когато трябва. Ще пиша какво се случва през седмицата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар