Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение

Здравейте колеги!От известно време джипката има проблем при ускорение,като загуба на мощност и леко придърпване.Преди месец когато се започна с проблема го правеше много по рядко.От седмица имам усещането, че при всяко ускоряване на автомобила проблема е на лице.Ходих в един сервиз преди 2 дни и ми смениха MAF сензор,като ми казаха че било от него.Наистина колата ускоряваше почти както преди,но пак имах някакво съмнение, че не е както трябва.Вчера колата пак започна да прави същите мизерии и взех да се притеснявам.Колеги помагайте,от какво би могло да е проблема?

От: Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение

Първоначално публикуван от BADJOBLAGOEV Преглед на мнение
    Здравейте колеги!От известно време джипката има проблем при ускорение,като загуба на мощност и леко придърпване.Преди месец когато се започна с проблема го правеше много по рядко.От седмица имам усещането, че при всяко ускоряване на автомобила проблема е на лице.Ходих в един сервиз преди 2 дни и ми смениха MAF сензор,като ми казаха че било от него.Наистина колата ускоряваше почти както преди,но пак имах някакво съмнение, че не е както трябва.Вчера колата пак започна да прави същите мизерии и взех да се притеснявам.Колеги помагайте,от какво би могло да е проблема?
    Проблема при този мотор може да е от доста неща.Така в нета едва ли някой ще даде точна диагноза.Може да е проблем в електрониката на помпата или в ЕГР системата...
    Най-добре си е да се ходи в сервиз,където си разбират от работата.Например аз бих се върнал във въпросния,където са поставили диагнозата MAF сензор и бих направил рекламация за неотстранен проблем!!!
    MAF-а може и да не е бил за смяна изобщо...
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

От месец и нещо и аз имам подобен проблем, имам мощност 1ва,2ра,3та скорост, но на 4та скорост около 80км. и малко над 2000 оборота джипката някак набира мудно и все едно прекъсвания за секунда на, като мина над 100 км. и над 3000 оборота проблема изчезва. Пробвах с друг МАФ не е от него. Сега съм решил да го вкарвам за почистване на колекторни тръби и ЕГР.

Коментар

Първоначално публикуван от edobg Преглед на мнение
        От месец и нещо и аз имам подобен проблем, имам мощност 1ва,2ра,3та скорост, но на 4та скорост около 80км. и малко над 2000 оборота джипката някак набира мудно и все едно прекъсвания за секунда на, като мина над 100 км. и над 3000 оборота проблема изчезва. Пробвах с друг МАФ не е от него. Сега съм решил да го вкарвам за почистване на колекторни тръби и ЕГР.
        Един от проблемите на въпросния мотор е именно ЕГР-системата.За съжаление е направена така,че вкарва почти всичко за повторно изгаряне и се получава един невероятен налеп от сажди и масълце във всмукателния колектор.Вследствие на това пък мотора започва да не му стига постъпващия въздух и се стига до проблем/дори понякога става доста сложен проблема,защото поради липса на достатъчно въздух цилиндрите загряват доста повече/
        Дано да е нещо по-елементарно!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Софтуера ми за Нисан е перфектен - ела да го закача преди да разглобяваш - може и да си каже.

Коментар

Като се замисля много вероятно при мен проблема да е точно в ЕГР и всмукателният колектор,защото днеска оглеждах мотора и ми направи впечатление,че интеркулера е омаслен в долния край,което подсказва може би за наличието на масло и сажди. Андро мисля да идвам другата седмица към София, дали ще има възможност да го погледнете?

Коментар

Днес бях при Андро, благодаря му за отделеното време. Компютърната диагностика показа че всичко е наред. така че пристъпвам тази седмица към чистене на ЕГРа и колекторите.

Коментар

Банално е, но все пак смени горивния филтър.
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

... Андро мисля да идвам другата седмица към София, дали ще има възможност да го погледнете?
                  Разбира се.
                  Тел. ми е в подписа.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                    Банално е, но все пак смени горивния филтър.
                    Колега това е първото което направих горивен и въздушен филтър.........

Коментар

Вчера с Андро се помъчихме малко за което много му благодаря за обърнатото внимание.За жалост проблема не беше открит от какво може да се явява.Компютъра показва че всичко работи нормално и не записва никакви грешки. Интересното беше, че като чели турбото не работи както трябва, обаче се оказа че то прави налягане 2 бара, а колата се държи все едно е без такова.

Коментар

... Интересното беше, че като чели турбото не работи както трябва, обаче се оказа че то прави налягане 2 бара, а колата се държи все едно е без такова.
                        Даже стигаше до 240кРа, което е 2,4 бар-а. Всъщност реално е 1,4 бар-а, тъй като скенера отчита и атмосферното налягане, което е 1 бар. В електониката всичко изглежда наред.
                        Според мен има проблем с горивоподаването до помпата. Почни със смяна на горивен и възд. филтър. После пътя на горивото от резервоара до помпата. Да се провери и за наличие на цедки на входа и изхода на помпата.

Коментар

Въздушният филтър е сменян преди 5000 км,а горивният преди 2000км и не вярвам да е от тях проблема.Ще проследя горивната система както казваш пък да видим.

Коментар

Вчера с Андро се помъчихме малко за което много му благодаря за обърнатото внимание.За жалост проблема не беше открит от какво може да се явява.Компютъра показва че всичко работи нормално и не записва никакви грешки. Интересното беше, че като чели турбото не работи както трябва, обаче се оказа че то прави налягане 2 бара, а колата се държи все едно е без такова.
                            Май проблемите са ни индентични, моя нисан е в бокса и няма да излезе докато не реша проблема. И при мен нещо турбото не се включва когато трябва. Ще пиша какво се случва през седмицата.

Коментар

Май проблемите са ни индентични, моя нисан е в бокса и няма да излезе докато не реша проблема. И при мен нещо турбото не се включва когато трябва. Ще пиша какво се случва през седмицата.
                              Колега ще изчакам да споделиш какъв е бил твоят проблем и как си го разрешил.Днеска проследих целият горивопровод за наличие на цедки но не открих никъде.В резервоара и при ГНП-то дали има цедки? Чета из форума, че при някои модели имало.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X